söndag 22 september 2013

DN berättar om asylhaveriet
Vi som följer alternativa medier känner naturligtvis till situationen sedan länge, men idag väljer DN, av någon anledning, att bryta tystnaden:

"Migrationsverket klarar inte av den stora mängden asylsökande. Det anser flera anställda som nu larmar om sönderstressade kolleger, långa väntetider och bostäder som håller på att ta slut."

Den svenska invandringspolitiken är verkligen fantastisk, för det är väl ingen som tror att detta blir en anledning att stanna upp och fundera lite? Efter alla stora ord om solidaritet och att ta ansvar, kan ju inte regeringen gärna ompröva den öppna dörren till Syrien. Nej, detta är en utmaning och vi är alla skyldiga att ta vårt ansvar, betala och anpassa oss.

"Förra veckan sökte 1 892 personer asyl i Sverige. Hundratals av dem flydde kriget i Syrien, men även många eritreaner, somalier och afghaner skrev in sig i Migrationsverkets system."

Låt oss känna lite på siffrorna. Det innebär alltså 270 personer om dagen. Häromdagen läste vi om en liten ort i Sverige med 800 invånare, som förtjust kunde meddela att de skulle ta emot 90 syrier, vilket de tydligen tänkte sig skulle motverka avfolkningen. Med vårt nuvarande inflöde behöver vi alltså fylla tre sådana byar varje dag. Mellan klockan 9-12 fyller vi en by i Ångermanland, 12-15 en liknande by i Småland och 15-18 står en by i Närke på tur. Även jag förstår att det inte går till på detta sätt, men någonstans måste alla dessa människor ta vägen. 1892 personer varje vecka är en ganska ansenlig mängd, även om de portioneras ut över storstäderna, särskilt som de följande vecka följs av ytterligare 1900. Detta till ett land som saknar både bostäder och arbetstillfällen.

Det är både sorgligt och fascinerande att ingenting kommer att göras för att komma tillrätta med situationen. Alldeles oavsett hur det ser ut med bostäder, integration eller hur det fungerar på myndigheten, så kommer regeringen fortsätta att pumpa in människor hämningslöst.

"Trots att många tvingas till övertid och helgarbete hinner inte handläggarna avsluta lika många ärenden som de påbörjar. En efter en lägger sig ansökningarna på hög.
Samtidigt riskerar söktrycket att leda till kraftigt förlängda handläggningstider. För varje vecka som går med nuvarande förutsättningar förlängs väntetiden med ytterligare sju dagar."Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson har svårt att riktigt bry sig, men han vet förstås hur han skall svara:

"Att handläggningstiderna förlängs är ett pris myndigheten betalar för att snabbt få in så många som möjligt i systemet. Det är klart att när situationen är som den är i världen, då sätts vår myndighet på prov. Men vi tar hand om alla människor, ingen hamnar på gatan"

Att "få in så många som möjligt" utan att någon hamnar på gatan är förstås inte gratis:

"För att möta behovet av bostäder för de nyanlända har Migrationsverket nyligen upphandlat 17.000 tillfälliga bostadsplatser. Dessutom planerar man för fler upphandlingar och nyrekryteringar. Anders Danielsson säger att myndigheten ska vara redo även om situationen skulle försämras i exempelvis Syrien."

Absolut, se nu till att köpa upp allt ni hittar, för det är ju inte ni själva som betalar. 1892 personer i veckan må låta mycket, men bättre kan vi. Eftersom Syrien är Sveriges ansvar måste vi naturligtvis ställa in oss på att många fler skall hit. De 17 000 tillfälliga bostadsplatser man nu köpt upp kommer endast att räcka i fyra månader:

"Anders Danielsson säger att det finns en propp i systemet som gör att även de som har beviljats uppehållstillstånd blir kvar i Migrationsverkets tillfälliga bostäder.
Proppen utgörs till stor del av kommunerna som har haft svårt, eller varit ovilliga, att skaffa boende åt de nyanlända.
I dagsläget finns det runt 8.000 personer hos Migrationsverket som har rätt att stanna i Sverige men ändå inte fått något kommunalt boende."

Samme Anders Danielsson får avsluta med den självklara kommentaren i detta sammanhang:

"Kommunerna måste ha förståelse för att vi har en svår situation. Det kräver att fler stiger fram och tar sitt ansvar."6 kommentarer:

 1. "Det är klart att när situationen är som den är i världen, då sätts vår myndighet på prov. Men vi tar hand om alla människor, ingen hamnar på gatan"
  Nä men utsatta svenskar hamnar minsann på gatan, för dessa är ingenting värda!

  Rottol

  SvaraRadera
 2. Någon kontroll av folks identitet etc hinns naturligtvis inte med nu när folk från de mest misslyckade delarna av Jorden ska skyfflas in i vårt land i tusental. Finns det någon annan myndighet som tillåts jobba på så lösa boliner som Invandrarverket (dess riktiga namn) ? Nej naturligtvis inte !

  SvaraRadera
 3. Någon kontroll av folks identitet etc hinns naturligtvis inte med nu när folk från de mest misslyckade delarna av Jorden ska skyfflas in i vårt land i tusental. Finns det någon annan myndighet som tillåts jobba på så lösa boliner som Invandrarverket (dess riktiga namn) ? Nej naturligtvis inte !

  SvaraRadera
 4. japp. träng ihop äldre i färre boenden & förflytta skolelever & bilda större klasser. Då frigörs boenden. Likaså kan ju alla Svensson som har sommarstuga "frivilligt" hyra ut dessa till de asylsökande.
  Alla som bor i hus kan säkert avvara ett rum åt en ensamkommande?
  Klart vi kan såå mycket bättre?!

  Just ja, glömde bort att vi snart är i ovan nämnda situation...i vissa fall ÄR vi redan det....

  ....när ska det ta stopp??
  Ska vi behöva vänta till Reinfeldt & Ullentotten får sina boenden sönderkastade av stenar & bilarna uppbrända.
  Vet i fasen om det skulle hjälpa egentligen...dom skulle säkert bara känna sig manade att anstränga sig desto mer för de stackars invandrarna....

  Tror jag funnit definitionen på vansinne....

  /barre

  SvaraRadera
 5. En smula bra att DN skrev något som liknade verkligheten lite i alla fall. Suck!

  /M

  SvaraRadera
 6. Merit Wager varnar för att visumtvång för svenska medborgare som reser i världen kan komma att införas så småningom.

  SvaraRadera