lördag 21 december 2013

Expressens nya chefer


Idag kunde Thomas Mattsson stolt presentera ett antal nya chefer på Expressen. Både Aftonbladet och Expressen är kända för att förespråka mångfald, men framför allt för att vara mycket noga med att inte behöva uppleva den där de bor och absolut inte där de arbetar. Vi bjuds på fem nya namn och rekryteringsprocessen måste ha varit lite speciell. Gick det verkligen inte heller denna gång att få in lite mångkultur, inte ens för syns skull, till en symbolisk position? Här är de nya hjältarna:


Bella Levy, nöjeschef

Lina Modin, projektredaktör för valet 2014

Linda Grahn, redaktör Söndag

Christina Lundell, redaktör LCHF-magasinet

I rättvisans namn skall det dock sägas att man faktiskt kompletterat med en man:

Klas Granström, redaktionschef Expressen.se

Jag har bott på många olika platser, i olika länder, men aldrig i ett så segregerat område som Äppelviken eller Södermalm. Jag har även arbetat på olika arbetsplatser, i olika länder, men inte en enda gång på ett kontor som ens närmat sig svenska tidningar i likformighet och etnisk rensning. Jag har haft svarta, arabiska, indiska och kinesiska kollegor i Frankrike, USA och i Nederländerna.

Träffar Jan Helin och Thomas Mattsson någonsin människor med icke-svensk bakgrund? Träffar de ens människor utanför medieetablissemanget?
31 kommentarer:

 1. Ser ut som ett antal Lucia-kandidater från 70-talet.

  SvaraRadera
 2. Kan det vara en slump, att den tyngsta chefsposten har gått till en man?

  SvaraRadera
 3. Klockrent ännu en gång, Tobbe! "Gärna multikulti, men inte på min bakgård"... vi börjar kunna mönstret nu.

  SvaraRadera
 4. Fyra brudar varav tre kunde vara Miss Sverige, är det en del av Mattsons harem?

  /Stig

  SvaraRadera
 5. Man blir spyfärdig av hyckleriet..

  SvaraRadera
 6. Kommer att maila denna sida som en länk till herrarna Mattsson och Helin om inte nån gjort det redan?

  SvaraRadera
 7. Inte rätt Klas Granström på bilden. Han är mörkhårig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, jag tycker det verkar vara han:
   http://www.resume.se/nyheter/media/2013/12/17/fran-di-till-expressen/

   Radera
  2. Att Dagens Industri levererar kvalificerad journalistik på nätet var väl dagens överdrift av Resumé.

   Radera
 8. är ju rätt intressant att det blir som det blir. men de hade väl tråkigt på senaste firmafesten och behövde lite nytt kvinnfolk som de kan ha skoj med.

  SvaraRadera
 9. Det verkar finns två journalister med Expressen-bakgrund som heter Klas Granström. Skumt.

  SvaraRadera
 10. Är det verkligen så mycket att hänga upp sig på var PK-eliten bosätter sig? Alla har vi rätt att välja var vi ska bo, och det behöver inte betyda att man inte kan tänka sig att bo i ett område som är berikat, eftersom vanligtvis bosätter sig personer där de har anknytning till sig själva.

  Jag tycker det är bättre att finna argument om att Sverige faktiskt inte kommer kunna finansiera kommande generationers pensioner, och nuvarande välfärd i lika hög utsträckning. Och också studera statistiska samband i frågor om våldtäkter, inbrott och dylikt med hög invandring från områden. Integrationen är också viktig att studera. Hur sker integrationen? Den må väl vara misslyckad, till och med Ullenhag har väl erkänt det vid något enstaka tillfälle? Sedan hur folk invandrar är en viktig aspekt, eftersom de flesta smugglas in och sedan får PUT.

  Detta är mina reflektioner, hoppas någon känner att de är relevanta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker faktiskt att det har en viss relevans. Det är inte så konstigt att debatten blir så skruvad, om den styrs av folk som lever i en sådan här bubbla. För mig är det inte särskilt dramatiskt att träffa människor av olika ursprung, och jag har därför inte heller några problem med att diskutera invandringen. Det känns helt enkelt varken skrämmande eller rasistiskt. Dessa personers bostads- och arbetsplatssituation förklarar dock delvis varför de måste se rasism och nazism överallt, då hela deras inställning blir nervös och verklighetsfrämmande.

   Radera
  2. Att förrädarna konsekvent väljer att bosätta sig i etniskt homogena områden, enbart umgås med vita och enbart anställer vita samtidigt som de beskyller resten av världen för att vara "rasister"...ja, det är värt att hänga upp sig på. Dessa lögnaktiga, hycklande hyenor påstår sig "gilla olika" samtidigt som de gör absolut allt de kan för att säkerställa att de "olika" inte kommer i närheten av dem själva.

   Thomas Mattsson och Jan Helin är två av de värsta rasisterna i Sverige och det är absolut värt att nämna det.

   Radera
  3. Har man inte haft upplevelsen att som svensk att ha bott i ett före detta svenskt bostadsområde så kanske man inte ska kritisera de som faktiskt har gjort den erfarenhet alltför mycket.

   För mig var det den upplevelsen som satte den ideologiska bollen i rullning för egen del. Innan dess hade jag en ganska typisk svensk inställning till invandring.

   /Fredrik H

   Radera
  4. @ Tobbe Svensk

   Jag förstår hur du resonerar. Och det är självklart att deras bild blir något skruvad när de hela dagarna umgås med sina "egna", fast de är nog medvetna om hur framtida pensioner kommer vara, kravaller som sker i områden och arbeten som inte skapas, och ska ändå påpeka fortsatt hög invandring. Dessa människor slänger rasist/nazist mycket för att de blivit indoktrinerade sedan barnsben från skola/universitet, för just universitetet är den främsta platsen att få sin indoktrinering ifrån.

