fredag 11 oktober 2013

Aftonbladets valrörelse går vidare - lite idioti från Lena Mellin
Som vi tidigare tittat på, har Aftonbladet dragit igång sin valkampanj mot Sverigedemokraterna, först genom ett par artiklar om uteslutningarna, vilket knappast är någon nyhet på något sätt. Denna artikel följdes upp av ytterligare ett märkligt alster, där man menade att partiet var helt splittrat, eftersom SDU i vissa aspekter har en egen profil gentemot moderpartiet, något som är normalt även för övriga partier, men som i SDs fall blir ytterligare ett verktyg för att slå mot partiet.

Aftonbladets Lena Mellin använder nu tidningens egna artiklar som grund för att leverera en tämligen imbecill krönika mot SD, inte minst det påstådda uttalandet från "en anonym högt uppsatt källa", som sa sig vara orolig för att partiet skulle uppnå 10% i nästa års val.

"Sverigedemokraterna ogillar sina väljare och sina medlemmar. På annat sätt kan man ­inte tolka rädslan över att få för många mandat i valet nästa år."

Det är snarare ett mycket märkligt sätt att tolka det påstådda uttalandet. En rimligare förklaring, om nu uttalandet överhuvudtaget gjorts, är att personen ifråga är glad över opinionsframgångarna och yppar en halvt skämtsam kommentar om att det kanske till och med går för bra. Naturligtvis vill alla som arbetar för partiet att så många som möjligt skall upptäcka det och att det går så bra som möjligt i de kommande valen. Det finns säkerligen kommuner där man behöver se över antalet kandidater, men i de allra flesta kommuner finns det gott om duktiga och engagerade människor som med glädje besitter mandaten. I landsting och riksdag kommer det överhuvudtaget inte att bli ett problem. Mellin fortsätter sin bisarra analys, som alltså helt bygger på hennes egna tidnings kampanjuppgifter:

"Det betyder att Sverige­demokraterna inte gillar alla sina väljare. De kan helt enkelt bli för många. En märklig inställning av ett politiskt parti vars syfte är att vinna makt och inflytande för de egna idéerna. Det betyder också att ­Sverigedemokraterna ­ogillar en del av sina medlemmar och aktiva. De är ­inte tillräckligt kompetenta för att partiet ska kunna besätta sina mandat i kommun, landsting, regioner och riks­dagen med duktigt folk."

Naturligtvis är det i verkligheten ingen som menar att man kan få för många väljare. Däremot är det fullt rimligt och lovvärt att man vill ha så kompetenta människor som möjligt på förtroendeposter, vilket alltså även det blir en anledning att håna partiet. Avslutningsvis bjuder Mellin ogenerat på mediernas favoritkarikatyr av sverigedemokraten, serverat ännu plumpare än vanligt:

"Enligt valforsknings­programmet vid Göteborgs universitet var den typiske SD-väljaren i förra valet en ung man med dålig utbildning och låg inkomst. Alltså ungefär dem som man kan tro känner sig hotade av ­driftiga invandrare som ­skapat sig en ny tillvaro i ett nytt land."

Här ger Mellin uttryck för en häpnadsväckande obehaglig människosyn, där hon tydligt insinuerar att människor utan akademisk utbildning är sämre och att hennes egna åsikter är mer värda därför att hon har en högre lön. Det är dessutom ett skrämmande exempel på vi-och-dom-tänkande, då hon ställer dumma och okunniga svenskar mot driftiga invandrare. Men det är klart, på Aftonbladets helsvenska redaktion behöver ju ingen fundera kring, eller känna sig hotad av, massinvandringen.


Aftonbladet
6 kommentarer:

 1. Lena är AB personifierad. Det bästa jag kan komma på med Lena är när JÅ satte henne på plats under Almedalsveckan. Stackars Lena blossade upp som en alkis på Antabus & visste inte vart hon skulle ta vägen ;)
  skämt åt sido.

  Jag tolkar SD:s rensning som nåt positivt. Inte ska man ha folk i partiet med extrema åsikter som svärtar partiet, likväl som man inte vill ha folk som står för nåt annat än partiets riktlinjer & därmed direkt lr indirekt motarbetar partiets punkter.
  Tål att jämföras med Moderaterna vars politiker i Botkyrka utövar olaga intrång & hot (Jimmy Baker vs. Edip Noyan) medan Reinfeldt väljer att tiga & hålla dem kvar. Sådant, om nåt, skall väl uppmärksammas, utredas & ifrågasättas?.

  mvh
  /barre

  SvaraRadera
 2. Jag tror Lena Mellins hat mot Sverigedemokraterna växte sedan hon och hennes kollega blev totalt bortgjorda av Jimmie Åkesson i deras tält under Almedalsveckan!

  http://www.youtube.com/watch?v=27iebDZUyhk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är möjligt - jag tog upp den händelsen här:
   http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/2013/07/jimmie-akesson-till-attack-mot-medierna.html

   Radera
 3. Vad förväntar du dig av en imbecill skribent, jobbande på en imbecill tidning?

  SvaraRadera
 4. Tänk att hon fortfarande är så förb-d sedan Jimmie Åkesson gav henne riktigt svar på tal i en intervju i Almedalen!

  SvaraRadera
 5. Om hon inte gillar folk med dålig utbildning vad tycker hon då om somalierna ?

  SvaraRadera