måndag 11 november 2013

Tårtattacken som förevändning för nya infantila attacker mot SD


Förra veckans tårtkastning mot Jimmie Åkesson var framför allt en tragisk påminnelse om hur det politiska klimatet ser ut i vårt land och hur våra motståndare agerar. För det mediala etablissemanget har händelsen blivit ett långsökt tillfälle att återigen angripa partiet. Mer naturligt skulle vara att angripa de vänstermiljöer där dessa metoder frodas, men så ser det som bekant inte ut i demokraturen Sverige.Bland de mer groteska inläggen i dessa dagar hör troligen dagens lilla alster från ökände pk-krönikören Lars Lindström. Han försöker knappt låtsas att han tar sitt avstamp i tårtkastningen, då han istället vill fokusera på "järnrörsincidenten", som tydligen inte mjölkats tillräckligt ännu.  I sin text vill Lindström framhäva hur löjligt det är att SD har en kommunikationsplan, eftersom partiet endast består av drägg som ändå inte kan uppföra sig.

"Om ni inte har läst den måste ni göra det. Det är en underhållande skrift: "Sverigedemokraternas kommunikationsplan 2014", möjligen framtagen av partiledare Jimmie Åkesson enbart för att få riksdagsman Björn Söder (SD) att sluta beställa "negerboll" varje gång han går in på ett kafé."

Det är märkligt hur man ständigt lyckas vända varje ansats från SD, oavsett hur välvillig och positiv den kan se ut för en mer självständig betraktare, till någonting inte bara negativt, utan helst också löjeväckande. Att partiet har en kommunikationsplan handlar naturligtvis om att lära dess representanter att kommunicera på bästa sätt med varandra, väljare och medier, snarare än det infantila tramset Lindström bjuder på ovan. På samma sätt har det många gånger raljerats över att SD infört nolltolerans mot rasism. Spontant kan man tro att intolerans mot rasism skulle vara positivt hos vår åsiktselit, men eftersom det kommer från just SD, måste det naturligtvis hånas och här med argumentet att det bara är rasister som stöder partiet och att man därför inte ens skall försöka.

Sedan kommer då Lindström in på mediernas mest älskade privatfilm, här kallad en "bomb":

"Planen handlar mest om att hyfsa språket, och sympatisörer och SD-representanter borde VERKLIGEN kasta en blick in i Åkessons dröm. Märkligt nog publicerades kommunikationsstrategin nästan samtidigt som bomben briserade i Expressen för ett år sedan, avslöjandet som kan få Stora journalistpriset nästa vecka: i en film visades hur tre SD-toppar förolämpar folk, beväpnar sig med järnrör och gör sig redo för gatuslagsmål med en berusad man."

Att publicerandet av två år gammal filmsnutt får Stora journalistpriset säger naturligtvis oerhört mycket mer om den absurda situationen i Sverige än om den journalistiska kvalitén, då det inte kräver särskilt mycket arbete att lägga upp en film som överlämnats till dem. Det skulle till och med jag klara av, alldeles utan någon som helst journalistutbildning. Lindström räknar sedan upp ett antal mindre välpolerade inlägg som skall ha dykt upp på Björn Söders Facebook-sida, vilket i hans tolkning blir ytterligare ett bevis för att en kommunikationsplan är löjlig. Om det nu varit företrädare som skrivit dessa inlägg, kan man tycka att en kommunikationsplan är mer nödvändig än någonsin, men i själva verket kan vem som helst skriva inlägg där och då dyker det naturligtvis upp även mindre välformulerade sådana.


Aftonbladets Katrine Kielos tar också upp tårtattacken idag, men hennes huvudpoäng är istället att vi inte skall se så allvarligt på sådana här attacker, eftersom man, enligt henne, skrattar bort dem i övriga länder.

"I brittisk politik är du ingen förrän någon kastar något på dig. Så annorlunda det kan vara."

Kielos nämner inte Nederländerna, troligen eftersom hennes horisont är begränsad till engelskspråkiga länder, men där skrattar man inte åt sådana attacker. Som jag även nämnde häromdagen, attackerades i mars 2002 den frispråkige politikern Pim Fortuyn med en tårta, av två unga vänsterkvinnor. Två månader senare tog vänstern så det logiska steget, och Fortuyn sköts ihjäl. En intressant bit av historien är att man efter mordet vidtog rättsliga åtgärder mot de tårtkastande kvinnorna. Landet hade då nämligen förändrats för alltid och man såg mindre naivt på vänsterns metoder och avsikter. Skall Jimmie Åkesson behöva mördas innan Iréne Matkowitzc får ett rättmätigt straff? Hennes motivering till attacken visar fantastiskt väl att hon är precis det spöke från 1970-talet man direkt kunde misstänka:

"Om de skulle komma till makten skulle vi mista alla mänskliga rättigheter. Vi skulle hamna i motsvarande militärjunta som Spanien, Portugal och Grekland. Så ska vi inte behöva leva."

