torsdag 21 november 2013

Därför, Johan Hakelius, förefaller vi vara besatta av invandringsfråganI min mening är Johan Hakelius fulmedias skarpaste krönikör. Konkurrensen är förvisso inte mördande, men Hakelius skriver oftast intelligent och välformulerat om stora och små ämnen.

Idag bjuder han på ett inlägg som är intressant på många sätt. Till att börja med är det trevligt att se hur stort inflytande alternativa medier faktiskt har numera, då han tar sitt avstamp i ett antal mail han mottagit, med anledning av nobelpristagaren Doris Lessings frånfälle. Troligen har dessa brevskrivare tagit intryck av Joakim Fredrikssons artikel i Fria Tider, där han lyfter fram Lessing som en dissident, med anledning av vad hon skrivit om fördummande debattklimat och politisk korrekthet.

Johan Hakelius menar att brevskrivarna är ointresserade av Doris Lessing, då de egentligen vill tala om invandringspolitiken:

"Men nästan alla ... Äsch, varför hymla? Alla, varenda en, undantagslöst, av de här brevskrivarna är egentligen ointresserade av Doris Lessing. De bryr sig inte om fritt tänkande, civilkurage eller självständig analys. De störs inte i första hand av den likriktade offentligheten. De bryr sig om en sak: invandring. Diskussionen kan börja var som helst, men den slutar alltid i invandring. Den kan handla om vilka principer som helst, men den hamnar likt förbannat i invandring. Det är ett enda monomant tjat."

Jag kan förstå att en person i etablissemanget uppfattar det på detta sätt, men det finns anledning att bemöta och förklara varför vi är många som som fäster så mycket uppmärksamhet vid just invandringsfrågan. Själv riktar jag ju här mycket fokus på denna fråga, men det beror inte på att jag skulle vara besatt eller helt sakna andra intressen.

Det finns två huvudsakliga skäl till att just invandringsfrågan måste behandlas av alternativ media. Det första är att denna fråga av etablissemanget behandlas på ett helt annat sätt än nästan alla andra frågor, där man driver en tydlig och ensidig agenda och där kritiska röster inte får komma till tals. Vill man yttra sig om exempelvis skatter eller välfärd, kan man göra det i etablerad media, där man också kan ta del av olika åsikter. Som vi vet är det helt omöjligt i frågor kring invandring och integration. Detta skapar en frustration, som jag tror är svår att förstå för personer som befinner sig i den politiskt korrekta värmen.

Det andra skälet till vårt intresse av invandringsfrågan kommer Hakelius själv in på, även om han inte riktigt förstår, eller åtminstone inte håller med oss:

"Men innebär det att invandringen är viktigare än alla andra frågor? Hänger hela vår framtid på invandringspolitiken? Finns det inget som spelar roll, vid sidan av invandringen?
Ju fler brev jag får, ju mer funderar jag i de här banorna: Tänk om handelspolitiken är viktigare än invandringspolitiken? Eller socialpolitik­en. Kanske är energipolitiken mer avgörande för vår framtid? Tänk om till och med jordbrukspolitiken faktiskt är av större vikt än invandringspolitiken?"

Självklart finns det en mängd frågor och områden som är viktiga för vår framtid. Vi är dock många som menar att invandringen, inte minst med den volym som kommer till Sverige, påverkar i stort sett alla andra områden och vi kallar den därför för en ödesfråga. Ekonomin påverkas naturligtvis, i form av både skatter och välfärd, och vi hävdar att massinvandring omöjliggör både välfärd och skattesänkningar. Man kan helt enkelt inte ha ett generöst välfärdssystem och stor flyktinginvandring, vilket även välrenommerade ekonomer försökt förklara. Andra områden som är direkt påverkade av det stora inflödet är skolan och brottsligheten. Jag brukar gå så långt att jag säger att så länge vi tillåter denna massinvandring, blir de andra politiska stötestenarna närmast betydelselösa. Om vi fortsätter att ha ett så pass ohämmat inflöde från Afrika och Mellanöstern i ett par decennier till, behöver vi inte fundera så mycket på skattenivåer eller socialsystem, för då är det slut.

