fredag 20 september 2013

Åsa Linderborg bortkörd av polis


Bilden uppges visa hur polis
avlägsnar Åsa Linderborg
Aftonbladet Kultur är ju som bekant Åsa Linderborgs privata lekstuga, där hon får skriva precis vad hon vill. Det handlar nästan aldrig om kultur, men desto mer om kommunism och Linderborgs eget liv. Denna gång ägnar hon en hel artikel om hur hon dök upp vid ett SvP-möte, för att då avlägsnas av polis. Hon ser det som oerhört allvarligt att journalister sorteras bort tillsammans med stenkastarvänstern. Det skulle jag hålla med om helt och hållet, om nu Sverige hade haft en riktig journalistkår, men vad skulle våra journalister göra för insats vid en nationalistisk sammankomst? Åsa Linderborg, som ju knappast kan kallas för "journalist", bevisar det själv genom sitt inlägg, som är pepprat med "fascister" och "nassar". Hennes alster kräver knappast något vittnesmål eller fysisk närvaro på plats i verkligheten. Hennes inlägg är fullt av snedvridna beskrivningar och förstås de vanliga epiteten.

"I täten gick en kostymklädd partiledning med ett belastningsregister som bland annat omfattar vapenbrott, misshandel, upplopp och skadegörelse. Bakom dem kom fanbärarna, blonda kvinnor med livmödrar som ska reproducera den vita rasen. Allra sist marscherade ett dussin mer eller mindre maskerade män från Svenska motståndsrörelsen, den som systematiskt knackar invandrare."

Var inte passagen om "livmödrar" sexistisk i överkant? Är inte kvinnor också självständiga varelser som kan ta politisk ställning? Att Svenska motståndsrörelsen systematiskt skulle "knacka invandrare" har jag aldrig hört talas om. Överhuvudtaget utmärker sig den nationalistiska rörelsen genom att anordna egna, fredliga, sammankomster, medan Åsas vänner i extremvänstern, enbart verkar syssla med att förfölja motståndare med hot och våld.

"Det är klart att medierna måste bevaka Svenskarnas parti. Problemet är bara att polisen försvårar vår uppgift genom att tillmötesgå partiets krav."

Självklart skulle det vara välkommet om vi hade neutrala medier som opartiskt rapporterade kring samtliga partiers verksamheter. Med den mediekår vi har, blir deras närvaro dock helt meningslös. De kommer ändå att skriva om "nazister", samt det nyligen uppfunna "extremrasister", och sätta rubriker som "Våldsamt vid nazistdemonstration", alltid utelämnande att våldet kommer från motdemonstranter.

"Till slut blev det svårt att uppfatta vad talarna sa. Mötets ideologiska innehåll kunde aldrig rapporteras av medierna, för det nådde oss aldrig."

Men det skulle ni ändå aldrig rapportera, eller hur? TV4 deklarerade till och med innan demonstrationen, att de skulle rapportera om det blev oroligheter. Den egentliga demonstrationen, SvPs, ansågs helt ointressant. Lögnerna och de orwellianska beskrivningarna fortsätter:

"Det är en svår och otacksam uppgift att vara polis i en sån här situation. De måste hålla rasisterna och antirasisterna isär, annars blir det farligt. På det hela taget gjorde de det bra; Svenskarnas parti fick på egen begäran skämma ut sig genom Stockholms gator och demokraterna fick med en god portion humor manifestera sin avsky utan att det blev konfrontation."

På vilket sätt skämde SvP ut sig? Jo, jag förstår att Linderberg tycker att alla yttringar som inte är mycket vänster är pinsamma, men det är ju inte en särskilt saklig beskrivning. Att sedan beskriva våldsvänstern som "demokrater" som manifesterar "med en god portion humor" är ju så absurt att det blir direkt komiskt. Om man har som enda mål i livet att förfölja alla med andra åsikter än en själv, dessutom med våld, är man själva definitionen av en icke-demokrat. Om nu "inga rasister på våra gator" någonsin varit humoristiskt, upphörde det för många år sedan. Det är enbart tröttsamt och patetiskt.


