torsdag 8 augusti 2013

"Gör Eid-al-Fitr till svensk helgdag"


Peter Lööv Roos, dhimmi
Vi har sedan länge vant oss vid att den svenska kyrkan, av någon anledning, är en av de största ivrarna för islamisering. Dagens Seglora beskrivs med oxymoronen "kristen tankesmedja" och formulerar själva sitt uppdrag som följer:

"Kärlek och kritik är det ordpar som vi valt för att beskriva den publicistiska linje som vi vill driva i vår nättidning. Dagens Seglora har skapats ur övertygelsen att skrivande hjälper till att bredda, pröva och fördjupa tankar om tro i ljuset av samtidens brännande frågor. Modiga handlingar inspireras av modiga ord.
Främlingsfientlighet och rasism breder ut sig i vår tid. Grundinställningen för Dagens Seglora är att alltid anta de utsattas perspektiv. Därför är Dagens Seglora en antirasistisk, feministisk och maktkritisk nättidning som ställer sig i den befriande teologins fåra."

Som vanligt ställer man sig frågan hur dessa fina människor får ihop sin världsbild. Kristna, men vill på alla sätt vara behjälpliga för att främja islam. Antirasistiska, men vill främja en religion som föraktar alla som inte tillhör den. Feministiska, men vill bereda vägen för den minst kvinnovänliga religionen i världen. Jag tror att dessa personer helt enkelt tvingar sig till att inte tänka längre än just till det där steget då de blev fina människor. Belöningen kommer direkt i media och i form av diverse priser, och senare förstås i himlen.

Tidigt i Roos lilla stycke kommer det numera obligatoriska:

"Och en nordisk, svensk, tradition har ramadan blivit."

Det är en mycket speciell tid vi lever i. Alltifrån jul till skolavslutning i kyrkan har blivit suspekt, för att inte exkludera eller kränka någon. Skall man nämna en rejäl nordisk och svensk tradition blir det förstås Ramadan och Eid-al-Fitr.

Sedan följer ett annat vanligt argument som retar mig något oerhört:

"I dag har omkring en halv miljon svenskar muslimsk bakgrund och även för många som annars inte är särskilt praktiserande, det vill säga flertalet, är fastemånaden viktig. Handlarna har också börjat upptäcka ramadans betydelse; förra året omsatte ramadanhandeln mer än en miljard kronor."

Och vem ville ha en halv miljon muslimer i landet? När skedde den folkomröstningen? För bara ett par decennier sedan, och i viss mån fortfarande, sa man gärna att invandringen inte kommer att ha någon påverkan på Sverige, för när en person väl passerat gränsen blir den svensk, demokrat och feminist. Nu lyder mantrat istället plötsligt att eftersom vi har så många muslimer, bör vi i största möjliga mån anpassa oss efter islam.

För några månader sedan tittade vi på en särskilt fin pk-krönika, där den kvinnliga skribenten storsint ville ersätta sin egen namnsdag "Erika" med, förstås, "Mohammed". Sådana här utspel görs hela tiden, och det är alltid Sverige som skall kliva tillbaka, och det är alltid Mellanöstern och islam som skall beredas en väg. När hörde ni senast någon politiker eller mediepatet kräva mer av shintoism eller fler mormonkyrkor i Sverige?

Sedan blommar Roos ut i fullständiga groteskerier:

"Ramadan har fått en självklar plats i det offentliga rummet, i alla fall där hemma på gården. Tänk om det kunde få större spridning, om också kommuner och handlare kunde haka på. Det skulle få fler svenskar att känna sig erkända, skapa mer av ett inkluderande vi, något som så väl behövs. Samma gäller möjligheten att vara ledig på Eid al-fitr och sättet festhögtiden uppmärksammas – eller inte uppmärksammas – i skolorna (när ramadan infaller under terminstid). Varför inte en nationell helgdag?"

Det är ingen hejd på Roos kärlek till islam. Den skall inte bara beredas plats i det offentliga rummet, utan kommuner, handlare och skolor måste haka på! Skulle fler svenskar verkligen känna sig erkända och inkluderade av alltmer islam? Jag undrar om en individ som Roos någonsin kommer till insikt, eller om han kommer att hålla fast vid sin fina hållning tills han blir innebränd av en muslimsk mobb i sin egen kyrka, det vill säga råkar ut för en händelse som är vardagsmat i länder med muslimsk majoritet. Han matar vidare:

"Krister Stendahl brukade tala om hur viktigt det är att se skönheten i andra religiösa traditioner, att odla en ”helig avund”. För mig som kristen finns det mycket i ramadan att vara heligt avundsjuk på, inte minst detta att en hel månad får präglas av ett annat tempo, en annan livsrytm, som inbjuder till fördjupning. Att fastetiden också handlar om att vara omsorgsfull i vad man tänker, hur man talar, hur man umgås med andra."

Aha, där fick vi svaret; allt handlar tydligen om "helig avund". Jag föreslår en lättare väg: konvertera fullt ut till islam och lämna vårt land nästa dag.

15 kommentarer:

 1. Tack Tobbe för ännu en klarsynt och välskriven text. Håller med till hundra procent. Inte heller jag minns någon folkomröstning om musliminvasionen.

