onsdag 11 september 2013

Dagens bild: Era framtida ledare




Mycket talar för att Sverige nästa år får en socialdemokratisk regering. Jag hyser sedan länge en alldeles speciell avsmak för detta parti och vill med ovanstående bild visa några av de människor som kommer att inta ledande positioner. Det är inte landets intelligentaste eller hederligaste människor vi talar om. Bilden visar hur de samlas för att högtidlighålla tioårsdagen av Anna Lindhs död, vilket de ser som ett utmärkt tillfälle att visa upp sig i all sin uselhet.

Längst till vänster ser vi den i mina ögon mest motbjudande politikern i Sverige idag, Carin Jämtin. Det sägs ju alltid att politiker ljuger, men Jämtin gör det så konsekvent och naturligt att hon hamnar i en särklass. Vi minns till exempel hur hon på ett självklart sätt levererade lögn efter lögn under turerna kring Håkan Juholt. Jag tror att hon sedan länge förlorat förmågan att ens reflektera över ett uppriktigt svar, utan det mest passande svaret kommer av sig självt, utan några vidare funderingar kring egna tankar eller sanning och lögn.

Längst fram går, av någon anledning, en tidigare Chile-ambassadör till Sverige, men snett bakom honom skymtar vi Olle Burell, som vi fick anledning att studera senast igår. Han är förutom socialdemokrat, även kristen och, gissar jag, homosexuell, bitar han på något sätt får ihop med ett vurmande för islam. Han var islamisten Omar Mustafas främste anhängare när den debatten pågick.



Sedan följer Stefan Löfven, som verkar vara en utmärkt person på många sätt, men förefaller besitta en högst medelmåttig intelligens, liksom de flesta andra toppar i Socialdemokraterna.

Bakom honom ser vi Veronica Palm, ännu en av dessa typiska sosse-broilers, som sedan unga år riktat in sig på en karriär i det stora partiet, där ministerposter ses som en självklar belöning. Hon var den som först lyfte fram Omar Mustafa, men duckade sedan i stormen under några märkliga turer, för att sedan, förstås, landa på fötterna, ta avstånd från sin skyddsling, och fortsätta sin väg mot makten. Vi kan nog räkna med att ha henne som minister nästa år.

Mona Sahlin behöver knappast någon presentation. Hon verkar nu, genom olika idiotiska utspel, satsa på att komma tillbaka till rampljuset. Hon har därför sett till att få gå i första ledet, antagligen motiverat av att hon skulle varit en nära vän till Anna Lindh och dessutom kvinna. Denna obildade, ohederliga och på alla sätt motbjudande individ kan ni nog räkna med att se på en ny maktposition inom kort.

Man brukar säga att ett folk får de ledare det förtjänar. Känner ni svenskar verkligen inte att ni förtjänar någonting bättre?

Aftonbladet



12 kommentarer:

 1. Det är sannerligen ingen intelligentia vi skådar här.

  SvaraRadera
 2. Helt riktigt Tobbe. Våra politiker speglar våra skolor. Sämst i norden och nedförsbacke i OECD mätningar. Snart i paritet med somaliska analfabeter.
  Alla ovannämnda, har väl inte tagit ett hederligt handtag i hela sitt liv, utan skolats på Bomersvik, i sann socialistisk anda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Boomer svik är nog rättare namn?

   Sveas rika

   Radera
 3. Nästa regering kommer sannolikt också att innehålla representanter för vänsterpartiet - Peter Mangs parti för övrigt ( apropå kommentarerna till det norska valet)

  SvaraRadera
 4. Alla utom Metallaren är islamkramare av olika valör,eller kanske Löfven bara väntar på stora islamkramandet efter valet?

  SvaraRadera
 5. Det värsta av allt är hur en bild som denna är så regisserad.
  Det är ingen slump att personerna går där dom går i denna grupp. Politik är alltmer teater.

  SvaraRadera
 6. Tobbe, du röstar alltså inte i svenska val?
  Med vänlig hälsning/B-E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha - jodå. Dock inte på personerna på bilden...

   Radera
  2. Haha ha - tänkte på val av pronomen i rubriken och i sista meningen. Om du kanske inte var medborgare.

   F ö tror jag det är bra att valet är ett år bort. Det hinner hända mycket som gynnar SD (och landet på sikt) på ett år, t ex

   En annars ganska sansad sosse, fallen undan en folkpartist:
   http://mitt-i-steget.blogspot.se/2013/09/fy-fan.html
   samt
   http://www.dn.se/sthlm/fyra-anhallna-for-solna-mord/
   16-26 år gamla. Vad är det som händer?
   I går var det en skjutning i Vivalla i Örebro
   http://na.se/nyheter/orebro/1.2206694-annu-ingen-gripen-for-nattens-mordforsok
   och en knivattack i Oxhagen i Örebro
   http://na.se/nyheter/orebro/1.2206122-yngre-man-attackerad-med-vasst-foremal-ingen-gripen
   samt mordbrand på en förskola, också i Vivalla
   http://na.se/nyheter/orebro/1.2206407-mordbrand-pa-forskola-i-vivalla

   Mina nerver!

   Radera
  3. Samtidigt kan vi nog räkna med tidernas smutsigaste valrörelse. Räkna med att knivarna slipas på Svt, SR och alla tidningsredaktioner. Glöm aldrig Expressens bisarra och folkföraktande rännstensbild på valdagen. Det kommer att bli värre, jag lovar.

   Peter

   Radera
 7. Jag har inte tappat hoppet om svenskarna helt än. Jag känner minst 10-12 pers inom familjen och den närmaste vänkretsen - vi brukar ju diskutera saker när vi träffas - som har bestämt sig, och antalet stiger sakta men säkert. Man uppmärksammar folk på sverigevänliga bloggar, publicerade fakta och inte minst händelser i vår gängsterstad Göteborg.
  Jag är övertygad om att fler och fler har fått nog, trots att många inte vågar komma ut än. Men den tiden kommer.

  SvaraRadera
 8. Visst, Mona Sahlin är ett politiskt missfoster som framkallar rysningar, bara man ser henne.

  Å andra sidan var det Mona Sahlin som drev mig TILL den sverigevänliga rörelsen från första början, så nåt positivt har hon trots allt åstadkommit...

  Glömmer aldrig hennes infantila och hånfulla uttalanden om "hur det gamla Sverige" inte "kommer tillbaka", att "svenskarna måste integreras i det nya Sverige" och hur svenskar ska diskrimineras på arbetsmarknaden till förmån för "Mohammed".

  Detta blev starten på mitt verkliga politiska engagemang.

  Därför vill jag trots allt tacka Sahlin, som genom sin tarvliga och osmakliga person värvade mig - och säkert många andra - till den mångkulturella motståndssidan. Bra jobbat.

  SvaraRadera