söndag 29 december 2013

Dagens hyckleri: Thomas Mattsson


"Anna, som är politisk redaktör på Expressen, varnar för den utveckling som också jag varnat för i bloggar, poddar, etermedier och debatter. Nämligen riskerna med dagens debattklimat där alla ska tycka lika.

En del åsiktsmaskiner, några journalister och några opinionsbildare med lön från politiska rörelser och några – faktiskt! – både och, dömer och fördömer och är inte särskilt sökande på sociala medier. Allt för många ville proklamera sin övertygelse, istället för att pröva sina tankar mot andras. Det är faktiskt lite sorgligt att se."Mannen som har gett åsiktsförföljelsen ett ansikte, lyfter på sin lilla blogg fram sin egen krönikör Anna Dahlbergs, i och för sig utmärkta, alster om hur debattklimatet i det här landet fördummar. Thomas Mattsson ser alltså inget problem alls med att skriva ovanstående rader, ett par veckor efter att han tillsammans med våldsvänstern kartlagt och letat upp människor, just på grund av deras åsikter.

Det, om något, var sorgligt att se.7 kommentarer:

 1. Det verkar inte så välmöblerat där. Att "ljuga så man tror sig själv" får ett plufsigt ansikte.

  SvaraRadera
 2. Han kallar det "dagens viktigaste text" - inte årets viktigaste text. Ty imorgon skall det vara glömt. Thomas Mattsson är makalös.
  Gunnar B

  SvaraRadera
 3. Jag vet inte ens vad jag ska säga om en sån här människa?

  SvaraRadera
 4. Finns det inte något starkare ord än "hyckleri" för Mattsson är bortom hyckleri. Maken till ohederlig människa.

  SvaraRadera
 5. Han är rädd att hans agerande skall leda till allvarliga konsekvenser, därför medhårsstrykande. Sent ska syndaren vakna!
  Han fick chock när han läste om storleken av den insamlade pengasumman för att kunna åtala honom.

  SvaraRadera
 6. ??? Jag finner inga ord för att beskriva hur ofantligt sjukt jag tycker detta är. Thomas Mattsson måste lida av en grav personlighetsstörning, det kan inte finnas någon annan förklaring!

  SvaraRadera