onsdag 9 oktober 2013

Anders Lindberg stämmer självklart in i körenAnders Lindberg dyker ofta upp på mitt forum, eftersom han troligen är Sveriges finaste och mest verklighetsfrämmande pk-posör, och det i mycket stark konkurrens. Möjligen blir mina inlägg något likartade, men det beror på att Anders Lindberg alltid säger samma sak, som kan sammanfattas med att alla världens problem löses med att de förs över till Sverige. Vi inser dock att Anders fina människosyn begränsar sig till när den inte påverkar honom själv.

Nåväl, nu är vår Anders i farten igen, med anledning av att partiledarna för Moderaterna och Socialdemokraterna var överens om att inte öppna asylkontor runtom i världen, vilket förvisso är ett sällsynt utfall av realism, men helt oacceptabelt bland de tjattrande klasserna, eftersom det inte skulle maximera inflödet.

"Flyktingpolitiken är en form av lackmustest på medmänsklighet, på hur mycket ett parti är berett att kompromissa med grundläggande värden."

Nej, det är ju inte det. Allt tal om "människosyn" är enbart en fördummande taktik, för att omöjliggöra all diskussion kring framtidens ödesfråga. De flesta människor vill nog hellre vara goda än onda, och då är det enklast att inte fundera alltför djupt kring vad massinvandringen innebär för vårt samhälle, särskilt då man dag ut och dag in matas med hur självklart det är att världens problem bör tas hit, där de på ett magiskt sätt försvinner. Invandringsfrågan är en fråga bland andra, om än den allra viktigaste, men visst skulle man kunna diskutera övriga samhällsfrågor på samma sätt. Jaså, du vill sänka skatten, förstår du inte alla människors lika värde? Jaså, du vill höja skatten, vad är det för människosyn gentemot de som arbetar?

"I frågor om migration har Social­demokraterna och Moderaterna ofta legat nära varandra. De har haft en underförstådd överenskommelse om att låta småpartierna bråka men själva vara garanten för att inte allt för många invandrare och flyktingar släpps in. Först på senare år har Miljöpartiet lyckats bryta den hegemonin."

Det är en mycket spännande tolkning, att de två stora partierna samarbetar för att minimera flyktingmottagandet. Förra året beviljades alltså 111 000 uppehållstillstånd, och vi har numera fri invandring från bland annat Syrien och Eritrea. Den enda hegemonin som finns gäller enigheten kring att bedriva massinvandring och det enda parti som äntligen bryter den hegemonin är Sverigedemokraterna. Miljöpartiet är möjligen lite extremare än de andra, men de övriga småpartierna gör vad de kan för att komma ikapp.

"Att länder som Syrien, Somalia och Afghanistan faller samman gör att fler människor flyr för sina liv. Sverige och Europa behöver därför hjälpa fler än tidigare, inte färre."

Varför faller dessa länder samman, Anders? Om man orkar tänka ett steg längre, inser man att ländernas invånare nog har någon del i det, varför det inte nödvändigtvis är en lysande idé att fylla Sverige med just dessa grupper. Slutligen kommer då det lilla stycket, som vi nästan ordagrant hört från varenda liberal dessa dagar:

"Partiet behöver en ny migrationspolitik med öppnare gränser och generösare inställning.
Det måste öppnas fler lagliga vägar till Europa och det behöver bli enklare att ansöka om asyl. Sverige bör ta emot fler kvotflyktingar än tidigare och arbeta i EU för att riva ner fästning Europas gränser."

Aftonbladet

Övriga tankar av och om Anders Lindberg kan avnjutas här:

"Gör Ullenhag arbetslös nu"
Dagens krönika: Anders Lindberg
Anders Lindberg återkommer med sin vanliga lösning
Dagen till ära kommer lite 30-tal från Anders Lindberg
Anders Lindberg kräver fler romer till Sverige
Anders Lindberg är emot språkkrav - förstås
"Vi borde rädda fler från Syrien"
Dagens citat: Anders Lindberg
"Sitter de fastkedjade i någons källare?"
Vad är det med Anders Lindberg?5 kommentarer:

 1. Jag uppskattar att du ofta skriver om Anders. För en eftertänksam person upplevs han som ofattbart indoktrinerad. Jag upplever inte att han stannar upp och funderar på samhället och medvetet omprövar sina åsikter.

  "Flyktingpolitiken är en form av lackmustest på medmänsklighet, på hur mycket ett parti är berett att kompromissa med grundläggande värden."

  Jag håller helt med dig Anders. Sanningen och det goda är dock precis tvärt emot dina åsikter. Ditt lackmustest blir svart som döden och du är inte ens i närheten av att vara god. Det kräver medvetenhet samt då stor förståelse för konsekvenser.

  SvaraRadera
 2. Min personliga favorit i Anders brinnande engagemang för universum var krönikan på temat "SLUTA tjuvfiska i Västsahara!"

  Hans engagemang för... sandskäddan?... var imponerande.

  ÖHT börjar de flesta av Anders ledare just med ordet "SLUTA". Måste vara frustrerande för karlstackarn att så få lyssnar. Ingen slutar med någonting. Alls.

  /Andvare

  SvaraRadera
 3. Anhöriga till personer som fått asyl: 8 213 st tom sept i år
  Tom sept 2012: 4 215 st
  Var skall det sluta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att hyfsa bilden:
   http://bengterikj.se/asylanhoriga.GIF
   Summa: 16 110 st

   Men det finns en annan kategori "anhöriga":
   jan-dec 2012: 22 965 st
   jan-sep 2013: 13 364 st
   SUMMA: 36 329 st

   Ej inräknat anhöriga till arbetsmarknad och studerande, summa 2012-sep2013: 10 294 + 7 912 = 18 206 st

   TOTALT Anhöriga 2012-sep2013: 70 645 st

   Var skall det sluta?

   Radera
 4. "Syrien, Somalia och Afghanistan faller samman ". Då behöver alltså 60 000 000 människor nytt land? Det biffen klarar Lindberg säkert galant. Han har ju varit "sakkunnig" tidigare (hos Laila Freivalds)

  SvaraRadera