lördag 7 december 2013

Sedvanligt nonsens om skolan och SD


Fredrik Virtanen ute på Stureplan
med de lite bättre människorna.
Jag har sagt det många gånger förut, men jag fascineras fortfarande av att, så länge man skriver mot Sverigedemokraterna, det inte ställs några som helst krav på intellektuell, logisk eller ens stilistisk nivå. Till de stora etablerade tidningarna bjuds vem som helst in, för att skriva vad som helst, så länge det följer etablissemangets linje.

Idag var det Fredrik Virtanens tur att skriva ihop lite idiotier om Sverigedemokraterna:

"Vilken hemsk vecka.
Den svenska skolan är så dålig att det krävs en haverikommission, ­visade Pisa-mätningen. Det finns skitskolor och det finns toppenskolor. Vilka elever som hamnar var vet vi. Klassklyftorna startar i förskolan. Redan där stakas livet ut. Det är hemskt.
Hemskt i veckan var också att ett parti som anser att hudfärg har betydelse är större än ­någonsin."

Det sista är ett exempel på de rena lögner som ständigt och obekymrat sprids så fort det handlar om SD. Ett sådant påstående borde egentligen styrkas genom ett avsnitt i partiprogrammet, men något sådant lär han varken hitta eller avkrävas. Troligen känner Virtanen till att detta är en lögn, men att det inte spelar någon roll, eller så är han så indoktrinerad av sin egen miljö att hela hans verklighetsuppfattning grundas på lögnerna som sprids av honom själv och hans gelikar i medieetablissemanget. Det sistnämnda ser jag inte alls som uteslutet, då många uttalanden från både politiker och mediefigurer verkar komma ur direkt okunskap, som bottnar i en överkonsumtion av etablerad media.

Att han nämner PISA-mätningen är intressant, dock på ett sätt som han inte själv förstår. Den visar inte bara att den svenska skolan sjunker som en sten, utan också att det är ett direkt resultat av massinvandringen. Resultaten är inte bara lägre bland utlandsfödda, utan uppvisar också en mer dramatisk nedgång, troligen för att dessa blir allt fler och kommer från allt sämre länder. Även skolan är ett tragikomiskt exempel på ett område där Sjuklövern gör allt för att blunda för det förbjudna, och istället kommer med de mest krystade förklaringarna, som råkar passa den egna ideologin. Vänstern menar att det beror på friskolereformen, medan Alliansen hävdar att deras egna fantastiska lösningar ännu inte slagit igenom. Jag tycker mycket av det som Jan Björklund åtminstone talar om skulle kunna vara bra idéer för skolan, men alla åtgärder blir ju meningslösa så länge man fyller på klasserna med flyktingar. Varför är det så omöjligt för massinvandringsvurmarna att förstå att ett land formas av sin befolkning och inte av sitt geografiska läge? Ju mer inslag av Afrika och Mellanöstern vi får, desto lägre kommer skolresultaten att bli. Sverige ligger fortfarande inom OECD-spannet, men vi kommer naturligtvis att fortsätta sjunka, för att plana ut någonstans mellan OECD-länder och Tredje världen, kanske närmare den senare kategorin.Virtanen lyckas dock hitta en koppling mellan sjunkande skolresultat och SDs framgångar, med ett resonemang som är så lågt och dumt att till och med jag, som ändå är en luttrad konsument av fulmedia, häpnar:

"Ökningen för SD i SCB:s ­novemberundersökning var lika väntad som Pisa-resultatet. De två hänger även ihop. Hur man röstar är bildnings- och klassfråga. Ju lägre utbildning man har, ­desto större är benägenheten att rösta på SD, visar SCB:s statistik." 

Denna vulgärargumentation öppnar för några frågor. Med en magisterexamen i internationell ekonomi har jag sannolikt en högre utbildning än Fredrik Virtanen. Hur skall vi göra då? Kan jag be honom hålla tyst och istället läsa här, från någon som är lite mer bildad? Han är själv dessutom socialdemokrat, en väljargrupp som troligen har lägre genomsnittlig utbildning än den moderata, då de borgerliga i högre grad attraherar höginkomsttagare. Borde inte denna lägre utbildningsgrad diskvalificera både Virtanen och övriga socialdemokrater, på samma sätt som den tydligen diskvalificerar Sverigedemokraterna? Är inte Stefan Löfvens tvååriga gymnasium och ettåriga svetsarkurs på AMU något pinsamt i detta sammanhang? Varför kan Virtanens eget parti varken attrahera bildade eller ens intelligenta personer?

Det vanliga vänstermässandet om lurade arbetare, som inte förstår att de egentligen vill rösta på vänstern, utelämnas inte heller:

"Nu tror jag förstås inte att alla de 9,3 procent som vill rösta på Sverigedemokraterna är ­rasister – ack om det vore så enkelt – men alla som i vanmakt och frustration lägger sin röst på SD får nationalismen på köpet."

