tisdag 17 september 2013

18 000 lydiga marionetter - "bred nationell samling"?Jan Scherman när han blir
"strategisk rådgivare" åt Jan Helin
Expressen och Aftonbladet har tillsammans dragit igång ännu en idiotkampanj, under rubriken "Sverige räcker till för oss alla", vilket vi tittade på här. Som om uppropet i sig inte var pinsamt nog, följer man nu upp med att prisa sitt eget initiativ, och har till och med kallat det "unikt". Det unika skulle alltså bestå i att två regimorgan går samman för att sprida propaganda för massinvandring. Jag är nog inte den ende som sett liknande kampanjer mer än en gång tidigare.

En av initiativtagarna är Jan Scherman, som förtjust kvider:

"Vi är fem individer som kämpat länge med att få ihop en bred, nationell samling för det Sverige vi gillar och för den mångfald vi tror så mycket på, och det känns fantastiskt att få så mycket stöd."

Själv är jag inte särskilt imponerad av att man får ihop 500 kändisar, som är för fega för att vägra, följt av 18 000 mindre kända individer. Expressen och Aftonbladet har tillsammans miljoner läsare och de underskrifter man nu fått ihop, är troligen från samma individer som hörsammar alla Jan Helins påhitt, från "Vi gillar olika" till "Det här är mitt land". Om regimen i Nordkorea skulle skapa ett upprop mot, säg, "amerikansk och japansk imperialism", är jag övertygad om att de också skulle kunna skrapa ihop några tusen underskrifter.

Nordkoreanska arbetare läser
landets motsvarighet till Expressen

Expressen ställer en egentligen mycket relevant fråga, men syftet är förstås att få ur Scherman ytterligare några floskler, och han gör ingen besviken:

"Varför är ett sådant här upprop viktigt?
– Det finns stunder och situationer då man måste säga det som är självklart. Då det är uppenbart att säga att alla människor har lika värde, att alla behövs lika mycket, och att det här landet inte skulle klara sig i nutid eller framtid utan den mångfald som berikar vårt land."

Påståendet att Sverige inte skulle överleva i framtiden utan ett rejält inflöde från Afrika och Mellanöstern, hör vi med jämna mellanrum, men av någon anledning underbyggs det aldrig. Kan det vara för att det är en ren lögn och en inlärd floskel utan betydelse? Att han sedan på fullt allvar använder ordet "berikar", gör ju inlägget än mer löjeväckande.

"Det gick väldigt lätt att få ihop Aftonbladet och Expressen tycker jag. Även Dagens industri och TT hakade snabbt på."

Det menar du inte? Med lite tur kanske ni även kan få med Metro, TV4 och hundra andra av maktens trumpeter.

Expressen

Om ni, kära läsare, är sugna på att bjuda på en motröst, kan ni delta i uppropet via #ossallanu, exempelvis på Twitter.

När det gäller Nordkorea, verkar allt fler medborgare få tillgång till alternativa medier, precis som i Sverige. The Epoch Times berättar:

"North Koreans have had more access to foreign media than ever before, giving them alternative news than what is provided by state-run media."

"Many inside the country continue to develop new ways to access information while avoiding the ever-present risk of detection and punishment,” the study states, with many 'learning more about the outside world than at any time since the founding of the country'."

Eftersom vi i Sverige faktiskt inte riskerar fängelse när vi tillgodogör oss alternativ media, finns det ingen ursäkt att slaviskt följa alster som Expressen och Aftonbladet.

2 kommentarer:

 1. Unken kampanj.

  Hur många Charlotte Perrelli-typer finns bland Aftonbladets 500 kändisar? Charlotte ställde upp i JA-TILL-EURON-kampanjen, med följande tunga argument:
  ”Jag är helt för detta. Jag tycker det är kanon. Jag har suttit med Mona Sahlin som sagt hur viktigt det är att gå med i EMU.”

  Källa:
  http://metrobloggen.se/mattiassvensson/page/2/

  Alla kändisar är heller inte lika rakryggade som musikern Stefan Gunnarsson från Boden, känd från "Så ska det låta".
  När han inte ville medverka i Norrbottens-Kurirens indoktrinerings-kampanj för påtvingad mångkultur, “Ett Norrbotten för alla”, hängdes han ut i tidningen som främlingsfientlig.

  Källa:http://avpixlat.info/2012/11/21/norrbotten-kuriren-hamnas-pa-stefan-gunnarsson/

  SvaraRadera
 2. I den mån orsaken till att man skriver på en sådan idiotisk och verklighetsfrämmande lista inte bara beror på grav okunnighet, vanlig simpel dumhet, medlöperi och ondska etc. i olika kombinationer, så finns det en parallell förklaringsgrund: undertecknarna är - liksom merparten av det svenska folket - akut,mentalt sjuka och även helt i avsaknad av sjukdomsinsikt.

  De mentala sjukdomar som kommer ifråga är följande.

  1 etnomasochism (white guilt complex)
  oftast i förening med akut kulturMarxism
  2 oikofobi
  3 patologisk alltruism
  4 funktionell dumhet / debilitet / idioti - en förvärvad icke heriditär åkomma orsakad i de flesta fall av sex-sju års institutionsvård inkl föräldrafrånvaro i barndomen, följt av den obligatoriska, undermåliga och sannolikt objektivitetsbefriade, icke åsiktsneutrala skolgången.

  Man kan i sammanhanget heller inte bortse från den undermåliga och allvarligt försämrade akademisk utbildningen i Nya Sverige. Det är inte konstigt att människor med någon akademisk examen är underpresterande som inte minst (1) många som arbetar inom media och (2) många så kallade professorer och lärare vid Nya Sveriges otaliga universitet och högskolor; minns den spottande professorn i Lund.

  /Da Capo

  SvaraRadera