fredag 2 augusti 2013

Frågan avgjord: Dogge menar att vi har råd
Er första fråga kanske blir ”men vem bryr sig om vad Dogge Doggelito säger?”. Helt riktigt, det är en individ som inte bara är talanglös som musiker, utan än mer som tänkare. Dock håller medieetablissemangets alster endast marginellt högre kvalitet och det som han för fram i dagens Aftonbladet är varken nytt eller unikt. Det är självfallet så dumt att jag inte kan låta bli att bemöta det, även om det som vanligt är öppet mål.

Dogge missar det närmast obligatoriska omnämnandet av 1800-talets utvandring till USA, men inleder istället med ett argument från istiden:

Omkring 13 000 år före Kristus låg det en is över hela vårt land. Det innebär att alla invånare måste ha vandrat in söderifrån allt efter som isen smälte.”

Där har ni det, vänner; för 15 000 år sedan måste människor ha gjort sitt inträde i området vi idag kallar Sverige och detta bör alltså ses som någon sorts riktsnöre för invandringspolitiken på 2010-talet. Det har heller inte undgått Dogge att kungahuset har utländska rötter:

I sagolandet Sverige har vi både demokrati och monarki. Vår drottning Silvia är en väldigt populär invandrare med rötter i såväl Tyskland som Spanien och Brasilien. Självaste kungen härstammar från Frankrike. Det hände sig att Napoleon blev erbjuden Sveriges krona, men han överlät denna till sin marskalk, Jean Baptiste Bernadotte, som följaktligen blev kung i vårt nordiska rike.”

Det är möjligen lite rörande att någon hjälpt Dogge med ett stycke historia, men argumentet blir ju inte mycket starkare för det. Att vår kung har franska rötter från tidigt 1800-tal anses vara ett klockrent bevis på att en årlig massinvandring från Afrika och Mellanöstern är ett framgångsrecept.

Sedan dyker ett vanligt vilseledande argument upp:

I Storbritannien har man räknat ut att invandringen är lönsam för samhället.”

Det stämmer att en invandring totalt sett kan vara ekonomiskt lönsam, men det gäller inte alla grupper. I exempelvis det lite friare Norge har man tagit fram siffror som visar det vi alla misstänkte; nämligen att västeuropeisk invandring är mest lönsam, östeuropeisk något mindre lönsam och – viktigast av allt – att utomeuropeisk invandring är rejält kostsam. Då talar vi dessutom endast om de direkta ekonomiska kostnaderna, inte alla övriga negativa aspekter som följer av flyktinginvandring från Afrika och Mellanöstern.

Sedan blir det dags för en märklig jämförelse med USA och ett citat från självaste Obama:

"Immigration has always been a part of American history, we are a nation of immigrants", säger han. Vi är också ett invandrarland och vi borde vara glada över att så många väljer att ta sig hit. Vi har tydligen ett gott rykte i världen. Människor kommer hit med drömmar om ett bättre liv, på flykt undan krig och fattigdom.”

Jaha, USAs och Sveriges historia är fullt jämförbara på detta område? Det stämmer förstås att de flesta av USAs medborgare har rötter från invandrare sedan tidigt 1600-tal. Dessa var främst européer och var tvungna att arbeta för sin försörjning. Sverige är inte alls ett invandrarland i den bemärkelsen. Vi har under århundraden varit ett homogent land, för att sedan snabbt fyllas genom massinvandring från jordens minst utvecklade hörn de senaste decennierna.

Den senare delen av inlägget ovan blir direkt motsägelsefull. Att ha ett ”gott rykte” i Somalia och Afghanistan är ingenting att glädjas över. Man söker sig till Sverige för välfärdsystemet, inte för att man älskar vår natur, vårt folk eller vår sekularitet. Att attrahera människor som flyr fattigdom är ingenting att sträva efter.

Sedan följer lite 70-tals-nostalgi:

När chilenarna kom 1973, efter kuppen i Chile, så åkte svenska familjer ut till Arlanda med kaffekorgar och nybredda smörgåsar för att välkomna dem. I varenda byhåla i Sverige fanns det en Chilekommitté som arbetade för solidaritet med de utsatta flyktingarna. Vad här hänt i vårt land sedan dess? Nu handlar det om att gömma flyktingar! Nunnorna i Alsike kloster och många privatpersoner gör vad de kan i största hemlighet. Läkare har hemliga mottagningar för att hjälpa dem som inte vågar uppsöka sjukvården.”

Ja, det skulle inte alls förvåna mig om det på det röda 1970-talet förekom att svenska kommunister var glada att möta lika kommunistiska kamrater från Chile.

