lördag 24 augusti 2013

Dagens dhimmi: Per-Inge LidénIdag kände miljöpartisten Per-Inge Lidén att det var dags att skriva ett litet inlägg i Nya Wermlands Tidningen, för att dela sin förtjusning med oss alla. Skälet till Per-Inges munterhet är att det skall byggas en ny moské i Karlstad, vilket enligt honom positivt är positivt på alla möjliga olika sätt.

Visserligen matas vi med den här typen av propaganda var och varannan dag, men jag undrar fortfarande hur en sådan här individ fungerar. Hans medlemskap i Miljöpartiet förklarar förstås en hel del av idiotin, men än klarare blir det när man får veta att han även är aktiv kristen. De är ju numera de största ivrarna för islamisering.

Lidéns bugande vet inga gränser och flosklerna slår som spön i backen:

"Därför välkomnar jag som kristen och som miljöpartist att den islamska församlingen vill bygga nytt i Karlstad. Det visar på Karlstad som en öppen och tolerant stad."

Varför är tolerans och mångfald alltid lika med islam? På vilket sätt visar just en moské på öppenhet och tolerans? Visst, den tolereras uppenbarligen av de styrande i Karlstad, men det är mycket svårt att se en moské som själva symbolen för tolerans och öppenhet, på samma sätt som det är svårt att se hijaben som en symbol för kvinnlig frigörelse. Lidéns extas över detta tillskott fortsätter:

"Den muslimska församlingen i Karlstad vill bygga en moské. Det är glädjande och den kommer att bli en ny och spännande del av Karlstads religiösa och kulturella liv. I samband med att den muslimska gemenskapen går från trånga källarlokaler och tillfälliga lägenheter till att bygga nytt och eget finns möjligheten att ge ett tydligt bidrag till Karlstads identitet som en öppen, mångkulturell och tolerant stad."

Om jag inte redan var så pass provocerad av Lidéns idioti, skulle hans naivitet nästan vara rörande:

"Frågan är vad det i dag innebär att bygga en nordisk snarare än en arabisk moské. Här finns många spännande samtal att föra om hur vår kultur skulle bidra till det religiösa rummets utformning. I detta samtal tror jag det är viktigt med många röster, såväl inifrån den islamiska miljön som från det omgivande samhället."

Ja, Per-Inge, man kan verkligen fråga sig vad en "nordisk moské" är för något. Mitt stalltips är att det kommer att bli en tämligen arabisk moské. Sedan skulle man nästan vilja vara närvarande när han sätter igång att föra "spännande samtal" om hur vår kultur kan bidra till moskéns utformning. Per-Inge må vara en tjänstvillig dhimmi, men det innebär inte att moskéledningen på något sätt ser honom som en jämlike, än mindre är intresserade av hans idéer kring det religiösa rummets utformning. Och nej, jag tror inte att de heller är intresserade av många röster från det omgivande samhället.

Slutligen bjuder Lidén på en sista bugning:

"Var man ska bygga vet jag däremot inte. Den islamska församlingen vill bygga i en stadsdel. Jag skulle föredra en centralare plats."5 kommentarer:

 1. Haha! Det krävs en Per-Inge för att söka medlemskap hos MP! Jösses!

  SvaraRadera
 2. För några år sedan var han i Pakistan för att studera "dialogen mellan den kristna kyrkan och Islam". Dialogen! Synd att han inte utvecklade den erfarenheten lite mer än att en levande kristen kyrka "kämpat för att få bygga kyrkor, leva i vardagen med sin tro och vara en aktiv del av politik och samhälle". Kämpat! Vad får honom att tro att det skulle bli annorlunda i Sverige med ett växande islamistiskt inflytande?

  Hur kan MP samla nära 10 % av den svenska väljarkåren? Svar: -Jag är inte så intresserad av politik, jag röstar på miljöpartiet (miljöpartistisk väljare på stan)

  SvaraRadera
 3. Per-Inge Lidén tror säkert på fullt allvar, att Islam bara är en religion bland alla andra och inget annat. Och vi har ju religionsfrihet..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om Liden har varit i Pakistan ock tror på en dialog mellan Islam ock kristna,eller att ha tror att Islam är en religion bland andra,då är han både blind ock döv,eller en....

   Radera