torsdag 29 augusti 2013

"Fascismen på ny marsch"

DN bjuder idag på en ledare, vars upplägg vi känner till endast alltför väl. Den inleds med en obskyr händelse i Polen, sedan via självklara Andra världskriget, för att slutligen övergå i en svepande attack mot samtliga nationalistiska partier i Europa.

Enligt tidningen skall sociologen Zygmunt Bauman ha störts inför en föreläsning i polska Wroclaw, utan att man går in på vad själva protesten egentligen handlade om. DN har bestämt sig för att det berodde på Baumans judiska börd, vilket möjligen är sant, men det finns i själva verket mycket annat man skulle kunna vända mot honom och han är inte nödvändigtvis ett offer.

Efter kriget var nämligen Bauman glödande kommunist och stödde diktaturen i det sovjetockuperade Polen. Framför allt blev han politisk officer i Interna Säkerhetskåren (KBW) där han bland annat förföljde ukrainska nationalister och medlemmar av resterna av den polska hemarmén, alltså den polska motståndsrörelsen mot just den nazistiska ockupationen. Han arbetade alltså för Stalin mot människor som ville ha fria länder. Bauman var även informatör för den militära underrättelsetjänsten under dessa år. Faktum är att det var först när den kommunistiska regimen inledde antisemitiska kampanjer som han tvingades lämna dessa verksamheter, då han hade uppnått majors grad i KBW.

Nåväl, den lilla incidenten i föreläsningssalen i Wroclaw är endast en förevändning för att liberala DN skall attackera sina egentliga mål, de nationella uppvaknandena runt om i Europa:

"Högerextremismen är på frammarsch i stora delar av Europa – samma kontinent som för bara några decennier sedan tycktes nära nog vaccinerad mot fascistiskt hat."

Medias eviga sammanblandning av olika tider och företeelser, alltid kryddat med märkliga kodord som "högerextremism", omöjliggör all vettig diskussion. Man har också en väldigt generös inställning till sanningen:

"Också i de två andra europeiska stormakterna, Frankrike och Storbritannien, växer högerextremismen bland annat i form av partierna Front National och British National Party. Här, liksom hos de flesta liknande rörelser, är det muslimerna som är främsta måltavlor för retorik och våld."

När använde dessa partier våld mot muslimer? Visst finns det i retoriken kritik mot islam, men det är inte, vilket man alltid försöker låta påskina, en slumpmässigt vald måltavla på vilken man skyller alla samhällsproblem. Den muslimska närvaron växer i Europa och Västeuropas länder konfronteras ständigt med denna ideologis mängd krav och yttringar som står i direkt strid mot våra samhällsbyggen och värderingar. En röst på FN eller BNP är helt enkelt en sund och naturlig reaktion på den mycket onaturliga utveckling vi påtvingas.Till och med en icke-händelse under politikerveckan i Almedalen lyfts fram:

"Under Almedalsveckan, denna manifestation för demokrati och dialog, demonstrerar svenska nynazister på Visbys gator och hotar öppet Mona Sahlin, en av de starkaste svenska rösterna mot främlingsfientlighet."

Att beskriva en misslyckad karriärist på detta sätt är tämligen generöst, för att inte säga lögnaktigt. Sedan blev hon inte heller hotad, utan endast benämnd "landsförrädare", en beskrivning vi är många som kan instämma i. Att hon själv, tillsammans med stenkastarvänstern, tidigare försökt störa SvPs fredliga möte, nämns förstås inte heller.

Det är fullständigt naturligt att européerna idag reser sig mot EUs allt mer långtgående överstatlighet, för att inte tala om invasionen från Afrika och Mellanöstern som våra länder lider under. Detta är ett uppvaknande som varken e-utbildningspaket från EU eller ens ledare i DN kan hejda.
3 kommentarer:

 1. Jag har beställt:
  Hej  Vi har mottagit din önskan om lärarhandledning till filmen Svenne. Lärarhandledningen är tyvärr inte färdig än men vi skickar den till dig via mail så snart den blir färdig.  Svenska FN-förbundet

  http://www.fn.se/skola/film-svenne/

  Ska bli intressant att se hur indoktrineringspaketet ser ut.

  /Magnus

  SvaraRadera
 2. DN gör en väldigt ful koppling mellan Front National och dådet i Norge

  Jag hittar ingen ledare i DN typ 'Islamismen på ny marsch', när en mobb stoppade Vilks föreläsning i Uppsala 2010
  http://www.youtube.com/watch?v=oc1LZMG1eMA

  I Bangalesh är islamismen verkligen på marsch
  http://www.dagen.se/nyheter/islamister-pa-marsch-i-bangladesh-kraver-att-ateistiska-bloggare-ska-hangas/

  Snart i en stad nära dig?

  SvaraRadera
 3. Fast är inte BNP ganska svaga nuförtiden? DN måste väl ändå mena UKIP?

  SvaraRadera