lördag 24 augusti 2013

Rumänska poliser nöjda med ficktjuvars avresa mot Västeuropa


Från holländska De Telegraafs webb-tv:


Det är intressant att notera hur olika man prioriterar i olika länder. Rumänien vill bli av med sitt slödder, medan Sverige gärna tar emot det.


5 kommentarer:

 1. Det är sant. Har varit på semester i Rumänien och inte har sett en enda tiggare eller zigenare på gator eller mitt i stan. Alla i Rumänien är glada att dom har åkt från landet för att "jobba" i europa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo vi har ju alla sett dem "jobba" runt om i Sverige...

   / Andreas

   Radera
 2. Ja nu är Westerberg och Leissner jätteglada

  SvaraRadera
 3. Även om det är för j*****, så är det bra. Belasta välfärden till max, så att den får sitt sammanbrott Det nuvarande systemet av välfärd har för mycket fel i sig, så ett nytt måste skapas från grunden, som inte kan missbrukas av godhetsapostlar och övriga snyltare. Exempel vis det här.

  "Utländska tiggare tränger ut behövande från härbärgen - Stadsmissionen i Göteborg har slutat ta emot personer från andra EU-länder eftersom de tränger ut svenska behövande från organisationens härbärgen."
  Källa Fria tider: friatider.se/utlandska-tiggare-tranger-ut-behovande-fran-harbargen

  Ett daghem har också blivit till i Göteborg, för deras barn, medan de "spelar" dragspel, tigger pengar, samlar pantburkar eller ägnar sig åt bondfångeri.
  "Nu finns en öppen förskola för romska barn i Göteborg!

  Den 16 april invigdes den öppna förskolan för barn och föräldrar som vistas i Göteborg utan uppehållsrätt. Verksamheten kommer att bedrivas i Matteuskyrkan i majorna och är ett samarbete mellan Göteborgs Räddningsmission, Göteborgs stad, Matteuskyrkan, Saronkyrkan och Fiskebäcks Missionskyrka."

  "Rapport om nödställda EU-medborgare

  Under 2012 har Social resursförvaltning arbetat för att få en bild av situationen för utsatta EU-migranter i staden. Förvaltningen har arbetat utifrån två inriktningar, dels migration med anledning av den ”fria rörligheten” inom EU, dels utifrån integration av romer. Förvaltningen har bland annat hämtat in kunskaper och bildat ett nätverk av berörda enhetschefer för att dela information.

  I början av hösten beviljade nämnden bidrag till Göteborgs Stadsmission och Göteborgs Räddningsmission för att bedriva insatser för nödställda EU-medborgare. Stadsmissionen startade Crossroads, som riktar sig mot EU-medborgare som är här för att söka arbete. Räddningsmissionen anställde uppsökare för att kartlägga behoven hos de som tigger i centrala Göteborg. Räddningsmissionens uppsökare träffade under hösten på 112 migrerande EU-medborgare, de flesta romer från Rumänien. De är här för att skapa skapa sig bättre livsvillkor, men nöden är stor i gruppen. Det som orsakar mest svårigheter är bostadslösheten, där de flesta hyr sängplatser per dygn, samt behovet av sjukvård/medicin."

  SvaraRadera
 4. Haha.. Kom att tänka på Per Gessle som i 3 månader satt på en stol på Långvården och spelade och sjöng ,medan personalen slet så fick arbetsskador ..... Hm..

  SvaraRadera