torsdag 14 november 2013

Tankar kring den senaste förolämpningen mot Norge

Jag inser att jag nu kommer som den allra siste, men jag skulle ändå vilja kommentera den senaste pinsamma attacken mot vårt grannland i väster. Jag tänker naturligtvis på Ehsan Fadakars lilla inlägg om hur själviskt Norge är som inte följer i Sveriges fotspår och monterar ner sitt eget land. Jag måste erkänna att jag blir nästan känslomässigt generad varje gång en person som Henrik Arnstad, Özz Nûjen eller Ehsan Fadakar bjuder på okunniga och rent ointelligenta attacker mot Norge. Den vanlige norrmannen förstår väl att dessa individer inte på något sätt representerar den vanlige svensken? Möjligen kan man trösta sig med att de senaste attackerna kommer från en kurd och en iranier, vilket borde tydliggöra hur föga representativa dessa inlägg är.

Dessa personer har formats av det barnsliga Sverige, där allting är mycket enkelt. Har du någon som helst kritik mot invandringspolitiken är du rasist och det är det värsta du kan vara. Ett parti som har en avvikande uppfattning i invandringsfrågan är "högerextremt" och då gäller det för alla goda människor att ta avstånd och isolera detta parti så långt det går. I Sverige ligger diskussionen på den här nivån och dessa personer vet att de kan säga vad som helst oemotsagda, men det blir än mer pinsamt när de skall ge sig på andra länder, som de inte vet någonting om och där den inhemska debatten dessutom är oerhört mycket mognare än i Sverige. I länder som Frankrike och Österrike bryr man sig inte det minsta om vad personer i Sverige säger, men i Norge förefaller dessa attacker uppmärksammas, vilket gör att vi alla får skämmas lite."Ju mer jag läser om Norge ­desto mer blir jag övertygad om att det norska samhällsklimatet är genomruttet. Det är som att Anders Behring Breivik aldrig hänt. För bara några veckor sen släppte Moderaternas systerparti Höyre in massmördarens favorit­gäng i regeringsställning."

Det här Breivik-kortet har länge känts mycket överspelat. Ja, Breivik var under en tid medlem i partiet. Nej, Frp stöder inte på något sätt skjutning av ungdomar. Man brukar försöka klistra hans dåd på både Frp och SD med motiveringen att de olika elementen har "samma tankegods". Problemet med den logiken är ju att Breivik är avskydd på grund av att han genomfört ett massmord, medan det tankegods han delar med nationalistiska partier inte är särskilt anmärkningsvärt. Vi är många som oroas av massinvandring och islamisering, men det finns knappast någon som hyllar denne mans dåd.

"Men Norge vill framstå som så fantastiskt. Så FrP har gett norska UD i uppdrag att retuschera partiet - och därmed Norge - utomlands. Sen sitter Jens Stoltenberg, som Breivik ville mörda, i Skavlan och försvarar FrP (!) när komikern Özz Nûjen kallar skit för skit."

För en hunsad svensk var det imponerande att se Jens Stoltenberg, en socialdemokrat som är noggrann med verkligheten och var mån om att tydliggöra att Frp faktiskt inte är ett rasistiskt parti. Det svenska etablissemanget chockeras, eftersom de ser det som självklart att man kan slänga sig med "rasist", "nazist" och "främlingsfientlig" precis som man vill.

De sista orden i stycket ovan är talande. Just ordet "skit" kommer väldigt snabbt när vänstermänniskor skall försöka kritisera invandringskritiker. På samma sätt väljer man gärna att avfärda de mest genomtänkta argumenten med att motståndaren "snackar skit".

Sedan bjuder Fadakar själv på vad man mycket lätt skulle kunna uppfatta som ren rasism:

"Allt verkar gå ut på att bevara den norska kulturen, vad den nu är värd. Norrmännen har inte ­direkt gjort sig kända som några hårdjobbande, smarta ­eller innovativa världs­erövrare."

Återigen kan vi se hur det groteska klimatet i Sverige påverkar dessa människor. I Sverige säger hela vårt etablissemang, upp till självaste statsministern, att svenskarna och deras kultur är värdelösa, men det blir lite tydligare när det uttalas om andra folk. Hur är det med de folk som Fadakar vill fylla Sverige och Norge med? Har de gjort sig kända som hårdjobbande och smarta världserövrare?

Ett senare stycke tycker jag är intressant:

"Samtidigt är Norge ­beroende av utländsk ­arbetskraft. Någon måste laga maten och diska faten. Men hen får gärna vara blond, blåögd och tala svenska. Då blir det ­lagom mycket kulturkrock."

Självklart är det på det sättet. Även om det idag är bannlyst från det officiella samtalet, är det i verkligheten mycket bättre för norrmännen att ta emot 50 000 svenskar än 50 000 somalier och syrier. Det har dock ingenting med hår- eller ögonfärg att göra, men desto mer om just språk och inte minst kultur och religion. Om människor behövde fly från Norge skulle vi kunna öppna dörrarna på vid gavel. Att göra det mot Afrika och Mellanöstern är rent vansinne.

