fredag 13 september 2013

Sharia4Belgium-ledare dödad i Syrien



Belgiska De Standaard uppger idag att den 22-årige Houssien Elouassaki från Vilvoorde dödades i Syrien i augusti.

Rykten om hans död har cirkulerat sedan en tid i Vilvoorde, eftersom Elouassaki inte gett något livstecken på sociala medier sedan flera veckor. Hans kropp har dock inte hittats och hans död är därmed inte helt fastställd. Bedömare är dock säkra på att ryktena stämmer. Enligt tidningens källor skall hans grupp i Syrien i augusti meddelat kontakter i Belgien att Elouassaki "fallit i striden mot de otrogna". Hans grupp bestod av ett fyrtiotal jihadister och han har skrutit om att han låg bakom en filmad halshuggning av en sunnit.

Enligt återvändande jihadkrigare var Elouassaki ledare för en belgisk grupp i Syrien. Denna grupp skall ha fallit isär efter hans död. Familjen Elouassakis yngste son återvände i april svårt skadad och via sin advokat meddelar föräldrarna att de hoppas att även den äldre brodern lever.

Sharia4Belgium strävar efter att avskaffa demokratin i Belgien och införa Sharia, med bland annat dödsstraff för homosexuella.


Tre ledande Sharia4Belgium-medlemmar

Min stora fråga är, förutom varför vi släpper in dessa människor från första början, varför vi låter jihadister återvända från sina slagfält. Deras avfärd är positiv, deras återkomst är det inte.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar