söndag 15 september 2013

Ovanligt hederlig ledare i ExpressenVi är så vana vid att media, och inte minst dess krönikörer, dag ut och dag in, vräker ur sig samma lögner och floskler, att vi kanske inte längre tänker på det. Anna Dahlberg tillhör naturligtvis det politiskt korrekta lägret, men hennes ledare idag sticker ändå ut, eftersom den åtminstone inte är fylld av rena lögner. Det är i själva verket just förljugenheten hon främst attackerar.

"Debatten om flyktingpolitiken är intellektuellt ohederlig. Det är dags att erkänna det."

Hennes alster tar sitt avstamp i den syriska situationen och det faktum att, trots all högtravande retorik, det inte finns några legala vägar för syrier att ta sig till Sverige.

"Förra söndagen stod integrationsminister Erik Ullenhag (FP) i Agenda och hyllade beslutet att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd. Han beskrev inkännande krigets fasor och förklarade med stigande patos att det handlar om vilket slags Sverige vi vill vara: "Vill vi vara ett Sverige som ger människor en fristad eller inte?"

Även om vi ger alla syrier som dyker upp här permanent uppehållstillstånd, kan de inte få visum i exempelvis Turkiet eller Jordanien, utan är hänvisade till att först smugglas hit. Det skall vi naturligtvis vara oändligt tacksamma för, eftersom det trots allt har en dämpande effekt på inströmningen.

"Den humanism som Ullenhag talar så vackert om bygger därför nästan uteslutande på människosmuggling. Det är bara de människor som tas hit av den organiserade brottsligheten via livsfarliga vägar, och därmed lyckas sätta sin fot på svensk mark, som ska få stanna här."

Nu är förstås redan detta scenario mer än illa. Rimligtvis borde det finnas tiotusentals människor i Syriens grannländer som har både motivation och ekonomiska medel att låta sig smugglas hit. Den senaste tidens kaos på Migrationsverket, där det förra veckan dök upp 2000 personer, visar detta. Faktum är att det endast är Sverigedemokraterna som här håller en konsekvens linje, vilket man mellan raderna kan se att också Anna Dahlberg erkänner, även om hon känner sig nödgad att slänga på ett epitet:

"Ändå förs flyktingdebatten som om denna verklighet inte existerade. Migrationsverkets beslut att bevilja permanent uppehållstillstånd (PUT) till alla syriska flyktingar har applåderats unisont i debatten med ett enda undantag - det främlingsfientliga SD."

"Ingen påtalar det uppenbara: Om Sverige som enda land i Europa beviljar PUT till alla syrier samtidigt som vi håller den legala vägen hit stängd så är det att be om människosmuggling.
En hög jurist med insyn i den organiserade brottsligheten kallar det ett "häpnadsväckande naivt beslut" när vi talas vid. Sverige kommer nu att aktivt göda dessa kriminella nätverk."

Nu är det allvarligaste förstås inte att vi göder dessa nätverk, utan att denna flyktingström riktas in mot just Sverige, eftersom vi är det enda land i EU som tagit detta vanvettiga beslut. Flyktingsmugglingen kommer naturligtvis bestå, eftersom det så länge det finns en efterfrågan, det också kommer att finnas ett utbud. Anna Dahlberg vänder sig just mot hyckleriet och inkonsekvensen hos de som talar sig varma för en "generös flyktingpolitik":

"Det vore välgörande med lite intellektuell hederlighet i debatten. Om man verkligen anser att Sverige ska vara en fristad för syriska flyktingar bör man i konsekvensens namn kräva legala möjligheter för dessa nödställda människor att ta sig hit.
Det finns inget som hindrar Sverige från att utfärda humanitära visum till de människor som köar utanför våra ambassader och vi kan flyga Herkulesplan till regionen för att hjälpa människor ut ur flyktinglägrens djupa misär."

Jag är faktiskt förvånad över att det inte kommit högljudda krav av det här slaget, exempelvis från Miljöpartiet. En sådan åtgärd skulle förstås vara fullständigt vansinnig, men det har som bekant aldrig hindrat detta lands goda människor förut. Någon gång har jag hört en debattör som krävt att Sverige skall dela ut pass på plats, givetvis med en referens till Raoul Wallenberg, men jag tror inte att vi ännu hört något krav på en regelrätt luftbro.

Mot slutet av sitt inlägg konstaterar Dahlberg ytterligare några sanningar man sällan hör i debatten:

"Om Sverige som enda EU-land skulle sträcka ut en hjälpande hand under den syriska flyktingkatastrofen öppnar vi teoretiskt möjligheten för två miljoner människor att ta den chansen."

"Visionen om Sverige som en öppen fristad för människor på flykt går inte att förena med välfärdsstaten."

Hennes sista mening visar dock slutligen att hon, som politiskt korrekt, inte heller helt förstått frågan:

"Sverige ska självfallet föra en generös flyktingpolitik, men vi kan inte göra det på ett sätt som avviker radikalt från resten av Europa."

Det gör vi redan. Sverige har en klart större flyktinginvandring i förhållande till vår folkmängd än något annat land i EU. Vi leder när det gäller kvotflyktingar, "ensamkommande flyktingbarn" och nu också syrier. Att detta är känt i världen ser vi genom att vi också får klart fler asylsökande. Från Afghanistan till Somalia vet man att det är bättre att sikta på Sverige, än Norge eller Finland.

I slutändan är dock Anna Dahlbergs artikel huvudsakligen intellektuellt finlir. Visst, de goda människorna i Sjuklövern ljuger och förvanskar, men det hindrar inte att vårt land har ett enormt inflöde, vecka efter vecka.

Expressen


5 kommentarer:

 1. Sjuklöver anhängarna av dagens flykting ock asylpolitik skulle ha en sinkadus mellan öronen,så förljugen antihuman är deras politik!

  SvaraRadera
 2. Anna Dahlberg själv är ohederlig och feg när hon inte följer sitt resonemang fullt ut. Hon och säkert väldigt många med henne förstår vilken oerhörd skada den nuvarande politiken medför men vågar helt enkelt inte opponera sig.

  SvaraRadera
 3. De finns några få i Den Politiska Klassen som vågar se verkligheten. Anna Dahlberg är en av dessa få och hon ser en del av verkligheten men vill inte dra konsekvenserna. Man kan säga att hon har sjukdomsinsikt men inte vill ta medicinen. Tidigare har hon skrivit dessa artiklar: http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/vi-maste-valja-vag-i-flyktingpolitiken/
  http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/realismen-som-forsvann-ur-debatten/

  Jern&Betong

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr daterar Dahlberg inte sina artiklar, men den där sista kan inte vara så gammal

   Hon avslutar med att "ingen välfärdsstat har avvecklat sig själv frivilligt genom att tillåta fri invandring."

   Sverige skall bli den första

   Radera
 4. Att SvD nu väljer att åter våga ta in Mauricio Rojas som kolumnist i tidningen kan också vara ett tecken i tiden
  http://blog.svd.se/ledarbloggen/2013/09/09/intervjuad-mauricio-rojas/

  SvaraRadera