lördag 24 augusti 2013

"Därför måste vi ta emot fler invandrare"Journalisten Andreas Cervenka försöker ge sin artikel en insiktsfull prägel, men plockar i själva verket endast upp den gamla trötta tanken att Sverige har en åldrande befolkning och därför behöver en rejäl injektion från Afrika och Mellanöstern.

"I länder som Spanien, Grekland och Irland förvärras läget av att födelsetalen, enligt färska siffror, har rasat i krisens spår, precis som i Sverige på 90-talet.
[...]
Världens demografiska freakshow pågår i Japan där det snart säljs fler blöjor till äldre än till småbarn. I andra änden av skalan finns Afrika som står inför en befolkningsexplosion."

Ja, i Europa planerar människor i allmänhet sitt barnafödande efter sina förutsättningar. Man vill bli färdig med sina studier eller ha en ordnad tillvaro och ekonomi, innan man tar ansvar för några barn. Uppenbarligen ser mentaliteten annorlunda ut i många delar av världen, där man ohämmat sätter barn till världen, alldeles oavsett om man har en inkomst eller ens mat för dagen. Är det verkligen ett sundhetstecken? Skall vi glädjas över en befolkningsexplosion i Afrika?

Cervenka avslutar med följande rader:

"Inte minst vore det klädsamt om de folkvalda upplyste om den slutsats som många som studerat frågan verkar dra: att ett stort antal länder i väst kommer behöva en massiv arbetskraftsinvandring om inte välfärdsystemen ska kollapsa. Ett faktum som den växande skaran av främlingsfientliga i Europa borde ägna en minut, och kanske lite mer, att fundera över."

De människor som framför detta argument verkar aldrig förstå följderna av att ersätta inhemska barn med långväga invandring. Om vi, istället för att skaffa barn,  fyller på med människor från Afrika och Mellanöstern, som saknar våra spärrar för barnalstring, blir alla välfärds- och pensionsfrågor helt irrelevanta. Ty då blir vi själva ett land i tredje världen. Hur ser det ut i länder med piggare befolkningskurva? Jag kan lova att pensionssystemet inte är först på dagordningen i varken Somalia, Syrien eller Sudan.

Dessutom är massinvandringens facit i Västeuropa inte ett tillskott till välfärdssystemen, tvärtom. Siffrorna visar att arbetskraftsinvandring från övriga Västeuropa innebär ett positivt netto, medan utomeuropeisk invandring istället ger en rejäl kostnad. Som vanligt framför liberaler teorier istället för att titta på verkligheten.

Europeer måste börja skaffa fler barn. Alla vägar att uppnå detta är bättre än utomeuropeisk invandring. Vi kan börja med att införa en rad ekonomiska incitament och på olika sätt underlätta för föräldrar att skaffa fler barn; väl tilltaget barnbidrag, daghemsplatser, föräldraledighet och så vidare. Dessa lösningar skulle förvisso innebära en samhällskostnad, men denna kostnad är en droppe i havet jämfört med konsekvenserna av att byta ut vår befolkning.


12 kommentarer:

 1. Kunde inte sagt det bättre själv.

  Vi behöver skaffa barn tidigare och vi behöver skaffa fler. Började tyvärr för sent själv.

  /Andreas

  SvaraRadera
 2. Självklart behöver vi bägge delarna. Har du någon aning om vad en person kostar från det att den ligger i magen tills den kommer ut på arbetsmarknaden?
  Dessutom är det 20-25 år i leveranstid på en skattebetalare

  SvaraRadera
 3. Varför är det självklart att vi behöver bägge delarna? Jag kan i och för sig tillägga att jag inte motsätter mig viss arbetskraftsinvandring från Västvärlden inkl exempelvis Japan.

  SvaraRadera
 4. Det märkliga är att Cervinkas resonemang framställs som positivt, mänskligt, "antirasistiskt" – kort sagt "rätt".
  I själva verket kan det inte betraktas som annat än nykolonialism. Vi ska alltså importera lågutbildade barnalstrande människor till lågavlönade jobb som "tjänare" i välfärdssektorn. Tanken är att de ska fortsätta föda många barn som fortsätter i sina föräldrars spår.

  Ska vi tro doktor Rosling är receptet mot överbefolkning utbildning, särskilt kvinnor, som då får en annan mening och uppgift med livet än att enbart föda barn.

  Om Cervinkas idé ska fungera måste vi alltså hindra invandrarna i äldrevården från att utbilda sig och välja andra mer kvalificerande yrken för att de inte därmed hamna på samma reproduktionsnivå som svenska kvinnor.

