fredag 20 september 2013

Lite intern strid kring invandringen i det döende Centerpartiet

Staffan Danielsson
Det är tämligen sannolikt att Sjuklöverns vansinniga invandringspolitik, och åsiktsförtrycket kring frågan, saknar något större stöd bland gräsrötterna, något vi bland annat kan skönja när desperata kommunalpolitiker försöker få rikspolitikerna att sansa sig. Ett av de mer förvirrade partierna, och i denna fråga mer extrema, är naturligtvis Centerpartiet. Detta döende parti har i dessa dagar stämma och med anledning av den, försöker en stackars centerpartist, Staffan Danielsson, diskutera invandringspolitiken.

Han förefaller närmast förvånad över det debattklimat vi andra sedan länge vant oss vid:

"Genom att föra fram så ”extrema” förslag står jag till exempel inte upp ”för alla människors lika rätt och värde”, mina åsikter är ”unkna” eller ”brunfärgade”. Många som inte går lika långt markerar ändå distans och kyla."

Nu skall vi dock inte tro att denne Danielsson är en helt igenom klarsynt person, då han ändå är noga med att påpeka att han förstås är för en "generös" flyktingpolitik, vilket gör det lite oklart vad han egentligen vill ha sagt. Han ser också till att fördöma Sverigedemokraterna och verkar därmed tillhöra de märkliga alliansmänniskor som ställer sig frågan "måste man vara sverigedemokrat för att tycka så här?". Ja, Staffan, det måste man, för era egna partier står för någonting helt annat.

"Sju riksdagspartier och medierna bidrar till att låta SD sätta agendan, det är högt i tak men endast för mer generösa förslag. Jag är kritisk mot denna strategi som sätter ett extremt parti i fokus, och som bidragit till deras växande opinionsstöd."

Nu är det ju inte medierna som gör att SD sätter agendan, utan det faktum att SD är det enda riksdagsparti som står för en annan, och mer realistisk, linje. Att han sedan utan vidare stämplar SD som extremt, gör att hans inlägg direkt förlorar i relevans. När skall alla dessa desillusionerade alliansmedlemmar inse att SD står för den enda vägen framåt?

Med denna slogan bjuder Centerpartiet
på lite ofrivillig självironi

Under tiden kör Annie Lööf vidare i sin helt egna verklighet på partiets stämma:

"När de säger åk hem säger vi kom hit."

"Staffan Danielssons åsikter är en väldigt liten minoritet i Centerpartiet. Det finns en väldigt bred uppslutning för en öppen och en human flyktingpolitik där vi ser människors lika rätt och värde."

Medan Danielsson trots allt bemödat sig att tänka igenom frågorna och formulerat ett helt inlägg kring sin ställning, kan Lööf endast kontra med "människors lika rätt och värde", ännu en av dessa floskler som inte betyder någonting.  Det tragiska är att Danielsson är på rätt väg, exempelvis när han ställer frågan:

"Hur klarar vi då mottagning, jobbskapande och integrering när resurserna redan är ansträngda och resultaten dåliga?"

Han har också förstått ytterligare en sak, det som inger oss klarsynta ett visst hopp:

"Skulle sådana förslag genomföras är jag livrädd för en politisk backlash som snabbt skulle resultera i en mycket restriktiv migrationspolitik i Sverige."

Det är just det scenariot jag själv tror på. Ju längre den nuvarande eliten driver landet i förfall, desto radikalare kommer motreaktionen bli. Det är lite komiskt att en ledande centerpartist frustreras av exakt de reaktioner vi andra frustrerats av i åratal, men det är samtidigt tragiskt att han inte tar konsekvenserna och lämnar det sjunkande skeppet. Det är hög tid för de någorlunda klarsynta människor, som trots allt finns i Sjuklöverns partier, att lämna sina gamla partier och ansluta sig till framtidens rörelse.

Aftonbladet
SvD1 kommentar:

  1. Det räcker ju inte bara med en restriktiv migrations politik. Fel är begångna och måste rättas till. Gör om gör rätt.

    SvaraRadera