fredag 13 september 2013

Internt pk-bråk om somaliers analfabetismNågot av det mest underhållande i den svenska, förljugna och stängda debatten är när det blir inbördeskrig i pk-dammen. Det brukar handla om en "antirasist" eller feminist, som angriper en annan antirasist eller feminist, för att denne inte varit lika antirasistisk eller feministisk som angriparen och framför allt inte varit det på rätt sätt.

Denna gång är det Marcus Priftis, känd för att ständigt finna och vältra sig i den rasism han ser överallt, som går till attack mot en Sohrab Fadai. Den senare har tagit del av påståenden på nätet om att många somalier skulle vara analfabeter och känner omedelbart att han måste motsäga den bilden. Han vet naturligtvis ingenting om hur det egentligen ser ut, men det spelar ingen större roll, ty det viktiga är hur han vill att det skall vara.

Följaktligen har han gått runt i Borlänge och frågat ett antal somalier huruvida de själva eller deras anhöriga är analfabeter. Av 41 tillfrågade personer, var det bara en som svarade att han eller någon anhörig var analfabet. Fadai blev överlycklig och sammanställde en hel rapport med detta överraskande resultat. Att de intervjuade inte nödvändigtvis var helt sanningsenliga var något han naturligtvis inte ville reflektera över.

Uppgiften om 50% analfabetism kommer tydligen från ett uppgivet kommunalråd i just Borlänge:

"I en nyhetsartikel går ett kommunalråd i Borlänge ut med något som han säger sig ha fått levererat från tjänstemän på kommunens integrationsenhet. Han säger att “hälften av gruppen flyktingar som kommer till Borlänge är analfabeter”.
Uttalandet beskrivs som startskottet för en “landsomfattande kampanj” i syfte att få “mer statlig ersättning”. En socialdemokratisk riksdagsledamot från Dalarna frågar integrationsminister Erik Ullenhag om inte Borlänge kommer att få mer medel på grund av detta. Ullenhag svarar bland annat att Borlänges situation inte skiljer sig från riket som helhet."

Nej, det är väl rimligt att anta att andelen analfabeter bland somalier är ungefär densamma oavsett var dessa befinner sig i riket.  Ullenhag nekade alltså extra medel för denna börda, ungefär med motiveringen att det ser lika illa ut överallt.


Nu dyker då Marcus Priftis upp för att angripa Fadai. Hans huvudsyfte är inte att kritisera studiens minst sagt bristfälliga metodik, vilket skulle vara på sin plats och han också gör, utan för att Fadai "i förment välvilja köper en rasistisk frågeställning". En riktig antirasist ger sig nämligen inte in på frågor huruvida invandringen är fördelaktig eller inte, utan det handlar om mycket högre värden än så.

"Ja, tvärtom mot vad många tycks tro har det inget med migrationspolitik att göra. Invandrarna från Somalia är antingen asylsökande eller anhöriga till asylsökande, och vi tar emot dem för att det är vår moraliska skyldighet att göra det. Det är inte en fråga om kompetensförsörjning, utan om mänskliga rättigheter."

Jag menar som vanligt att vi inte har någon som helst skyldighet att ta hit någon. Våra styrandes enda skyldighet är att se till att Sverige och svenskarna garanteras ett så gott samhälle och lyckosam framtid som möjligt. Massinvandring från Somalia är inte ett framgångsrecept. Motvilligt tvingas Priftis konstatera någonting viktigt:

"Beklagligt nog gör man det också med en metod som spelar rasister i händerna. För den som inte gillar Miklos slutsatser, tar det ungefär en kvart att smula sönder hela deras tillvägagångssätt. Den som vill påstå att ”antirasister ljuger om invandrarna för att hävda sina politiskt korrekta åsikter” har alltså numera ett underlag för det påståendet."

Vad är då den sanna bilden? Vi kan naturligtvis inte vända oss till "antirasistiska" clowner som Fadai eller Priftis. Däremot kan vi titta på vad Finlands eget migrationsverk har kommit fram till, vilket jag tidigare berättat om här. Denna myndighet hävdar faktiskt att 85% av somalierna som söker sig till Finland är analfabeter:

"Kriget i Somalia har förstört möjligheterna för dem som är födda på 1970-talet eller senare att kunna gå i skola. Därför håller grundutbildning på att bli en allt viktigare del av integrationen av invandare."

"Så spred medierna myten om somaliers analfabetism"
"Antirasisterna måste sluta gå i rasistfällan"


4 kommentarer:

 1. A Conversation about race...
  http://www.youtube.com/watch?v=iEHD5kaOhoQ

  Mycket bra dokumentär om rasism med svensk text .
  Alla borde se den.
  Sprid vidare till så många som möjligt !
  Lars P

  SvaraRadera
 2. sv.wikipedia.org/wiki/FN:s_allmänna_deklaration_om_de_mänskliga_rättigheterna

  Jag läser. Och läser. Och läser.

  Nope - det är ingen mänsklig rättighet att vara bidragsparasit.

  --
  Undantaget forna östblocket och sydafrika var det bara saudi som inte röstade för (alla opponenter röstade dock inte nej, utan blankt) - vilket möjligen skulle vara en indikation för alla förvirrade vänstermuppar och islamkramare att fundera lite över konventionen.

  --
  Några axplock:

  #3 Var och en har rätt till liv, frihet och personlig säkerhet. - Hm. Hur funkar det på Seved, Rosengård - repetitio ad nauseam - ?

  #7 Alla är lika inför lagen och är berättigade till samma skydd av lagen utan diskriminering av något slag. Alla är berättigade till samma skydd mot alla former av diskriminering som strider mot denna förklaring och mot varje anstiftan till sådan diskriminering. - Hur funkar det med svensk hatbrottslagstiftning?

  #12 Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp. - FRA-lagen någon?

  #16.2 Äktenskap får endast ingås med de blivande makarnas fria och fulla samtycke. - kanske går att diskutera i hederskontext och barngifte?

  #20.1 Var och en har rätt till frihet i fråga om fredliga möten och sammanslutningar. - Mjaha. Se dagens spektakel i Tokholm (inte för att jag har särskilt mycket till övers för Svp dock)
  .2 Ingen får tvingas att tillhöra en sammanslutning. - LO/SAP någon?

  #21.1 Var och en har rätt att delta i sitt lands styre, direkt eller genom fritt valda ombud.
  .2 Var och en har rätt till lika tillträde till offentlig tjänst i sitt land. - behandlingen av SD (som jag iofs personligen tycker är icke regeringsdugliga) någon?

  #29.2. Vid utövandet av sina rättigheter och friheter får en person endast underkastas sådana inskränkningar som har fastställts i lag och enbart i syfte att trygga tillbörlig hänsyn till och respekt för andras rättigheter och friheter samt för att tillgodose ett demokratiskt samhälles berättigade krav på moral, allmän ordning och allmän välfärd. - Kan tolkas som ett carte blanche att skita i en persons mänskliga rättigheter om personen har felaktig värdegrund. Men åandra sidan omöjliggör det ju den journalistiska hetsjakten på SD, som ju faktiskt bryter mot de mänskliga rättigheterna. I någon abstrakt mening.

  --
  Which begs the question, hur kommer det sig att dumma-i-huvudet vänster & mp-höns tjafsar om mänskliga rättigheter? De har ju inte begåvningskaptital att fatta dem...

  --
  Nåja, alldeles oavsett kommer jag att fortsätta skänka en skattad årslöneprocent till Amnesty vid jul. Dels för att de (iaf stundtals) tycks begripa vad konventionen betyder. Dels som en protest mot julkommersen.

  Mvh.
  ./Högerspöket

  SvaraRadera
 3. Wall-of-text. Sorry om det upplevs som OT.

  ./HS

  SvaraRadera
 4. Vi har under sommaren sett flera fall där såna som kallar sig antirasister slåss om att vara finaste antirasisten. nu Senast var det Damon Rasti som råkade ut för det när han ville bredda debatten om rasism. Tidigare hade vi kommunisten Henrik någonting på SD-hatarbloggen "Interasistmen" Som citerade en som han kallar rasist, citatet innehöll ordet "neger" detta fick fart på en annan som kallar sig antirasist som anklagade antirasisten för rasism för att han citerade.

  Vi har ju även den berömda Expo-alex som sade någonting haram om nån eller några muslimer eller islam som blev hårt attackerad rabiata från MMRK (eller nåt liknande)

  Det är alltid intressant och roligt och se när antirasismen angriper sig självt. Men det är symptomatiskt då svensk antirasism är uppbyggd på känslor mer än fakta och logik. När man tillåter känslor dominera samtalet så blir det såna yttringar.

  SvaraRadera