Linderborgs egen demokratisyn och argumentationsnivå sammanfattas ganska bra i en av meningarna:

"Även vanliga medborgare förhindras genom PL24 att ta del av fascisternas budskap. Det är i och för sig bra om folk inte lyssnar på deras skit, men det är livsfarligt om ett enskilt tjänstemannabeslut ska avgöra vem som är lämplig att få åhöra ett öppet möte."

Avslutningsvis vill jag säga att det varken gör från eller till om journalister är på plats eller inte, då de inte har något ärligt uppsåt. Det allvarligaste vid alla dessa sammankomster är att man varje gång tillåter vänsterhuliganerna att gå bärsärkagång, vandalisera och misshandla. Jag är öppen för att helt förbjuda motdemonstrationer, då ju dessa enbart syftar till att förstöra andra människors mötesfrihet. Man skulle då i god tid kunna plocka bort dessa pöbelhopar, som saknar egna visioner och budskap.

Aftonbladet


 

5 kommentarer:

 1. Man kan fråga sig varför Linderborg ens är på ett SvP-möte. Hon lovade ju tidigare i år att aldrig debattera med radikalhögern.

  Med andra ord: hon orkar inte längre ignorera högern. Bra så, då kommer dess frågor upp på dagordningen.

  SvaraRadera
 2. Hon var ju bara där för att bråka. Jag följde ståhejet i bortåt 4 timmar och hade inga problem med polisens hästar, däremot blev jag tillfälligt döv på höger öra av ett av motdemonstranterna kastat knallskott. Talen som hon var så intresserad av är inte så svåra att ta del av på internet.

  Vad hade hänt om polisen inte varit på plats?

  /LIS

  SvaraRadera
 3. Jag tror att det här handlar om "vääääääääärdegrund".

  Uppenbarligen är det ok att kasta sten på poliser för att de är repressiva. Och att polisen inte är tillräckligt repressiva när de försvarar mötesfriheten.

  Och sen inkompetenta när de inte lyckas utreda näthatet som Åsa drabbas av. Dock ska alla som inte delar Åsas världsbild uppenbarligen ha spö.

  Undrar, på fullt allvar, vad hon har för diagnos.
  --

  Spontant tänker jag att om SvP hade fått hålla sin manifestation ifred hade på det förmodligen resulterat i betydligt mindre medial exponering.

  Märk väl - det är inte ett ställningstagande för SvP, det är ett ställningstagande för allas rätt att uttrycka en åsikt utan att riskera stryk för det.

  Politiskt våld är lika vidrigt oavsett om det kommer från vänster eller höger.

  Mvh.
  ./Högerspöket

  SvaraRadera
 4. Jag läste en tweet samma dag som mötet var som löd ungefär:

  "Förbjud nassar som demonstrerar på våra gator - det finns inget demokratiskt i det"

  Det sammanfattar ganska väl extremvänsterns uppfattning om demokrati - det går absolut inte ut på att alla får uttrycka sin åsikt - det går ut på att tycka rätt, dvs. som extremvänstern.

  Möjligen är de på allvar så enfaldiga att de inte inser problemet i uttalandet ovan - jag kan inte för mitt liv sätta mig in i hur de resonerar.

  // Vi i Villa

  SvaraRadera
 5. Jag bor där Linderborg växte upp. Ett område i Västerås som skildras i hennes bok "Mig äger ingen". Idag bor dock Linderborg på annan, mer fashionabel, ort. Idag springer där omkring salafister i klänning och skägg i hennes barndom. Hennes värld finns inte längre kvar.

  Hur som helst, med anledning av av vänsterextremisters våld och Linderborgs försök att vända på slanten, så meddelade polisen i Västerås, i samband med en vänsterextrem attack mot en helt oskyldig ung kvinna, att:

  "I vissa medier har attackerna beskrivits som ett ”aktivistkrig”, men det tycker Daniel Lindström är lite missvisande. Våldet är i stort sett enkelriktat.

  - Vi har inte haft några problem alls med högern. De jobbar parlamentariskt korrekt."

  http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.2183726-vansterattack-mot-ung-kvinna

  SvaraRadera