En person som inte skapat några nya politiska tankar sedan sin ungdom för 40 år sedan har nog ingenting att bidra med i dagens politiska debatt, men bortsett från anakronismen, är uttalandet naturligtvis helt befängt, yttrat av en befängd person.

Senare i sin krönika gör även Katrine Kielos den vanliga kullerbyttan där Sverigedemokraterna blir boven och då dessutom genom ett rent hypotetiskt resonemang:

"Tänk emellertid om Jimmie Åkesson hade knuffat till­baka? Ordföranden i ett parti där ledande företrädare fångats på film beväpnade med järnrör. Fullständigt otänkbart. En John Prescott i slagsmål tycks oss ofarlig, en Jimmie Åkesson fruktansvärt farlig.
Skillnaden har inget med kroppshydda och allt med Sverigedemokraternas ideologi och historia att göra."

Kielos vandring i en parallell verklighet fortsätter:

"Men Sverige i dag är ett ängsligt land. Vi har ett främlingsfientligt parti i riksdagen. Vi är ett land där rasistiska hot mot folkvalda och journalister är vardagsmat. Jimmie Åkesson leder ett ­parti som via sajten ­Avpixlat gjort hot och hat till ­arbetsmetod. Vänsterextrema hotar i sin tur Sverigedemo­kraterna. En situation, där hot triggar hot och våld triggar mer hot och våld, tycks oss inte alltför främmande."

Nej, vänsterextrema hotar inte "i sin tur" sverigedemokrater, som om det vore någon sorts svar på dessas eget våld. Jag kan knappt komma på ett undantagsfall där en sverigedemokrat skulle ha använt våld mot en åsiktsmotståndare, medan det verkar vara dessa vänstermänniskors enda sysselsättning. Det sker en tilltagande polarisering av politiken i Sverige, men skulden för denna utveckling ligger helt hos det förtryckande medie- och politikeretablissemanget och deras hantlangare, från Alexander Bengtsson till Iréne Matkowitzc. Att vår sida ännu inte satt hårt mot hårt visar på en imponerande disciplin.
7 kommentarer:

 1. Om det går så långt som till undantagstillstånd i vissa stadsdelar innan etablissemanget tar sitt förnuft tillfånga

  * 6 575 beviljade asyl i oktober (årstakt, 75 000)
  * 22 000 i jan-okt varav 19 600 från Syrien, Eritrea, Afghanistan, Somalia och statslösa (varav 11 731 från Syrien)

  kommer väl sverigedemokraterna att få skulden för det, för att de genom sin främlingsfientlighet slitit isär landet

  Damned if you do...

  SvaraRadera
 2. Tänkte tipsa om det här: http://lesalonbeige.blogs.com/my_weblog/2013/11/fran%C3%A7ois-hollande-hu%C3%A9-sur-les-champs-elys%C3%A9es.html

  och alla de Youtube-klipp som ligger ute om man söker på "Hollande démission". Skulle vara intressant att höra dig redogöra för vad det är som håller på att hända och vad det kan få för följder att Manuel Valls beordrar massarresteringar av fredliga demonstranter.

  Även undrar jag vad de röda mössorna symboliserar. Förmodligen något från franska revolutionen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den frygiska mössan användes av grekerna redan under antiken och den är en symbol för frihet. Den användes under den franska revolutionen och förekpm på offentliga handlingar och liknande, kallas här för "bonnet rouge". Resten överlåter jag till Tobbe, som är en betydligt bättre analytiker an vad jag är!

   Radera
 3. Vänsterns agerande idag påminner om 68-generationen och framväxten av Baader-Meinhofligan i Västtyskland. Min gissning är att vi snart kommer att få se liknande terror i Sverige. Filmen BAADER MEINHOF KOMPLEX rekommenderas för alla. Som det så ofta brukar hävdas: "vi måste lära av historien". Det stämmer, men det är inte bara 30-talet som ska studeras !

  SvaraRadera
 4. http://www.svenskbladet.se/sverige/index.php?alias=alarmerande_skolrapporter_fran_skellefta.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar i vilken skola intervjuaren hittat sina offer eftersom han/hon/hen livit utsatt för denna drift?

   Radera
 5. Hm, denna Kielos. Ännu en av dessa i grunden åsiktslösa pk80-talister, denna genomgående självförverkligande opportuna generation.

  Med all säkerhet skulle hon nog tycka att skulle vara jobbigt om man mötte henne utanför någon form av medial bevakning med viljan diskutera frågor med substans. Inte nödvändigtvis frågeställningar som får igång ett automatiserat beteende hos PK-isten. Nej, ett initiativ till en spontan debatt hade nog setts som en personlig kränkning.

  SvaraRadera