   Jag vet också berikade områden där det är vänligt att bo runt Stockholm, där kan nämnas områden runt Alby, Tensta och Hässelby. Det är inte självklart att områden med hög andel med utländsk bakgrund är ett problemområde, är och en poäng jag vill göra.

   Radera
  5. Pensionsproblemet är antingen en myt, eller så är det en fråga vi måste redan nu börja planera för, eftersom världens befolkning inte kan öka i samma takt som den gjort under 1900-talet, det är rent fysiskt omöjligt. Så lägg resurserna på att omstrukturera samhället till ett zero-growth-samhälle istället för arbetskraftsinvandring. Lär av Japan, t.ex! Dessutom är det som tidigare sagts - om man vurmar för mångkultur borde det ju vara sin högsta önskan att dela den, inte att stänga in sig i ett etniskt segregerat svenskt bostads- och arbetsområde. Visst, de får gärna stå för mångkultur, men då måste de öppet gå ut med sin egen form av mångkultur - dvs segregerade stadsdelar där varje "kultur" får sköta sig själv med vattentäta skott där emellan.

   Radera
 11. Jag röstar på #1 Bella Levy

  SvaraRadera
 12. Jag har också bott och jobbat en hel del utomlands. Och mina kollegor såg helt annorlunda ut. Faktum är att mina kollegor här hemma i Sverige också varit i hög grad från andra delar av världen. Och ingen av dem har någonsin kallat mig rasist. Faktum är att de oftast frågat mig varför jag är en av de få svenskar som umgås med dem privat. Men, men. Jag röstar SD, alltså är jag rasist. Så rasist definieras alltså som någon som umgås med produktiva och skötsamma utlänningar? Då har jag faktiskt inga problem med att bli kallad rasist. Däremot har jag förvisso ganska negativa känslor inför de som endast invandrar med syfte att leva på försörjningsstöd. Jag tycker inte att de ger ett positivt bidrag till samhället.

  Osynlige Mannen

  SvaraRadera
 13. Enda sättet att protestera mot den här segregationen torde vara att helt enkelt inte köpa deras produkter. Köp inte Expr, köp inte GT, köp inte KvP.

  SvaraRadera
 14. Det finns tydliga tecken sedan valet 2010 där det går att visa att andelen som röstade SD varierar proportionellt med antalet invandrare i bostadsområdet. Lägst andel röster fick SD från Danderyd. Där bor det knappt någon invandrare annat än diplomater och företagsledare från andra länder.

  Det säger kanske något om varför Expressen och Aftonbladet inte stödjer SD, de har ju inga MENA i redaktionen.

  SvaraRadera
 15. Hur många från MENA köper AB eller Expressen? De vet väl att om de har en bild på en gubbe med mörk muslimskägg eller en beslöjad kvinna med namn som ingen kan läsa vid artikeln, hur många "pursvenskar" skulle köpa tidningen då?
  Hykleriet så man mår illa av och svenskar går på det med öppna armar.

  SvaraRadera
 16. Ett antal sannolikt "pursvenskar" som Helin kan hålla god kontroll på och som sannolikt inte kommer att röra om i grytan ett endaste dugg..
  En nysvensk/inv/nyanländ, kalla det vaduvill skull, tror jag, i Helins värld innebära något irrationellt och nytänkande tillförs redaktionen, dvs Helin tappar kontrollen...
  Helin, mannen med det enorma kontrollbehovet..
  Kanske jag leker halmgubbe nu, men jag KAN också ha rätt....

  SvaraRadera
 17. Lugn, lugn. MENA-folket kommer ganska snart att också flytta in på Södermalm och vi kommer antagligen ganska snart att få samma kravaller där som i Husby. Det är bara en tidsfråga och journalisterna kommer med säkerhet att få känna av det som de skapat - det svenska Detroit. Men de kommer antagligen att få känna av sitt verk som arbetslösa och avskedade journalister i den sjunkande media-industrin. Deras försvar för sin skapelse ?: "Vi lydde bara order. När man sade till oss att aldrig nämna SD utan ett föregående 'främlingsfientliga' eller 'rasistiska' eller 'islamofoba' så gjorde vi så". Journalistkåren är nämligen en sekt (självmordssekt) i likhet med pastor Jones på 1980-talet. Alla tycker lika och alla tror att deras politik leder till Himmelriket.

  SvaraRadera
 18. Thomas Mattson omger sig med enbart helvita medarbetare,
  han bor i helvita områden där enbart pursvenskar bor, han är
  för mångkultur, som han vill pådyvla andra, men själv vill han
  inte befatta sig med den mångkultur han så ivrigt förespråkar.
  Vem har gett honom mandat att lasta över detta ok på andra
  människor, att skälla dem för rasister om dom inte tycker som
  Mattsson???
  Är en sådan figur som Mattsson trovärdig?? Nej absolut inte!

  SvaraRadera
 19. Och inte en Rom så långt ögat når!

  SvaraRadera
 20. Otillräcklig jämställdhet i rekryteringen: endast 4 av 5 är kvinnor! Det värsta är att Thomas Mattsson verkar tycka det är Ok att ha en manlig chefredaktör! En kvinnlig sådan hade varit mera kännande, demokratisk, god, antirasistisk, feministisk, socialistisk, etc och mindre mansgrisig. Detta är en rekryteringsskandal. (Förlåt satiren)

  SvaraRadera