fredag 16 augusti 2013

SD motsvarighet till Egyptens militärregering? Eller muslimska brödraskapet?


Om man står i värmen bland de goda i medieetablissemanget kan man komma undan med vad som helst, iallafall när man skall göra utfall mot Sverigedemokraterna. I gårdagens morgonsoffa skulle den borgerlige proffstyckaren Göran Hägg egentligen kommentera utvecklingen i Egypten, men han lyckas på ett märkligt sätt få med SD i sammanhanget. I en bisats uttalar han helt självklart att partiet är Sveriges motsvarighet till Egyptens nuvarande militärdominerade regering. Möjligen menar han, det är något oklart, istället att SD är motsvarigheten till Muslimska brödraskapet och att en militärkupp skulle vara motiverad vid en seger för partiet.

På vilket sätt de två elementen är varandras motsvarigheter utvecklas givetvis inte och han får inte heller några frågor om det märkliga inlägget. Består SD av militärer? Eller islamister? Är invandringspolitiken en kärnfråga för den egyptiska regeringen? Eller har Sverige möjligen en fantastiskt usel mediekår?

3 kommentarer:

 1. Maktkampen i Egypten står mellan sekulär nationalism och fundamentalistisk islamism. Jag vet vad jag föredrar.

  / P.E.

  SvaraRadera
 2. Om SD skulle tillsätta eller bilda en regering så skulle en sådan bero på att majoriteten vill ha en sådan regering och att de fått denna uppgift genom demokratiska val.
  Menar den anti-demokratiska proffstyckaren Göran Hägg att man då bör be militären utföra en militärkupp i Sverige?
  Gäller en sådan inställning, resonemang och önskan om en militärkupp även för alla oss andra medborgare när partier som vi själva inte gillar ges regeringsmakt i Sverige? Eller är detta makabra synsätt endast tillåtet hos proffstyckarna i soffan hos SVT?
  /ICH

  SvaraRadera
 3. Han sitter faktiskt och säger att det vore önskvärt med en militärkupp i Sverige om SD tillsätter regering efter valet !! Denna extrema åsikt om att miltären bör sättas in mot en svensk demokratisk regering är han nog först om att uttrycka i TV, dessutom utan att få något mothugg. De andra i soffan finner inget anmärkningsvärt i hans uttalande. Och så finns de de som säger att SVT inte är vänstervridet !

  SvaraRadera