måndag 16 september 2013

Reaktionerna efter kyrkovalet

Förväntningarna är uppenbarligen mycket stora på Sverigedemokraterna, både bland vänner och fiender. Att anhängare gärna rycks med i fantasier om 20%-30% är kanske inte så märkligt, men motståndarnas reaktioner är desto intressantare. Partiet fördubblade alltså sitt stöd sedan kyrkovalet, vilket skulle vara ett fantastiskt resultat för vilket parti som helst. Tydligen förväntade sig dock motståndarna ännu större framgångar, eftersom många av dem jublar idag. Motståndare är för övrigt rätt ord, då valrörelsen helt verkade handla om för eller emot SD, med uppmaningar från det samlade etablissemanget att rösta mot partiet.

Låt oss titta på några kommentarer på Twitter efter och före att SD gått från 7 till 15 mandat. Twitter är visserligen ett perfekt forum för idioter att uttrycka idiotier, men då debatten inför kyrkovalet inte höjt sig nämnvärt över denna nivå, kan vi nöja oss med att titta där. Det visar sig att ingenting spelar någon roll, men att man iallafall skall rösta mot SD:

~*Freja*~ @flowerbeachen
Snälla, people, rösta i kyrkovalet imorgon. Även om du inte är religiös eller politiskt engagerad, använd din rösträtt för att hindra SD!!

Carl Bildt brukar ju alltid beskrivas som en intelligent person, men jag tvivlar:

Carl Bildt @CBildt
Det är viktigt att i dag rösta i kyrkvalvet för oss som är med. Vi vill inte att SD och andra skall skaffa sig inflytande eller ta över.

"Och andra"? Någon måste väl sitta i kyrkomötet, eller?

Jag vill förstås inte heller glömma alltid roliga Mariam Sherifay, som här visar vad dagens kyrka står för. Hon är muslim och därför nöjd med svenska kyrkan:

Mariam O.Sherifay @MSherifay
Är inte medlem i svenska kyrkan, inte heller kristen. Jag heja-röstar på S i kyrkovalet för en öppen kyrka för oss alla

Torbjörn Jerlerup är en märklig figur, men här har han en poäng:

Torbjörn Jerlerup @Jerlerup
Är det nån i kyrkovalet som överhuvudtaget sett vad partierna ville, mer än att stoppa Sd? Inte jag. Inget alls!

Cicci följer mönstret:

Cicci Renström Suurn @CicciRenstrom
Här på twitter verkar det som om många röstat i #kyrkovalet av samma skäl som jag - mot SD. Olustigt och sorgligt höra om deras valframgång!

Och så de märkliga analyserna jag nämnde tidigare:

Dahlia @dahlianaji
Härligt. Nu syns det att vänstern har fördubblats och SD hamnade under 6%. Vad tysta ni blev?

Alltså, även SD fördubblades, men uppenbarligen hade alla högre förväntningar på detta parti än på "vänstern". Slutligen lite spridda djupsinnigheter:

Gingerwookie @vadvadetjagsaab
SD kanske kommer gå framåt i kyrkovalet, men en sak är säker. In i himlen kommer de INTE


Peter Hellström @PHellstrm
Jag kan inte låta bli att undra: skämdes några av de som röstade på SD idag? Eller hade de inte förstånd till det heller?

Sara Sjölander @SaraMSjolander
Kan någon svara på frågan: vad har SD i kyrkan att göra?

Tja, vad har Socialdemokraterna där att göra? Eller illegala invandrare? För att inte tala om imamer?

Kommer det att låta så här även nästa år, om SD "bara" fördubblas?


4 kommentarer:

 1. Ser ut som kontentan av svenskt debattklimat.Ungefär på fjorton års nivå.

  SvaraRadera
 2. Jag gillar dina frågor på slutet

  Och, SD kommer nog mer än att fördubblas nästa år. Idag kom en mätning från United Minds, som gjordes medan nyheten om PUT till syrier kom ut. Ser riktigt trevligt ut för SD:
  http://bengterikj.se/unitedminds/united_minds_sd.GIF
  Sen en annan rolig bild, som visar att sossarna sjunger på sista versen:
  http://bengterikj.se/valres_sap.GIF

  SvaraRadera
 3. Hur går det till när man "heja-röstar"??? Är det någon form av djungeltelegraf eller röksignaler till vallokalen eller något slags voodoo-trams...?

  /Stig

  SvaraRadera
 4. Mjaha. Nogger Black är tebax. Och vill ha en svensk kyrka för alla. Är hon redo att ta emot kristna i sin moské?

  --
  Johan Vanloo tecknade under min studietid (90-tal) en serie som gick i vår kårtidning. En strip hade ingressen "med internet fick dumheten en chans att bli global" - han anade inte då hur rätt han skulle ha sådär 20 år senare...

  --

  Passar till sist på att bjucka på detta öppna mål:
  flashback.org/t2219337

  Enligt tråden (har _inte_ kollat referenser)
  Uppenbarligen har två "svenskar" med arabiskklingande namn (aforism så det förslår) på en gymnasieinspark våldtagit en flicka. Undrar om vi kommer få se en medial kampanj för att stänga fryshuset (där de går)? Rimligen borde det väl vara en värre kränkning än summan av allt som hänt på Lundsberg de senaste deceniet...

  Som en extra bonus är en av killarna med i fb-gruppen "Hårdare straff för våldtäkt" (Sic! - rimligen ett språkfel, men det kan ju tolkas som att man vill stena våldtäktsoffer) som tycks ha varit ett värdegrundsprojekt i skolans regi.

  Projektet tycks ha gått _sådär_...

  --
  Om jag framstår som okänslig mot offret så antar jag att det beror på avtrubbning de senaste åren. Eller det faktum att jag är typisk INTJ-människa.

  Hemskt är det iallafall.

  ./Högerspöket

  SvaraRadera