Överhuvudtaget verkar Fadakars inlägg gå ut på att om ett land är rikt så skall man fylla på från med människor från tredje världen, då allt annat är "själviskt". Det intressanta är att denna princip som vanligt enbart gäller Västeuropa. I alla andra länder är det självklart att man agerar för det egna landets bästa. Dessa vänstermänniskor kanske någon gång skulle fundera på varför norra Europa har blivit rika välfärdsstater? Det har inte nödvändigtvis skett trots brist på mångkultur och islam.

Aftonbladet
Aftonbladet II

Läs gärna också Ingrid Carlqvists ledare i Dispatch International.7 kommentarer:

 1. Du skriver att du kommer som den allre siste.
  Glöm aldrig att det är bättre att kommentera sakligt och klokt - precis som du har för vana att göra - istället för att vara bland de första.
  Resultatet av att snabbt slänga ur sig något utan eftertanke och hur föga det fördjupar sammanhangen, det ser vi nog av på Twitter.
  Din blogg fortsätter vara bland de mest läsvärda. Det är vi glada för.

  SvaraRadera
 2. Han säger det själv: då blir det lagom kulturkrock, Inte som här: mycket allvarlig krock.

  SvaraRadera
 3. Det är nästan så att man bävar inför nästa Skavlan, där Ehsans kollega - den pompöse Jan Guillou - tydligen ska vara med och tycka om de känslor som Ehsans klumpiga attack på norrmännen rört upp. Jag tvivlar på att den röde Jan förmår att släta över detta övertramp.

  /Fredrik H

  SvaraRadera
 4. Fredrik H
  Jag tror inte att Jan Guillou kommer att försöka släta över hans övertramp. Tvärtom kommer han tillsammans med Anne Holt att hävda att Ehsan har rätt. Om du går tillbaka i tiden så ser du att den politik som våra journalister och politiker har drivit i flera decennier är den politik som Jan Guillou stakade ut redan på -70-talet.
  Jan Guillou är inte riktigt klok, han stödjer (som Jan Myrdal) dödandet av nästan den halva kambodjanska befolkningen från 1975-78 och stödjer avrättandet av 212 miljoner oskyldiga medborgare i de kommunistiska länderna.
  Till och med hans mamma har insett vilken avskyvärd människa han är och hon gjorde honom för denna skull arvslös. Han har "livlig fantasi" sade hon. Det är en mammas sätt att tala om att sonen är en notorisk lögnhals, som ingen kan lita på. Han hatar alla skandinaviska folk.

  SvaraRadera
 5. De är så "trötta" de där. Özz Nujen och andra kändiskurder framhåller ju epitetet "Kurdistan" eller "Hemlandet" varje gång de framträder i media.

  En stat som inte ens existerar. Vad nu det "landet" med dess kultur är värd...

  Özz Nujen borde ju veta bättre än att uppmuntra förnekandet och förkastandet av en kultur. Hans egen folkgrupp kallas ju bergsturkar av turkarna. Jo, men just det... nu minns jag.

  Kurderna har faktiskt en gemensam historisk skuld som folk. Det kommer sällan fram.

  Kurdiska stammar var nämligen hantlangare åt de så kallade ungturkarna under det armeniska folkmordet 1915. Den stad som kurderna hävdar är en av de historiskt viktigaste i "norra Kurdistan", Diyarbakır, var i själva verket en dito viktig i provinsen Västarmenien (som denna del av Turkiet var benämnd innan Özz gammelfarfar kom och ändrade på detta med hjälp av ett folkmord så sent som år 1915.)

  När ska Özz Nujen ta avstånd från det här? När ska Özz börja tala om försoning mellan kristna armenier och de historiskt skyldiga kurderna? När ska han bjuda dem att återvända från diasporan och befolka det Västarmenien som flera av dem hört de gamla berätta historier om? Men det är väl klart. För att travestera hans kollega igen:

  Vad nu denna kultur är värd...

  SvaraRadera
 6. Vem har skulden för Breiviks dåd? Den har han själv och ingen annan. Inspiration har han fått av mångkulturen och de som vurmar för den, och kallar de som kritiserar den och massinvandringen för rasister, främlingsfientliga och islamofober m m.
  Mats

  SvaraRadera
 7. Klockrent! När det gäller Dubai, Saudiarabien eller andra islamistiska länder så gäller tydligen inte samma principer som när man vill fylla nordiska länder med analfabeter från tredje världen, komiskt nog oftast islamistiska helveteshål..

  Med tanke på att "Ummah" ska vara ett universellt brödraskap så kan man ju tänka sig att "bröderna" på den arabiska halvön skulle ta emot alla svältande flyktingar med öppna armar? Så icke fallet.. Kristna europeiska länder är tydligen att föredra framför islamistiska rika länder?

  SvaraRadera