fredag 2 augusti 2013

Superchef för avradikalisering sökes
Belgiska Gazet van Antwerpen berättar:

Staden Mechelen skall anställa en "projektmedarbetare för avradikalisering", den förste i sitt slag i Flandern. Tjänstemannen skall fungera som en sorts övervakare och superchef för bekämpningen av extremism bland unga muslimer.

Den nya tjänsten, en flamländsk nymodighet, kom till genom bistånd från inrikesminister Joëlle Milquet, som gav Mechelen, Antwerpen och Vilvoorde i uppdrag att motverka radikalisering bland muslimska ungdomar.I första hand skall projektmedarbetaren för avradikalisering undersöka eventuella källor till hatpredikningar inom den muslimska gemenskapen och kartlägga ungdomar som riskerar att ta till sig fundamentalism. Dessutom måste denne tjänsteman ta initiativ för att hålla dessa ungdomar på den rätta vägen.

Projektet bedrivs i samarbete med ungdomshandledare, ungdomscentret ROJM och ledande figurer inom Mechelens moskéer. Stadens personalavdelning skall publicera en annons för tjänsten den 5e augusti, som vänder sig till universitetsutbildade med känsla för denna problematik. Man förväntar sig en mängd svar.

"Vi tror att detta kommer att hjälpa mer än pengarna som inrikesministeriet sprider över existerande projekt", säger vice-borgmästare Marc Hendrickx. I Antwerpen väljer kommunledningen dock att öka stödet till existerande förebyggande åtgärder.1 kommentar: