måndag 30 december 2013

Det mansfria året
Som vi vet lever många vänstermänniskor i en egen liten subkultur, med obefintlig kontakt med normala människor, vilket å andra sidan medför att den senare gruppen slipper ta del av alla funderingar kring "vithetsnorm" och "intersektionalitet". Nu har de goda människorna ur twittervänstern dragit igång ett nytt litet internt projekt inför 2014; ett "mansfritt år". Nästa år är alltså tanken att denna handfull människor skall sluta följa debattörer, sluta se filmer och sluta läsa böcker, om personen bakom råkar tillhöra det manliga könet.

Gustav Edman kan berätta mer, då han är en så känslig och fin man att han är oerhört bekymrad över männens roll i samhället:Det roliga är att han befäster en hel del stereotyper, då han menar att män och kvinnor tänker olika, samt att han själv tenderar att tänka "väldigt manligt", ett påstående man nog kan ifrågasätta.

På dessa människors egna forum, Twitter, är dock inte alla lyriska:

Therese Bohman
"Jag har märkt att det finns dåliga böcker skrivna av både män och kvinnor! Jag råder er att göra en markering genom att ej läsa dessa!"

En av de bättre kommentarerna i sammanhanget torde vara:

Chade
"enligt wiki skapades Twitter av fyra män. Så det blir ett lugnt och skönt 2014 här."

Själv kommer jag inte att hörsamma denna uppmaning det allra minsta. Europas främsta politiker förblir Marine Le Pen, samtidigt som Sveriges rödaste och mest rabiata krönikör fortfarande heter Åsa Linderborg. En annan framstående politiker nästa år kommer att vara Geert Wilders, som inte kommer att försvinna från denna sida, trots att han är man, lika lite som jag avser att släppa igenom alla Anders Lindbergs idiotier, av samma skäl. Det verkar som att könet inte är den viktigaste faktorn för en persons storhet.

10 kommentarer:

 1. Jag är rädd att FN kommer att bedriva en ännu galnare ekonomisk politik än de andra galningarna. Övertyga mig om att jag har fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, jag är också skeptisk till partiets vurmande för protektionism, så vi får se hur det blir om de kommer i maktställning. Fast just detta inlägget handlade om "det mansfria året". ;-)

   Radera
 2. August Strindberg-Selma Lagerlöf.
  När flyttade till Sverige 1980 kom i vetskap av dessa två dramatiker. På TV.
  Tänk att de levde över hundra år sedan! Och vilka kloka ord båda har skrivit!
  De reste runt i världen och var oerhört populära överallt!

  Nu skriver deras "ättlingar" på Twitter...

  SvaraRadera
 3. Till förste Anonym
  Med tanke på alla de galenskaper som görs av den nuvarande regeringen och icke minst EU med euro-vurmandet, så skulle jag inte vara det minsta orolig. Det kan omöjligen bli tokigare än så här - med illegala invandrare som får allt gratis, sjukvård, tandvård, bostad och socialunderstöd, som nu i Sverige.
  Bara detta att tro att man kan lösa problem genom att ta ut mera skatt (75%) av höginkomsttagare är bara helkorkat av Hollande.
  I USA har man nu 39% företagsbeskattning. Var hamnar dessa pengar? Ja, de hamnar inte i nyinvesteringsprojekt som ger nya jobb för att öka kapitalistens siffra i bankboken. Och de hamnar inte heller hos de som anses behöva dessa pengar, men som egentligen skulle må bättre av att arbeta. Nej, 80% av dessa pengar läggs på byråkratin för att förslösas av dessa, höga löner, resetraktamenten etc., etc enligt en studie av Robert Rector från 2001.
  Man skall alltså inte tro att skatterna går till behövande i särskilt stor utsträckning, merparten hamnar i byråkraternas fickor. Vad trodde ni?
  Gunnar B

  SvaraRadera
 4. Stop @ 1:54
  Jag tillämpade för några år sedan en mediafri vecka. Så befriande för själen! När jag kom tillbaka, fick jag ett helt annat perspektiv på det som avhandlades i media; obetydligt och offpist - som ovan inslag i SvT Morron

  Ett vettigt nyåslöfte kunde vara ett mediafritt år - men svårt att hålla, om man följer Tobbe :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där slår jag dig. För många år sedan lät jag bli att läsa tidningar och se på TV under ett helt år. Vad hände? Ingenting. När jag började igen kändes det som om jag hoppade in på samma ställe. Jag hade inte missat någonting.
   Så idag läser jag extremt lite tidningar. Skrollar igenom SvD (oftast ingenting att läsa) för att eventuellt läsa en eller annan ledare av Sanna Rayman eller Per Gudmundson. Det är allt. Däremot läser jag desto mera bloggar - och böcker, ser på YouTube-clips och skriver egna artiklar som jag klistrar in på min egen blogg. Jag tror inte journalister ännu förstått hur 'ute' eller 'off-side' de är.
   /Gunnar B

   Radera
 5. Angående FNs ekonomi... det är inte det väsentliga. Det viktigaste för Frankrike och Sverige är att skaffa en ansvarsfull och betydligt stramare invandring. Som det är nu sjunker skeppet medan ledarna sitter i första klass som i titanic och hoppas att det inte är så illa. Det finns vissa i toppen som likt titanic såg vad som skedde men likväk inte sa nåt för att förebygga dålig stämning. Det är invandringens fel att brottsligheten skenar, att skolan förfaller. Gemenskapen i samhället är raserad. Hela idén kring nationen är på väg att bli poänglös. När invandringen minskat kraftigt och vi vet vilka vi är igen - då kan vi återuppta politiskt arbete och diskutera ekonomi. Historiskt kommer vår tid kallas efterkrigstiden och betraktas i förhållande till kriget. Invandringshaveriet är sannolikt starten på en ny epok.

  SvaraRadera
 6. Det är svårt att begripa sig på dessa människor, Gustav Edman och andra jättefeminister. Vart kommer deras tankar ifrån? Inget uppstår ju ur intet men dom är så oprecisa att jag faktiskt inte begriper någonting.

  SvaraRadera
 7. "Jag tror att kvinnor och män är väldigt olika i hur man uttrycker sig, vad man tar upp, vad man fokuserar på."

  Vad är det här för sexist som lyckats få plats i TV-sofforna? Män och kvinnor är precis likadana, det har jag fått lära mig av genusvetenskapen.

  SvaraRadera
 8. Vithet och vithetsnorm mm är rasistiska uttryck.
  Kan inte nog påpekas men tyvärr ser inte
  feminister/antirasister sin egen dubbelmoral.

  SvaraRadera