Som vanligt är det förstås omöjligt att tänka sig att de röstar på SD just på grund av partiets hållning i invandringsfrågan. Kanske har de också, till skillnad från Virtanen, förstått att man inte kan kombinera massinvandring med en välfärdsstat.

Sveriges hopp?

Egentligen är Virtanens inlägg tänkt som en attack mot Socialdemokraterna och Stefan Löfven, som han menar har en för otydlig vänsterprofil och därmed, förstås, öppnat dörren för SD. Krönikans sista ord blir också patetiska:

"Löften om att bygga landet, ett land för alla. Annars får ni inte min röst."

Det är möjligt att Löfven skulle kunna lova detta, men varken han eller Reinfeldt kommer att skapa en bättre framtid för vårt land. Att de istället kommer att göra allt för att rasera det, har de sedan länge bevisat, och med sin evige vapendragare Miljöpartiet, kommer denna förödelse fortsätta så länge svensken vägrar att vakna.
10 kommentarer:

 1. Njaa 509 var den totala scoren 2003 medan om jag minns siffrorna rätt för 2012 så var scoren för inlandsfödda 495 medan den var450 för utrikes föddaså visst har det sjunkit överlag......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad sjutton är score? Nytt slangord?

   Radera
 2. Sedan kommentarer kring "Hemskt i veckan var också att ett parti som anser att hudfärg har betydelse är större än ­någonsin" Dels roligt att det annorlunda partiet för ett ökat stöd dels att ge ett tips till Fredrik Virtanen: Fredrik Det ökade stödet till det annorlunda partiet är sannolikt inte det hemskaste som sker i landet. Har du inte en aning så läs Tobbe´s eller petterssons, eller avpixlat eller bara papperstidningarna med glasögonen fram för ögonen och inte skygglapparna ända fram för näsan.

  SvaraRadera
 3. Obildade afghaner o somalier borde ju isåfall vara rena klippet för SD enligt Virtanens teori. Men vem bryr sig vad en nöjesreporter från Eskilstuna med söndersnortad näsa skriver.

  SvaraRadera
 4. Tyvärr är nog Sverige med rasande fart på väg att bli en "failed state"; inget valresultat i världen nästa år kan ändra på det. SCB har precis kommit med en rapport om Integration - en beskrivning av läget i Sverige
  http://www.scb.se/Statistik/_Publikationer/LE0105_2013A01_BR_BE57BR1301.pdf
  som så att säga ovanpå PISA-rapporten lägger lök på laxen.
  tino.us sammanfattar bra på sin blogg
  Lägg särskilt märke till Diagram 1.1 på sid 20 i rapporten

  Tror vi att denna rapport kommer att stötas och blötas i media? Det enda jag har hittat hittills är en liten blänkare, som TT har totat ihop, i SvD
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/gap-mellan-inrikes-och-utrikes-fodda_8798594.svd

  SvaraRadera
 5. Virtanen avslöjar sig som globalist och anti-nationalist:
  -" alla som [..] lägger sin röst på SD får nationalismen på köpet."

  Kampen kommer att stå mellan globalister (som EU och Virtanen) och nationalister. I de flesta länder, med Sverige i spetsen, kommer nationalismen att gå under; i några få, som Frankrike, Holland, Belgien och UK, kommer striden att bli hård. Det blir snarare den striden, än Islam, som kommer att föröda våra länder.

  SvaraRadera
 6. Orden om "ett parti som anser hudfärg har betydelse" visar på Virtanens spelade eller ärliga okunskap.
  Jag såg delar av SD:s Landsdagar i SVT och två av de som visades mer ofta i bild var en svart man och en kvinna med asiatiskt utseende. Dessutom vet vi att minst två personer med utomeuropeiskt ursprung anslutit sig till SD det senaste året.

  T.o.m. tidningen Virtanen jobbar på publicerade ju uppgifter för några månader sedan att allt fler med hög utbildning, förmodligen med betydande högre utbildning än Virtanen, röstar på SD.

  Spelad eller verklig okunskap?

  SvaraRadera
 7. Det framstår som en aningens krystat av Tobias Svensson att tro att skrivningarna i SD´s partiprogram friskriver rasistiska uttalanden av enskilda partimedlemmar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det gör det naturligtvis inte, men man kan fortfarande inte säga att SD är ett PARTI som bedömer människor efter hudfärg.

   Radera
  2. "Rasistiska uttalanden av enskilda partimedlemmar" - kan du ge några exempel ? Och då menar jag exempel på "rasism" - inte att enskilda partimedlemmar har annorlunda åsikter än du i olika frågor.
   Och låt oss då definiera rasism: Rasism betyder att man tror att den ena eller andra rasen (=vit, gul, röd eller svart) är underlägsen en annan ras och och inte kan leva upptill samma ställda krav på olika intellektuella prestationer. I begreppet rasism är inte inkluderat kuturella skillnader (ty sådana finns).
   Nå! Kan du nu ge exempel på partimedlemmar som i sina uttalanden klargjort att t.ex. svarta människor av genetiska skäl (=rasmässiga skäl) inte skulle kunna åstadkomma lika fina resultat som vita?

   Radera