tisdag 22 oktober 2013

"Jag har åkt för jihad, mamma"


Russia Today berättar idag om "europeiska" jihadister i Syrien, bland annat två somaliska kvinnor från Norge:


Från alla västeuropeiska länder åker ett antal muslimska ungdomar till de konflikthärdar där de upplever att det finns en möjlighet till heligt krig. Egentligen är det ingen svår fråga för oss att ta ställning till. Det är bra att de åker, men de skall naturligtvis inte ha möjlighet att komma tillbaka, dels eftersom de uppenbarligen är jihadister, dels för att de kan ha skaffat sig färdigheter i krigszonerna som vi inte vill se användas på vår mark. I bästa fall når de paradiset redan under sin utlandsvistelse, men skulle detta inte ske är det inte alls omöjligt att ta ifrån dem deras europeiska medborgarskap.

För att återigen lyfta fram det europeiska motståndet, kan jag även rekommendera en titt på vad Vlaams Belangs Filip Dewinter hade att säga om saken i det flamländska parlamentet:
2 kommentarer:

 1. Tobbe
  Åter tack för dina viktiga översättningar. Fantastiskt tal av Filip Dewinter. Rakt på sak. Det är ord och inga visor. Men väldigt tråkigt att se de tomma läktarna - nästan som i svensk riksdag, 5 personer kommer till debatten. De här videorna som du översätter måste jag börja skicka runt till olika journalister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får du gärna göra - vid det här laget finns det ett litet bibliotek av dem...

   Radera