måndag 23 september 2013

Schweizisk kanton på väg att förbjuda niqabInvånarna i den italiensktalande kantonen Ticino i södra Schweiz har i en folkomröstning, med två tredjedelars majoritet, röstat för ett förbud av heltäckande slöjor. Om det federala parlamentet i Bern godkänner förslaget, blir Ticino den första kantonen där kvinnor inte längre får bära klädsel som täcker ansiktet.

Giorgio Ghiringhelli, som lanserade förslaget, menar att resultatet är ett budskap till islamitiska fundamentalister:

"De om vill integreras är välkomna oavsett vad de har för religion, men de som avvisar våra värderingar och vill bygga upp ett parallellt samhälle, baserat på religiösa lagar, och sätter dessa över vårt samhälle, är inte välkomna."Amnesty International tar sig förstås ton och talar om en "svart dag" för mänskliga rättigheter i Ticino. På vilket sätt niqab och islamism främjar mänskliga rättigheter förblir oklart. 2009 röstade en majoritet av schweizarna för ett förbud av byggande av minareter.

De Telegraaf

Själv är jag tveksam till ett liknande förbud. Jag tycker det är utmärkt att dessa individer promenerar omkring och visar att de inte har i Europa att göra. Snarare än förbjuda deras klädsel, bör vi utvisa personerna.


11 kommentarer:

 1. Vad är det för mörkerkrafter som styr Amnesty International?
  Det trodde jag inte om dem.
  De anser alltså att schweizarna inte har rättigheter
  i sitt eget land!

  SvaraRadera
 2. Men på vilka juridiska grunder skulle vi kunna utvisa personerna om de inte bryter mot någon lag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Politik syftar till att ändra lagar.

   Radera
  2. Vilka lagändringar förespråkar du i detta fallet då?

   Radera
  3. Tja, det är ju ett stort ämne, som man skulle kunna ägna en mängd inlägg åt...Men vi bör verka för en repatriering av personer med islamistiska värderingar. Hur fastställer man vilka som har det, undrar du då? Jag återkommer i denna fråga...

   Radera
  4. behövs ju uppenbarligen inga lagändringar eftersom våra politiker kringgår dem iaf. Våra lagar säger att de som nekats asyl skall ut ur landet....samtidigt öppnar man upp för dem genom att ge dem en hel del förmåner, samt att man påtalar för polismyndigheten att dom INTE ska göra sitt jobb...WTF!
   Åk ner till Saudiarabien & bete dig så som muslimer beter sig här, om du vågar?! Du skulle förmodligen bli stenad till döds & INGEN skulle bry sig
   /barre

   Radera
  5. I Sverige är det te.x inte tillåtet att bära nazisymboler på allmän plats. Islamister har en lika våldsam och hatisk agenda så det borde ju falla under samma lagar.

   Radera
  6. I Sverige är det te.x inte tillåtet att bära nazisymboler på allmän plats. Islamister har en lika våldsam och hatisk agenda så det borde ju falla under samma lagar.

   Radera
 3. Ja, men det är väl egentligen bara att ändra på bidragssystemen, alla måste kunna ta jobb (om du inte är svårt sjuk osv.)

  SvaraRadera
 4. Om man bryter mot lagen, är det bara att dra in uppehållstillståndet

  "..the Islamic jihad knows no bounds, nor is it a respecter of anything or anyone non-Islamic." (Raymond Ibrahim)

  SvaraRadera
 5. En annan väg är att ge exempelvis banker och affärer rätt kunna kräva att se ansiktet vid legitimering. Alltså att DO inte kan hävda diskriminering. /jocke

  SvaraRadera