  SvaraRadera
 2. ""I dag har omkring en halv miljon svenskar muslimsk bakgrund"
  -----------------------
  Detta är ju en ren lögn. Det handlar ju om inresta utlänningar som han kallar svenskar.
  Rune

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror ingen vänstermänniska skulle påstå att de som flyttade in i Baltikum från Sovjet blev balter efter säg 30 år,inte heller de kineser som flyttade in i Tibet blev Tibetaner!

   Radera
 3. Kan inte den här snubben ta och läsa Koranen, och därefter uttala sig lite närmare om sin syn på islam? Hycklare är vad han är, ingenting annat. Det är en religion som döljer kvinnornas ansikten för deras låga värde. Anledningen till att de döljer sina ansikten är för att de ska sparas åt utvalda män inom klansamhället. Det låter inte särskilt feministiskt. Vilket den här snubben vill att Sveriges kristna rörelse ska sträva efter. Det är en total paradox.

  // Magne

  SvaraRadera
 4. Verkar som vår kyrka drabbats av en katastrofal dumhet. Denna självutplånande inställning kan ju bara leda bakåt.

  SvaraRadera
 5. Jag skulle tro att Peter Lööv Roos läst koranen och jag tror att han tolkat koranen som han tolkat Bibeln. Många präster i Svenska Kyrkan hävdar ju att man inte ska tolka Bibeln alltför bokstavligt. De är helt enkelt inte troende. Så tänker de nog om koranen också. När koranen säger att muslimer ska döda icke-muslimer, så tror Peter Lööv Roos att det betyder något annat. Som den "fina" människa han är, med världens sexigaste "människosyn", kan han inte föreställa sig att islam skulle vara annorlunda än kristendomen. Islam måste helt enkelt vara god, tror han.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nickar instämmande.

   // Magne

   Radera
  2. Koranen pratar även om "Bokens folk" och är rätt så tolerant mot kristna och judar. Kristendomen är en minst lika krigisk och kvinnofientlig religion om du läser GT.

   Radera
  3. Ja guden i GT är en skitstövel men sedan kom enligt sägen någon med namnet Jesus och spred ett i åtminstone vissa aspekter ganska trevligt budskap.
   Jo det finns några "toleranta" suror om "Bokens folk" men också flera brutalt intoleranta. Muhammed var duktig på att lyssna av "gud" så att det gynnade hans intressen.

   /DSP

   Radera
 6. Ja det var riktigt stolligt. Han måste vara svag i tron;-)

  /DSP

  SvaraRadera
 7. Detta är helt logiskt. 1975 fattade riksdagen beslut om att vi skall ha ett s k pluralistiskt samhälle. Sedan dess har vi gått till riksdagsval 11 gånger och varje gång givit vårt rungande stöd för mångkulturen. Det är skamligt att inte fler mångkulturella högtider har blivit helgdagar tidigare. - ur demokratisk synvinkel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har många gånger gått till val sedan 1975, men multikulti-samhället har aldrig varit en valfråga inför något val till Riksdagen. Val har alltid handlat om vänster/höger och hur politikerna avser att slösa bort våra skattepengar (s.k. plånboksfrågor). Därför är det fel att säga att vi gett vårt rungande stöd för multikulti. Multikulti-samhället har införts i smyg. Ett smutsigt exempel på detta är att Grundlagen ändrades till att omfatta multikulti utan någon som helst debatt efter valet 2010. Det är skamligt!

   Radera
  2. Eftersom det som du säger pluralistiska samhället inte har någon grund i vad majoriteten av svenskar tycker,så smyger politikerna med att förändra,myrsteg som inte märks!Mångkulturen har inte stöd hos svenska folket,om konsekvensera skulle belysas full ut!

   Radera
 8. Tack Tobbe för ännu en lysande text, för att du orkar stå emot stolligheterna. Precis när man trodde man hade hört allt så dyker denna Peter Lööv Roos upp... Jag har verkligen ansträngt mig för att försöka förstå hur detta PK-folk egentligen tänker. I många fall handlar det naturligtvis om ren och skär opportunism, som när en mycket stor andel riksdagsledamöter påstår att ramadan är en svensk tradition. Men i fallet Lööv Roos och när det gäller kvinnan som vill ersätta Erika med Mohammed i almanackan - för att inte tala om kvinnan i England som häromåret lät sterilisera sig för att hon inte ville tära på jordens klimat - så tror jag istället det handlar om djupt liggande skuldkomplex som någon klyftig psykolog borde sätta tänderna i. Tror för övrigt det är samma psykologiska reflexer som gör att många röstar på miljöpartiet.
  För övrigt, i en tid när kristna förföljs och slaktas i Afrika och Asien - så gott som alltid av muslimer - kan man tycka att Lööv Roos kanske skulle ha annat att skriva om än de fånigheter han här ger uttryck åt.
  Peter

  SvaraRadera
 9. Du säger: "... kvinnan i England som häromåret lät sterilisera sig för att hon inte ville tära på jordens klimat".

  Hon drog den näst-yttersta konsekvensen av miljörörelsens budskap och filosofi, som ju är att vi människor tär på Jorden, att vi är som en cancer, att vi är det enda onödiga inslaget i Naturen, etc. Den yttersta konsekvensen hade varit självmord.

  SvaraRadera