söndag 20 oktober 2013

"Nûjen åstadkom något storartat i Skavlan"


Ingen av dessa behöver väl någon presentation,
men Karin Olsson är iallafall tyckaren till vänster

Özz Nûjen och storartat är två ord man inte förväntar sig att se i samma mening. Även i detta fall är användandet naturligtvis helt bisarrt, men de flesta förstår efter mediegenomslaget vad det handlar om. Vi vet ju dessutom att för den som står på rätt sida saknas alla krav på relevans, argument, begåvning eller logik, vilket gör att så snart man bestämt sig för att följa med den strömmen, så kommer även priserna och hyllandet automatiskt från övriga etablissemangsmedlemmar. PK-krönikören Karin Olsson skriver i Expressen:

"Aftonbladet avslöjade i går att Nûjens meningsutbyte med Jens Stoltenberg, den förre socialdemokratiske statsministern i Norge, blev så känsligt att NRK sonika klippte ner programmet.
I Sverige var "Skavlan" 58.33 minuter långt. I Norge bara 57.15. Drygt en minut 'försvann'."
Som svensk får man ändå vara lite glad över att denna minut klipptes bort, eftersom tillräckligt mycket pinsamma påhopp mot Norge kommer från den förtryckande eliten i vårt land. Jag hoppas att många norrmän förstår att det här också finns en opposition, som lider långt mer av åsiktsklimatet i vårt land, än vad norrmännen själva gör, även om de med jämna mellanrum måste ta del av någon pinsamhet från personer som Henrik Arnstad eller Özz Nûjen.

"Vad var då det man inte fick säga? Att Petter Northug är en bondtölp? Att "Fleksnes" aldrig var roligt? Att Knausgård är överskattad?"

Det skulle vara oerhört mycket bättre om han hade sagt något av ovanstående, då det åtminstone skulle vara lite originellt, men detta eviga, överlägsna, idiotiska malande om Norges "fascism" är enbart pinsamt.

"Men Nûjen ställde en retorisk fråga till Stoltenberg, som ihärdigt försvarade Fremskrittspartiet från anklagelser om rasism. "Till exempel vill man massdeportera romer från Norge. Och det är både Höyre och Fremskrittspartiet. Om det inte är rasism, vad är då rasism?", kontrade Nûjen."

En sund människa som ser klippet ur Skavlan, noterar att Jens Stoltenberg ger ett mycket mer stabilt, intelligent och reflekterande intryck än Nûjen. Dessutom ger Stoltenberg en korrekt definition av rasism, påpekar att den är förbjuden i våra båda länder, även om etiketten i Sverige förlorat all mening genom att klistras på allt och alla.

"Massdeportera romer"? Uttrycket är naturligtvis valt för att påvisa största möjliga tragedi, men det förblir tämligen missvisande. Ingen i den norska regeringen tänker deportera norska romer till läger på Svalbard. Det handlar i verkligheten om utländska medborgare, som ställer till med så mycket elände i landet, att man ifrågasätter vad de egentligen gör där. Dessa romer har inte heller flytt från något krig, utan har frivilligt rest till bland annat Norge för att begå brott eller leva av välfärden. Av någon anledning vill inget land ha dessa grupper i sina länder, vilket som alltid måste bortförklaras som "rasism".

Jens Stoltenberg är antagligen väl förtrogen med det svenska klimatet, men förvånas troligen fortfarande varje gång han konfronteras med dess dumdryghet. Denna gång kom idiotierna visserligen från en kurd, men det råder knappast någon brist på svenskar med en besatthet av att läxa upp världen om politisk korrekthet. Vi oppositionella har ingen anledning att skämmas, men när vinden vänt slipper vi även att skämmas å etablissemangets vägnar.
9 kommentarer:

 1. En fråga man ställa sig är: Varför utvisar Norge zigenare?
  Det finns ju en anledning.

  Anledningen är den som du Tobbe anger: "Dessa romer har inte heller flytt från något krig, utan har frivilligt rest till bland annat Norge för att begå brott eller leva av välfärden. Av någon anledning vill inget land ha dessa grupper i sina länder, vilket som alltid måste bortförklaras som "rasism".
  "
  Om detta har Norska tidningar rapporterat.

  (Per

  SvaraRadera
 2. Jag blev alldeles matt av att höra honom (Özz). Viket jävla tjat om rasism hela tiden, man blir ju galen.
  (P)

  SvaraRadera
 3. Tobbe
  Det var pinsamt att höra honom. Ordet "rasism" används idag om allt möjligt som inte har det minsta med ras att göra. Men man kan ju samtidigt förstå glädjen hos de där hönshjärnorna - de intellektuella segrarna är ju inte så många numera på den redaktionen.

  SvaraRadera
 4. Edward Ulfertz20 oktober 2013 19:18

  Att skämta om nine-eleven i USA och att i norsk TV anklaga norrmännen för ett vara rasistiska.
  Hur j-a dum kan den där människan vara? Det förstår ju den mest IQ-befriade människa att så kan man bara tala inför ett PK-kuvat folk som svenskarna.
  I andra länder är man patriotiska och föraktar inte sitt eget folk.

  SvaraRadera
 5. Självgodheten ock bessewisser attityden skiner igenom på bilden av damerna,tänk den dagen det går upp för dem att de är ensamma om sin bild av rätt ,att Reifelts väg inte leder till lyckan.

  SvaraRadera
 6. År 2007 var Özz själv nationalist. Ibland är det bara att förundras över paradoxerna.

  .http://www.aftonbladet.se/debatt/article11281431.ab

  /M

  SvaraRadera
 7. Jag skäms när jag ser klippet. Jens Stoltenberg är så intelektuellt överlägsen att det blir fruktansvärt pinsamt...
  Fråga: Varför applåderar publiken Nûjens pinsamheter?
  /Anna

  SvaraRadera
 8. Hade vår egen Mona Sahlin suttit hos Skavlan bredvid Özz Nujen så hade hon sagt "Ja och amen" till allt han sa. Men som den store statsman Jens Stoltenberg är började han argumentera för varför Frp inte var rasister. Heder åt Jens! Precis så ska man agera mot politiska motståndare.
  En fråga man ställer sig är när man ska bjuda in Jimmie Åkesson till Skavlan? /Johan

  SvaraRadera
 9. Ja, Özz utgjorde en slät figur i debatten med Jens. Tror tyvärr inte att han förstod det själv. Tobbes träffande ord "dumdryghet" fick ett ansikte.

  SvaraRadera