söndag 18 augusti 2013

KvotflyktingarSomaliska flyktingar i Kenya,
varav Sverige plockade upp 300.
Att Sverige måste strypa det enorma inflödet av flykting- och anhöriginvandring är självklart för varje klarsynt svensk. Dock finns det en grupp, visserligen liten i sammanhanget, som även SD vill fortsätta pumpa in. Det gäller de så kallade kvotflyktingarna, alltså personer som befinner sig i exempelvis flyktingläger i grannländerna under UNHCRs beskydd, och som FN-organet vill portionera ut över världen.

Jag menar att vi skall strypa även den rännilen. Den är helt onödig, eftersom den går ut på att leta upp flyktingar som redan flytt till ett grannland, för att se till att de kommer till Sverige, av alla platser. I juni raggade vi exempelvis upp 300 somalier som befann sig i Kenya. På vilket sätt är det självklart att dessa skall tvärs över jorden, för att sätta sig i just detta lilla land uppe i norr?

Men är inte Sverige skyldigt att ta emot denna kvot, eller, som det brukar heta, "bundet av internationella konventioner"? Nja, även på detta område strävar Sverige förstås efter att bli världsmästare. Endast 25 länder ingår i gruppen som årligen tar emot kvotflyktingar. Jag har ännu inte sett några siffror över situationen 2013, men låt oss titta på hur det såg ut i Västeuropa 2011:

Norge   1258
Finland   573
Nederländerna   479
Danmark   606
Storbritannien   424
Portugal   28
Tyskland   22
Schweiz   39
Frankrike   42
Irland   36

Den svenska kvoten ligger för närvarande på 1900 personer. Faktum är att Sverige ligger på fjärde plats i världen (efter de stora länderna USA, Australien och Kanada). Av någon anledning är alltså vår kvot större än hela Central- och Sydeuropas. Vi har dessutom valt att fokusera på Afrikas horn, vilket vi även gör under 2013.

De rika länderna i Ostasien, har inte de fått några kvoter? Jodå:

Japan   18
Sydkorea   11

Min slutsats är följaktligen att Sverige varken har någon anledning eller skyldighet att varje år plocka upp 1900 personer från Afrikas horn.7 kommentarer:

 1. Globaliseringsstrategi!

  Annars finns det väl andra, mer lämpliga länder i närområdet istället för Sverige: förutom Kenya självt med 38 miljoner inv, Tanzania med 42 miljoner inv

  Dock skulle det bli straffspark för sjuklövern om SD motsatte sig kvotflyktingpolitiken just nu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske det, men det bevisar ju bara ytterligare att vi lever i ett tämligen sjukt land. Förutom att ta emot flest "ensamkommande barn", måste vi alltså ha Europas högsta flyktingkvot också, eftersom allt annat vore "främlingsfientligt"...

   Radera
  2. Globaliseringsstrategi som inte omfattar vissa länder?Tack Tobbe för ytterligare argument för hur vansinnig flyktingpolitik svenska politiker bedriver,vad är igentligen meningen, skall politikerna byta ut ett folk?

   Radera
 2. Mattias Jakobsson19 augusti 2013 20:25

  Jag tycker snarare att det är en siffra vi skall vara mycket stolta över. Ja, det finns många andra som bör ta ett större ansvar. Men jag är övertygad om att det bästa sättet att påverka är att föregå med gott exempel och visa för omvärlden att vi klarar av utmaningen. Först då kommer andra att hänga på. Någon måste driva utvecklingen framåt, och jag är stolt över att bo i ett land som försöker göra detta.

  Jag tycker att debatten i Sverige har hamnat snett sedan SD kom in i riksdagen. SD diskuterar invandringens vara eller inte vara, medans den viktigare integrationsfrågan hamnar i skuggan. För mig är det en självklarhet att vi skall ha som mål att kunna ta emot ALLA de medmänniskor som vill dela förmånen att bo i Sverige. För att komma dit måste vi hela tiden förnya och förbättra vår integrations-politik.

  Det är vår skyldighet, som ett utvecklat land, att hjälpa de svagare på alla vis vi kan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och på vilket sätt tycker du att situationen i vårt samhälle visar på att " visa för omvärlden att vi klarar av utmaningen"? Har allt blivit bättre? Vi ligger på andra plats i den inte så hedrande våldtäktsligan, vården går på knäna, skolorna visar usla resultat mm.mm. Så på vilket sätt anser du att vi klarat utmaningen?

   Utveckla gärna dina tankar och förklara på vilket sätt "Sverige har hamnat snett" sedan SD kom in i riksdagen. Har du ens läst vad SD vill med sin politik?

   Radera
  2. Mattias jakobsson
   Om vi nu bor i en demokrati ska då inte svenska folket få vara med och bestämma detta. Det är ju inte troligt att vi delar den uppfattning som du och maria ferm,ullenhag med co har.All offentlig makt utgår från folket???????? Vad hände eller ni kanske är smartare än mig??? Jag ska bara arbeta betala skatt och hålla käften.

   Radera
 3. Tycker du skall försöka påverka Saudiarabien ,förenade arabemiraten o sv med ditt urbota korkade resonemang.Dessa rika länder tar inte emot kvotflyktingar ,än mindre vanliga flyktingar.
  Du skriver att du är stolt över att bo i ett land som försöker ta emot ALLA "medmänniskor" som vill dela förmånen (bo och leva gratis på skattebetalarnas bekostnad) att bo i Sverige.

  Är du lika stolt över försämringarna inom skola,sjukvård,äldrevård som har tillkommit av den okontrollerade massinvandringen med dess enorma kostnader ?
  Jag är det definitivt inte !
  Men vad fan ,huvudsaken att du mår bra i din lilla godhetsbubbla !

  LarsP

  SvaraRadera