Det är inte så att vi invandringskritiker konstant går och funderar på invandringsfrågan. Framför allt går vi inte ständigt och retar oss på de individer som kommit till vårt land, vilket politiskt korrekta människor på allvar verkar tro. Vi är dock övertygade om att invandringsfrågan är helt avgörande för vårt lands framtid och vi är oerhört frustrerade av att den, i vår mening, viktigaste frågan är just den som inte får diskuteras.
5 kommentarer:

 1. Hakelius, har han inte funderat på varför t.ex. pensionerna sänks eller sjukvården och äldre omsorgen blir sämre. Kanske för att pengarna inte räcker. Och varför då ?
  Det är klart att det blir tjatigt att tala om varför.
  Bra Tobbe !

  SvaraRadera
 2. Jaa för de som tänker i ekonomiska termer typ "ifall jag har 5kr ska jag ta en skorpa med smör och ost till kaffet på äldreboendet eller ge femman till någon bättre behövande?" eller "självklart så skall jag utan papper och med endast mina egna uppgifter redovisade muntligen upa tas om hand och uppbära stöd och support för upp till 5Miljoner/år" Det är svårt att se om det är mer synd om en utsliten pensionär som på äldre dagar i något kyffe inte får skorka till kaffet eller om det för ett "ensamkommande flyktingbarn" upa både för egen del samt våra myndigheter osv. Invandringen totalt kostar nu för tiden gissningsvis mellan 200-300Miljarder årliget. Det motsvarar våra försvarskostnader "all time high" GÅNGER2-3 eller +10.000kr/månad mer för alla våre pensionärer....och javisst kommer våra invandrade personer att jobba och slita MEN den är ingenting som ger medalj utan det är det som vi alla har deltagit i. Detta är alltså en pågående investering som, förhoppningsvis, på sikt ger berikning. Dock för att riktigt "kamma hem" "vinsten" finns bara en sak att göra: SlutaInvestera så Långsiktigt så att få av oss nu levande får glädje av det. Låt iställe de som betalat för investeringen skörda nu.

  SvaraRadera
 3. Det där knepet som många har när de påstår att folk som är kritiska till invandringspolitken är kritiska mot invandring eller invandrare i sig är lite väl uttjatad. Det blir inte mer sant bara för att de upprepar det in absurdum.

  hakelius gör det lika klassiska som billiga misstaget att se de som på allvar ser att den invandringspolitiken som sverige för är dåligt för samhället som en person, att alla är kopior av varandra. Han vill nog gärna tro att allt är så enkelt att alla är rasister och att det inte kan finnas någon annan anledning till att vara kritisk till den extrema politiken. Det är inte märkligare att såna människor ser invandringspolitiken som en fara, precis som socialister ser "fattigdom" som det största hotet mot allting och pratar om det i alla möjliga sammanhang. Eller giriga kapitalister som jiddrar om att "fri marknad utan regleringar" är det enda som kan rädda ekonomin.

  Han tar de värsta avarterna och sätter dem som mall. Ungefär som såna där som kallas "rasister" faktiskt.. Det är ungefär lika intelligent som att ta typerna på Interasistmen och ha dem som mall för mer rationella antirasister. Man kan ju tycka att en proffsbloggare som han borde vara lite mer bevandrad i retorik.

  SvaraRadera
 4. Bry er inte om Hakelius han är bara en posör!
  Jag hade också ett visst förtroende för honom för några år sedan. Men det försvann när jag skickade över ett inlägg från Exilen av signaturen Ming till Hakelius. Ming var en av Exilens skarpaste och kunnigaste debattörer.
  Hakelius hade inget vettigt att säga om Mings synpunkter. Endast arrogans och okunnighet i svaret. Så där for mitt förtroende för honom ut genom fönstret.
  Rune

  SvaraRadera
 5. Rune
  Det är nog ungefär så som jag också uppfattat honom - som en människa som är oengagerad och egentligen inte bryr sig så mycket om vad som är rätt eller fel. Men ändå tillräckligt smart för att genomskåda alla journalistkollegors alla lögner och att de alla är flockdjur och inte vågar gå emot strömmen. Då poserar Hakelius genom att säga en och annan sanning.

  SvaraRadera