Dessa läkare och nunnor skall sättas i fängelse. De är medhjälpare till ett lagbrott, och än värre, delaktiga i förödelsen av detta land. Varför just svenska kyrkan, eller dessa nunnor, är de största tillskyndarna av islam förblir ett groteskt mysterium, men troligen handlar det om bibelverser och himlen och annat som är obegripligt för mig.

Dogge vågar sig till och med på en ekonomisk analys:

Vi har råd att ta emot flyktingar i Sverige. Vi slänger en miljon ton mat om året vilket motsvarar 20 miljarder kronor.”

Eller så kan vi arbeta för att minska detta matsvinn. Men absolut, ett annat alternativ är förstås att fortsätta slänga mat och med det som argument även fortsätta att bedriva en mångdubbelt kostsammare massinvandring som för alltid förstör vårt land.
 
För de som eventuellt är sugna på lite mer värdegrund och samhällsanalys från Dogge, vill jag avslutningsvis bjuda på ett litet klipp om hur "några lyckas, några dör - det var kompisar från förr", vilket tydligen rimmar i Botkyrka:
 
 
 
 
 

7 kommentarer:

 1. Torbjörn / Tobbe2 augusti 2013 17:54

  Vilken fantastisk representant för det "nya" Sverige, vilken genial människa!
  Jag sitter just nu och avnjuter "Sverigeboxen" med 3 CD-skivor genuin svensk musik -Bellmanpotpurri - Evert Taube - Karl Gerhard o.s.v.
  Hur jag än försöker platsar inte en sådan som "Dogge" i Sverige och ingen ska inblilla mej, att det är han som skrivit! / Tack Tobbe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycka vad man vill, men visst platsar Dogge i Sverige - han har svensk mamma och utländsk pappa och enligt egna berättelser växt upp med sin ensamstående mamma. Han har nog fått kämpa för att nå dit han kommit.

   Radera
 2. ”Vi har råd att ta emot flyktingar i Sverige. Vi slänger en miljon ton mat om året vilket motsvarar 20 miljarder kronor.”, ska man ens behöva svara på detta? OK. Gör ett försök. "I Sverige finns det ca. 250000 hundägare. Deras hundar kostar ca. 10 miljarder att föda, tillsammans!", "I Sverige köper folk märkeskläder för ca. 50 miljarder kronor", "Vår statsminister får en lön på 150000 kr/månad, han behöver nog bara 10000 kr/ månad, då kan vi ta 250 flyktingar på ett år". Mina siffror är fabricerade, men de visar mycket väl på idiotin.

  "Ja, det skulle inte alls förvåna mig om det på det röda 1970-talet förekom att svenska kommunister var glada att möta lika kommunistiska kamrater från Chile.", det är faktiskt positivt att kommunismen inte har lika stort infytande i nutid. Det hade varit bra mycket värre om vänsterpacket med Olof Palme, som väl ändå får ses som vänstersosse, hade regerat i nutid.

  "För de som eventuellt är sugna på lite mer värdegrund och samhällsanalys från Dogge, vill jag avslutningsvis bjuda på ett litet klipp om hur "några lyckas, några dör - det var kompisar från förr", vilket tydligen rimmar i Botkyrka:", Botkyrka är segregerat. Du har Alby, Fittja och Norsborg på den norra sidan; Tumba och Tullinge på den södra. Orten Tullinge vill dra sig ur kommunen pga att Alby och Fittja får ungefär tredubbelt mer pengar än dem. Tumba är ungefär som Tullinge, fast lite blandat. Finns mycket gott där, fast centrumet börjar likna mellanöstern, så också Huddinge som är närbeläget.

  SvaraRadera
 3. problemet är ju inte att Dogge vräker ur sig icke dags-aktuella fakta. Problemet är att han fått öppna näbben öht. Varför? Jo för att folk känner igen honom & tror på det som kommer ur näbben på honom. Med stor säkerhet kommer det ske fler gånger inom PK-media i hopp om att få fler att tro på deras hyckleri.

  Frågan är också hur lång tid det tar innan vi är så få att det inte längre finns "rikt" folk att ta av för att ge till de nykomna?? Vart kommer dom dra gränsen? Förhoppningsvis blir det inget mer blått efter 2014.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla sju PK-partierna är ju helt ense om invandringspolitiken ?
   Vad menar du egentligen med din slutrad?

   Radera
  2. Ja, och båda konstellationerna blir ju lite MPs gisslan...tror inte att de skulle släppa massinvandringen för att sitta i någon regering.

   Radera
 4. Dogges morfar var tydligen arkitekt, född i Österlövs församling. Man kan se släktens förfall som en parallell till Sveriges förfall.

  SvaraRadera