tisdag 17 december 2013

Dagens citat: Henrik Arnstad


"Den svenska fascismen har aldrig varit så stark som i dag – den sitter i riksdagen i sverigedemokratisk form och har stöd av ungefär tio procent av valmanskåren. Men som alla fascismer har även den svenska en kår av våldsverkare, som ger ideologin understöd i form av våld mot meningsmotståndare."Henrik Arnstad funderar på händelserna i Kärrtorp och kommer till slut fram till att det handlar om en särskild ideologi, som han av någon anledning stöter på även i alla andra sammanhang där han tittar. På vilket sätt Sverigedemokraterna skulle vinna på SMRs verksamhet förblir oklart, men då Arnstad kommit fram till att även SD är fascister måste det på något sätt hänga samman.

Tydligen har Henrik Arnstad vuxit upp i Kärrtorp, men av någon anledning lämnat området, och då inte ens till förmån för Husby, Fittja eller Rinkeby, utan faktiskt Södermalm. Han beklagar att barndomens trygga Kärrtorp inte längre finns kvar, en övergång som alltså inträffade just i söndags med SMRs attack. Man skulle kunna tillägga att tryggheten försvunnit på en mängd platser i Sverige sedan 1970-talet, vilket måste bero på ett enormt uppsving för fascism från Rosengård till Biskopsgården till Husby.

Arnstads inlägg på SVT Debatt blev rejält sågat i kommentarsfältet, men det verkar även som om han själv varit inne och kommenterat under signaturen "ertomanse1":

"Hur länge till ska fascisterna från Avpixlat få förpesta dessa kommentarsfält SVT? Ni bidrar till fascismens utbredning i Sverige."

"Eftersom att de är äckliga våldsfascister."
10 kommentarer:

 1. Henrik Arnstad har skrivit en jättedålig artikel. Inte ens demagogin är fyndig.

  SvaraRadera
 2. Länk till artikeln? Jag samlar på Arnstad - inte :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, missade det - lägger upp direkt.

   Radera
  2. Tack, hur kan någon ta Arnstad på allvar och publicera honom. Jag menar, vettigare synpunkter och artiklar blir ju refuserade stup i ett. -Tio procent av svenska folket är fascister. Mama mia!

   Radera
 3. Arnstad måstte ha Tourettes. Han vill jämt och ständigt och i alla sammanhang få in F-ordet.

  /Fredrik H

  SvaraRadera
 4. Kanske en dag hos Henrik: Aah vilken fascistisk natt. Sömnen var absolut fascistisk! Drömmarna handlade bara om fascister och fascism. Nu ska jag laga en omelett på fascistägg, från min vän fascistbonden. Han håller sina höns som en tvättäkta fascist, dvs 50 höns per bur. Måste hinna till Södertörns högskola före fascisternas maktövertagande för min fascistföreläsning. Fascismen i vår tid kanske den ska heta, eller för fascismen i tiden (hej Kungen). Skönt att slippa förbereda varje föreläsning, det är ju bara att använda de rätta orden i någon salig blandning.
  Senare på dagen efter en bejublad föreläsning: Ska köpa en riktig fasciststek på minst 500g för att impa på mig själv. Fascistsås till. Fascister imponerar mig, men det kommer jag aldrig att avslöja för fascisterna. Satans fascister! På kvällen: Ikväll är det äntligen en rejält fascistisk film på TV, vad heter den nu igen ... Saturday Night Fascism, tror jag. Fascism, älskade fascism, vad vore jag utan dig ... en riktig nolla kanske ... nä ... jo. Nåja jag fascistar väl vidare hemåt ett, två, ett, två, stöveltramp, ett, två.

  SvaraRadera
  Svar
  1. HAHA, dagens skratt! Nu måste jag ta nåt lugnande ;)

   Radera
 5. Hela Arnstads upplägg om "fascism" är mycket märklig. Pareto var ju "korporatismens" (=fascismens) fader, som byggde upp teorin om hur samhället skulle byggas upp med en stark auktoritär hierarkisk statsbyggnad. Likaså hade nazismen liknande idéer om statens och ledarens auktoritet och allmakt.
  Nu påstår låtsas-historikern att de "modernaste" teorierna om fascismen utgår från nationalkänslan och utser då Norge till ett av de mest fascistiska länderna i modern tid eftersom de hejar på och viftar med flaggor på sina skid- och skridskohjältar. Detta är "moderna" historiska teorier säger Arnstad, som inte ens lyckats ta en liten fil.kand. i historia men ändå vill vara TVs största expert på historia.
  Nu är det ju inte så att fascister och nazister var nationalister i den bemärkelsen att folket hade rätt att känna för och värna om sitt fosterland. Både fascister och nazister var globalister och ville lägga andra länder under sig - vilket de också gjorde. Det var då det gick överstyr och blev riktigt obehagligt både för det egna och andra folk.
  Ingenting av dessa globalistiska tendenser finns hos SD eller Fp i Norge. Arnstads teorier liknar mest hjärnspöken och han verkar oförmögen att reda ut begreppen. Kan vore lämpligt om han fick tala med någon riktig historiker som kunde reda ut begreppen för honom.
  /SB

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att Arnstad anlitas stup i kvarten av SVT, nästan lika ofta som Bengtsson och Poohl (pot) - nej stryk det!), är väl bara ett tecken på den kulturskymning som råder i landet. Ingen har väl missat när snillen spekulerar om Arnstbergs och Sandelins DN-annons i SVT:s Gomorron Sveriges "kultur"-panel härförleden. Kulturmörker!

   Radera