fredag 22 november 2013

Liberala drömmar om romer


Lotta Edholm har naturligtvis både varit ordförande för LUF
och gift med Lars Leijonborg. Hon bor i Vasastan/Östermalm.

Som vi alla kunnat konstatera, redan genom att ta en promenad i någon av våra städer, kommer det allt fler romer till Sverige, huvudsakligen från Rumänien. Nu yttrar sig Sveriges minst folkliga parti, Folkpartiet, i frågan, och det handlar då förstås inte om några förnuftiga eller praktiska lösningar, utan i vanlig ordning om högtflygande retorik, fina principer och ren posering. TV4 berättar:Det som störde mig allra mest i inslaget var Lotta Edholms framträdande:

"Det största problemet är ju naturligtvis att Rumäniens regering och stat inte tar ansvar för sina egna medborgare. Man måste förstå, med de här människorna, de är hellre här på våra iskalla gator, än kvar i sitt hemland, och det beror på en enorm diskriminering som de är utsatta för hemma i Rumänien."

Nej, din vidriga liberal, det största problemet är att Sveriges regering och stat inte tar ansvar för sina egna medborgare. Det enda vi kräver av er är att ni gör allt för att skapa ett så bra Sverige och en så lovande framtid som möjligt för det svenska folket. Rumänien är ett stort och fattigt land, med ett par miljoner romer, och hur de bygger sitt land är ingenting ni varken kan påverka eller skall fokusera på. Att kräva att EU sätter press på Rumänien kommer inte att leda till att strömmen av romer minskar, men vi skulle kunna sätta stopp vid våra gränser redan imorgon. Jag känner till att vi har fri rörlighet inom EU, men med lite god vilja skulle vi naturligtvis kunna finna vägar att hindra just tiggande romer. På längre sikt är det förstås nödvändigt att lämna EU i dess nuvarande form.

Lotta Edholms rena fantasier blir desto tydligare eftersom det i samma inslag framgår att romerna inte söker sig till Sverige för att de är "utsatta för en enorm diskriminering" i Rumänien, där gatorna för övrigt inte heller är särskilt varma på vintern, utan för att tiggeri är lagligt i Sverige och att man här tjänar mer pengar. Som vanligt föredrar liberaler dock att tala om en tänkt parallell verklighet, som passar lite bättre ihop med fina principer.

I reportaget nämns också att människor överlag är generösare och snällare i Sverige. Detta är tyvärr ytterligare en av de mer abstrakta aspekter som kommer att förändras med massinvandringen. Genom att förändra befolkningssammansättningen kommer vi att gå mot ett hårdare och oärligare samhälle, där människor varken litar på eller känner solidaritet med varandra och där korruptionen frodas.

Fredrik Jurdell från Stockholms socialtjänst säger någonting intressant:

"Vi ser inte att vi, som en enskild socialtjänst, kan lösa global fattigdom."

Nej, och det gäller naturligtvis även på högre nivå, där inte heller Sverige kan lösa global fattigdom genom att ta hit den, även om vårt etablissemang ser det som sin främsta uppgift.

Efter att ha lyssnat på både Lotta Edholm och Erik Ullenhag, har ni troligen ett behov av att höra lite förnuft i ämnet. Låt oss därför slutligen lyssna till vad Marine Le Pen säger om samma fråga och därefter fundera på vilken politiker vi känner mest förtroende för.

4 kommentarer:

 1. Marine Le Pen - årets politiker!
  Var gång jag ser henne framträda blir jag imponerad.

  SvaraRadera
 2. Jag går in på tobbes medieblogg och läser varje dag och tycker att det är bra och balanserade inlägg men är faktiskt orolig för en sverigevän från phillepinerna lasse som intervjuvar folk
  Vet du något???
  Mvh
  Stefan

  SvaraRadera
 3. Hon är underbart logisk och pratar klarspråk. Trots att reportern försöker med skuldknepet "de är allas ansvar" säger hon att Frankrike är hennes hem och att fransmännen har rätt att bestämma vem de vill bjuda in.

  SvaraRadera
 4. Marine Le Pen är en frisk fläkt i ett annars stagnerat politiskt klimat. Underbar att lyssna på!

  SvaraRadera