onsdag 28 augusti 2013

Terroristen Samir Azzouz klar för frigivning


Samir Azzouz attackerar fotograf
utanför domstolen

De Telegraaf berättar idag att det nederländska inrikesministeriet motsätter sig att Samir Azzouz, 27, blir villkorligt frigiven, efter att ha suttit två tredjedelar av sitt 9-åriga fängelsestraff för förberedelse till terrorism. Inrikesministeriet ser att en återfallsrisk föreligger och att Azzouz inte skulle tveka att verkligen genomföra terrordåd.

Jag var själv bosatt i Nederländerna vid denna tid och minns väl den på alla sätt motbjudande "Samir A" och hans krets, den så kallade Hofstadt-gruppen.

Samir A föddes 1986 i Amsterdam av marockanska föräldrar. Vid 16 års ålder gifte han sig enligt islamisk lag med 22-åriga Abida Kabbaj, som ses nedan i ett debattprogram. De båda fick förstås snart ett par barn.


Abida berättade:

"Samir var ung, men jag föll för hans vishet. Han berättade saker om tron som jag aldrig hade hört tidigare. Vi gifte oss medvetet snabbt. Enligt islamiska regler kan man och kvinna inte bara umgås med varandra."

Efter två veckors äktenskap åkte Samir till Tjetjenien. Abida berättar vidare:

"Egentligen skulle jag åkt med. Tillsammans ut i världen. Väldigt spännande. Vi ville hjälpa våra muslimska bröder. Samir bekymrade sig om muslimernas lidande. Han är väldigt känslig. Han sitter och gråter framför TVn när han ser vad muslimska barn och deras mödrar måste vara med om. Vad är det för fel med det?"

Samir var också vän med Mohammed Bouyeri, som mördade filmaren Theo van Gogh på en gata i Amsterdam.


Innan Samir A fick domen han nu avtjänar, har han arresterats ett flertal gånger för misstänkt terrorism:

2003 arresterades han med fyra andra och man hittade vid en husundersökning både saltsyra och konstgödsel. Två av de arresterade hade dessutom deltagit i träningsläger i Pakistan, men alla släpptes i brist på bevis.

2004 blev han upplockad för medhjälp till rån och i hans bostad fann man då kartor och foton på strategiska byggnader i Nederländerna, tillsammans med vapenmagasin och kemikalier.

2005 arresterades han återigen tillsammans med sex andra. Denna gång fann man sju konkreta planer på terrordåd och försök till inköp av vapen och bombvästar och dessa förberedelser ledde senare till den 9-åriga domen. Man fann även en avskedsvideo som Samir A spelat in för att visas för eftervärlden efter genomförda terrorangrepp:2012 anhölls Samir A i sin cell, efter att inifrån fängelset försökt förbereda terrorattacker.

Denne individ kan nu alltså komma att släppas fri. Jag undrar som vanligt varför dessa människor skall befinna sig i Europa och föreslår att Samir, då han även har marockanskt pass, utvisas till Marocko där han troligen får spendera resten av livet i en fängelsehåla.


1 kommentar:

  1. Dessa individer skall inte utvisas.

    Dom skall livstid med sträng cencur i hur dom får kommunicera med omvärlden.

    Jävla dumheter att släppa ut såna galningar.

    SvaraRadera