söndag 10 november 2013

Dagens citat: Fridah Jönsson


"Men så länge Rydström blir känd för att ta avstånd från Sverigedemokraterna och så länge Wernbloom får frågan om han är feminist så indikerar det att de bryter mot en norm."


Normbrytande får en helt ny innebörd hos Metros kanske mest patetiska krönikör. Idag skriver den mycket omogna Fridah Jönsson om några idrottsprofiler som hon ser som hjältar, och kriterierna handlar förstås helt om pk i dess enklaste form:

"Jag har två favoritfotbollsspelare i landslaget, Pontus Wernbloom och Jonas Olsson. Wernbloom för att han sagt ”Klart jag är feminist” i intervjuer. Jonas Olsson för att han är uttalat vänster."

Endast i den orwellska värld som utgörs av dagens officiella Sverige kan ovanstående uttalande anses som exempel på mod, för att inte tala om "normbrytande". Skulle Fridah tyckt att en vitrysk spelare som uttalade sitt stöd för Lukasjenko och sin skepsis mot homosexualitet varit en modig normbrytare? Nej, naturligtvis inte, eftersom Fridah inte förstår vad mod innebär. Det är nämligen inte nödvändigtvis samma sak som att ha exakt samma åsikter som Fridah själv och hennes vänner på Södermalm.

Rimligen finns det en mängd kända idrottspersonligheter som röstar på Sverigedemokraterna. Den förste som vågar gå ut med det, med allt vad det kommer att innebära med gatlopp och förlorade sponsorpengar, är i sanning en modig, självständig och normbrytande individ.

Fridah Jönssons begränsade intellekt har en fördel; hon uttrycker på ett enkelt sätt vad det övriga etablissemanget försöker linda in något mer elegant:

"Jag vet ingenting om hur han är som fotbollsspelare, men jag vet att han verkar vara en bra människa. Henrik Rydström har nämligen använt sina plattformar till att ta ställning mot Sverigedemokraternas främlingsfientlighet."
9 kommentarer:

 1. Faktiskt skrev jag för ett tag sedan om idrottare vilka till skillnad från Rydström, Olsson och Wernbloom (alla beundransvärda så länge de håller sig till fotboll) verkligen går mot strömmen:

  http://kulturkrig.blogspot.se/2013/04/hogerextremister-inom-sportens-varld.html

  SvaraRadera
 2. Hur får såna här brudar jobb som journalister egentligen ? Det måste väl finnas många hundra andra som är bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte hon är journalist, utan någon som emellanåt får skriva krönikor bara för att hon är politiskt korrekt, skriver hyfsad svenska och tros kunna tilltala den genomsnittliga fjortisbruden.

   Radera
 3. Hu, det är hemskt vad dåliga journalisterna är i allmänhet. De här urblåsta donnan är ju bara snäppet sämre än sådana som Anders Lindberg och Jan Helin på Aftonbladet. Och det får väl tillskrivas att hon är så ung och omogen. För övrigt så läser jag aldrig Metro, trots att den är gratis. Jag läser inte Göteborgs-Posten heller trots att min fru prenumererar på den. Vad mig anbelangar så åker den rakt i papperskorgen. Däremot läser jag Tobbes medieblogg varje dag. Den är upplyftande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl enda fördelen med gammelmedia

   Radera
 4. Jonas Olsson vänster ? Jag trodde han var mittback !

  SvaraRadera
 5. Stackars Fridah (vilken stavning) diskuterar normbrytning inom herrlandslaget i fotboll. Där kanske hon har en poäng - värdig Metro möjligen

  SvaraRadera
 6. Det är en ständig kamp för 100-tals unga journalister med låg allmänbildning att hitta "förnuftiga" saker att skriva om.

  Krampaktigt måste de deklarera det som förväntas av dem ute på redaktionerna så att de åtminstone har en liten chans att bli anlasade på liberaler eller 68-vänsterpräglade redaktörers godtycke.

  Heter vederbörande dessutom ett (än så länge) vanligt namn som Frida Jönsson, så måste man ju dessutom lägga till ett h på slutet så man syns i PK-floran.

  SvaraRadera