  I annat fall står vi ju där i samma situation igen om ett par generationer, att vi måste importera lågutbildade barnalstrare osv i all evighet.

  Alla vill väl att alla människor i världen ska ha det bra, skaffa sig en utbildning och resa sig ur fattigdomen. Det måste rimligtvis innebära att hela jordens befolkning skulle hamna på västvärldens negativa reproduktion. Om vi skulle nå denna dröm, är det början till slutet; mänsklighetens undergång?

  Därför Cervinka, sluta skriva såna dumheter. Frågan måste få en annan lösning än en ständigt ökande befolkning. Vi är redan för många.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skälet till att Sverige tar emot flyktingar från Afrika ock mellersta östern,dvs länder där det kryllar av outbildade unga män som inte får arbete,är outgrundligt för mig.Skälet att de flyttar är ju överbefolkning,inget arbete ingen lön,eller så lite att det inte stimulerar ekonomin till att producera kvalitetsprodukter.Ta som exempel Filippinerna i Asien 95 miljoner höga födelsetal,30% arbetslöshet 30% människor under fattigdomsgränsen,Dessa människor konsumerar bara det nödvändiga,där hamnar vi om dagens invandring ock flyktingpolitik får fortsätta,glöm ett drägligt liv för gammal som ung!

   Radera
 5. En person kostar egentligen precis lagom från det att den ligger i magen tills den kommer ut på arbetsmarknaden. Sveriges problem är de facto Välfärdsstaten som agerar som hinder för att svenskar ska kunna skaffa fler barn, då man skulle ha råd med en rejäl sänkt skattetryck.

  Svenska föräldrar skulle ha råd med fler barn om de slapp betala för alla extra "barn" inklusive deras familjer och släktningar från fjärran. Och då har vi inte ens hunnit räkna upp alla pengar som går till onödiga byråkratier åt detta.

  Om Cervenka menar att man måste ha mer massinvandring från Afrika för att rädda välfärdstaten, så driver han egentligen bara en poäng. Det måste komma hit fler som röstar rött och vill leva på bidrag. Sådant solidaritets trams har folk börjat upptäcka är ett bedrägeri, där Staten skaffar sig mer befogenheter över invdiden och familjen.

  Dessutom så är Afrikas "befolkningsexplotion" på väg ut. De kommer att nå sitt befolknings peak om några år. Hela världens befolkning kommer att nå sin peak omkring 2040. Sen kommer raset. (Den riktiga befolkningskrisen). Men det är det ingen som talar om. Skaffar du inga barn kommer du och din kultur att försvinna, så enkelt är det. Det gäller alla.

  SvaraRadera
 6. "Dessutom så är Afrikas "befolkningsexplotion" på väg ut."

  Tyvärr har du nog fel där. Tvärtemot tidigare prognoser talar en ny FN-rapport om en dramatiskt och oroande befolkningsexplosion i Afrika.


  http://www.theguardian.com/global-development/2013/jun/13/nigeria-larger-population-us-2050

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr har jag rätt. Den rapporten har ju vantolkats. Befolkningen kommer att peaka någon gång på 2040-talet. De sista som kommer att peaka är faktiskt araberna.

   Sen kommer det att gå utför.

   Kolla in Population Research Institute. Där har man även tagit fram FN:s egna siffror. Kom ihåg att överbefolkningsmyten kommer från Romklubben.

   http://www.youtube.com/watch?v=Qz3ZJAxf7Ss

   Radera
  2. Allt omkullkastas av "Damaskus"

   ..pip..

   Radera
 7. Under landsförrädare Reinfeldt har vi haft ohämmad invandring och bnp per capita står still. Så mycket för välfärdsräddning. Go figure.

  Det är faktist otroligt att den förda politiken inte föregåtts av en konsekvensanalys. Inte ens en miljon lågpresterande invandrare senare så står en konsekvensanalys att finna. Undrar om förnekelsen kommer vara lika total när vissa kulturer tar till våld för att omdana ett tidigare svenskt samhälle till deras kultur.

  SvaraRadera
 8. Toppentext. Cervenkas analys är ett skämt som sig ofta bör i SvD och annan "seriös" media.

  SvaraRadera
 9. Sist jag kollade var det brist på arbetstillfällen Europa hade, inte brist på arbetskraft. Då är "att ett stort antal länder i väst kommer behöva en massiv arbetskraftsinvandring" en konstig slutsats att dra.

  SvaraRadera