fredag 16 augusti 2013

Dagens taqiyya: "Ville bara lämna en gåva till kungen"

Igår tittade vi på hur kungaparet sorglöst promenerade omkring draperade i islamistiska palestina-sjalar. Nu har Sundsvalls Tidning sökt upp mannen bakom kuppen och det är en fantastisk förklaring han bjuder på. SvD berättar:

"Basem Saied och hustrun Afaf Taeih säger till tidningen att de helt enkelt såg en chans att uttrycka sin tacksamhet när kung Carl Gustaf och drottning Silvia passerade utanför länsmuseet i onsdags, inte långt ifrån platsen där de bor.
För tre år sedan kom paret till Sverige som flyktingar från Irak.
– Vi frågade om vi fick lämna över gåvan och det var okej. Kungen frågade vad det var och jag förklarade att det var en sjal med mitt lands flagga, säger Basem Saied till Sundsvalls tidning, och berättar att både kungen och drottningen ”skrattade och log” när de tog emot sjalarna."

Alltså, kungen kommer på besök till deras nya stad och paret börjar fundera på att överlämna något. Kanske en blomma? Eller en souvenir från Härnösand? Nej, det som känns mest naturligt är ändå en palestinasjal, med inskriptioner om muslimernas överhöget över judarnas Tempelberget. Sedan är det faktiskt inte Iraks flagga som syns på bilden, utan just palestiniernas, vilket är intressant på sitt sätt, eftersom Basem ser sig som palestinier, men har bott hela sitt liv i Irak. Vågar man gissa på att han aldrig kommer att definiera sig som "ny svensk"?

De märkliga förklaringarna fortsätter:

Basem Saied och Afaf Taeih verkar enligt Sundsvalls tidning vara helt ovetande om den kontrovers som deras gåva skapat. Vad texten på sjalarna står för vet de inte, förklarar de, och tillägger att ”kungen är inte politik”. Basem Saied uppger att hans politiska intresse sträcker sig till att det är bra med fred.

Basem medger att han förstår arabiska, men hävdar att han inte förstår innebörden av texten på sjalarna. Jag har mycket svårt att tro att en person som ser sig som palestinier inte skulle känna till al-Aqsa-moskén och Tempelberget. Framför allt är det dock helt omöjligt att dessa sjalar kom fram slumpmässigt när de rotade i garderoben efter en lämplig gåva. 
5 kommentarer:

 1. Utvisa denna man på livstid! Han har förbrukat sin rätt att vistas på svensk mark.

  SvaraRadera
 2. var fanns säpo? borde inte en framrusande arab ögonblickligen klubbas till marken och därefter tas in på förhör...
  Jag älskar kungen men ibland räcker han inte till...

  SvaraRadera
 3. Fribiljett till bisarra ageranden i Sverige: "Jag förstår inte!"

  Ex.vis så kan - och har - yttrandet använts i brottmål. Till ex. invandrarfamiljen i Västerås som uppbar full sjukersättning för hustrun som tillika under samma tid arbetade i familjens korvkiosk trots att hon påstods vara handikappad och bunden vid rullstol. Hon filmades av polisen, vilket visade att hon utan problem rörde sig till fots på sta'n med barnvagn och telningar hängande i kjolarna. Vid rättegången förklarade makarna att de inte förstått att man inte får uppbära sjukersättning samtidigt som man arbetar!!!

  Anna R.

  SvaraRadera
 4. Hej Tobbe!

  Här kommer en toppkandidat till "Dagens citat":
  http://www.expressen.se/sport/friidrott/holmberg-aregawi-fick-marken-att-skaka/

  Du kan säkert skriva mycket giftigt om denna, t ex

  "Abeba Aregawi är världsmästare. Fantastiskt stort för svensk(!) friidrott. Och jag är sjukt imponerad av vår(!) nya löparstjärna."

  eller

  "Abeba sitter tjugo meter ifrån mig just nu. Jag inser att vi är väldigt olika. Det känns som att hon är från en annan värld"

  Av bildbylinen att döma verkar Ludvig Holmberg knappt vara torr bakom öronen

  Håll till godo! Med vänlig hälsning B-E

  SvaraRadera