onsdag 28 augusti 2013

Oman finansierar ny moské i Paris


Modell av den färdiga moskén i Roissy-en-Brie

Saudiarabien har gjort sig känt för att sprida sin wahhabism genom byggandet av moskéer runt om i världen, häromåret genom finansieringen av en ny stor moské i Göteborg. Även lilla Oman vill göra en insats, och bidrar nu med 1,8 miljoner Eur till bygget av en moské i Roissy-en-Brie utanför Paris. Ytterligare en miljon har skänkts av troende i Frankrike. Den färdiga byggnaden kommer att ha en yta på 2200 m2 och kunna ta emot 1500 besökare.

Le Monde

Låt mig även bjuda på en karta över redan befintliga moskéer i staden:I hela Frankrike ser bilden ut enligt nedan, där graden av grönt anger moskétätheten (numret är departementets postkod). Vitt innebär alltså färre än fem moskéer i området, mörkaste nyansen innebär över 30:

5 kommentarer:

 1. Ja herregud alltså. Jag blir ta mig f*n mörkrädd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Torbjörn/Tobbe Lasson28 augusti 2013 14:21

   Du är inte ensam! Vad för värld lämnar vi efter oss till våra barn, barnbarn osv?

   Radera
 2. Själv undrar jag om de muslimska länderna finansierar mer än bara moskébyggen. Pengar kan ju också användas som smörjmedel, till exempel för en mer islamvänlig politik.

  Rena spekulationer naturligtvis.

  Som ett brev på posten kom denna nyhet tidigt i morse:
  "Regeringen avsätter mer pengar till kampen mot främlingsfientlighet i nästa års budget. Att bekämpa fördomar mot muslimer är prioriterat, berättar integrationsminister Erik Ullenhag (FP)."

  Under benämningen "att bekämpa extremism" har regeringen länge letat möjligheter att se över om man ytterligare kan försvåra för islamkritiker och utvidga begreppet "hatbrott". Rena lyckträffen att historien med Farsta-muslimskan dök upp.
  En yttre omständighet att "reagera på".

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/extra-miljoner-i-kampen-mot-framlingsfientlighet_8461172.svd

  SvaraRadera
 3. Magkänslan säger att hijabupproret var planerat sedan länge och att "Farstagrejen" sann eller falsk bara är en bricka i spelet. Ingen bryr sig om det eventuella "offret" utan bara vad hon kan ge i propagandasyfte. Kanalerna ned till CERD tycks ha varit minst sagt välsmorda och tajmingen utmärkt. Islamism när den är som bäst, dock kan precisionen i det hela göra att det genomskådas.

  ...pip...

  SvaraRadera
 4. Onekligen tragisk att se att utbredningen är så stor.

  ...pip...

  SvaraRadera