tisdag 29 oktober 2013

Dagens citat: Stefan Löfven


"Det politiska landskapet är något annorlunda. Då fanns det inget Miljöpartiet. Då var Vänsterpartiet uttalat kommunistiskt, det är det inte nu. Så den politiska kartan ser annorlunda ut"Stefan Löfven försöker förklara varför stödet för Socialdemokraterna nu ligger på 52% bland LO-medlemmarna, jämfört med 68% i Löfvens yngre dagar. Av någon anledning utelämnar han ett nytt parti som numera är det näst största i förbundet, Sverigedemokraterna med 16%, vilket festligt nog motsvarar den exakta väljarflykten. Efter SD kommer Moderaterna och de av Löfven nämnda V och MP ännu längre ner.

I sitt uttalande gjorde Löfven alltså en lögnaktig undanmanöver för att, som vanligt, inte ens behöva nämna Sveriges tredje största parti.

Aftonbladet Webb-TV
5 kommentarer:

 1. Jag tror Löven ägnar sig åt önsketänkande och inte riktigt kan ta till sig verkligheten. Det gör honom naturligtvis olämplig som statsminister.

  SvaraRadera
 2. Vänsterpartiet är mer kommunistiskt nu än vad det var under Gudrun Schymans och Johan Lönnroths tid. Dessutom så har vi sedan fem-tio år tillbaka fått ett nytt kommunistiskt parti i riksdagen; det heter Miljöpartiet, om ni mot förmodan inte visst det ...

  SvaraRadera
 3. http://blog.phish.net/1379016112/phishnet-interviews-kevin-the-blobfish

  /Andreas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag trodde jag var den ende som tänkte Löfven när jag såg fisken! Funderade på att lägga upp den här till och med, men kände att det var aningen lågt...

   Radera
  2. Tänkte nog själv att det var lite taskigt, men inte låta bli.

   /Andreas

   Radera