torsdag 23 januari 2014

Dagens bild: Nya resurser till arbetsmarknaden


"Förslaget om bibehållet socialbidrag under utbildning väcker frågor. Det är framför allt möjligheterna att få jobb efteråt som diskuteras. Till Caritas i Hjällbo, där Gun Holmertz och Madelin Krabit är anställda, kommer många arbetslösa kvinnor."

Dagens GP berättar:

"Antalet göteborgare med social­bidrag under längre tid har ökat med nära 60 procent på sex år. Nu vill de rödgröna bryta beroendet. De som väljer att börja studera får behålla försörjningsstödet."

En ökning av försörjningsstödet med 60% är en fantastisk siffra, som innebär en enorm kostnad för kommunen. Varför kan inte invandringspolitikens konsekvenser diskuteras? Observera att de rödgrönas "lösning" alltså är att man skall få behålla försörjningsstödet även om man studerar, samtidigt som dessa partier ser till att det till Sverige detta år kommer åtminstone 50 000 nya flykting- och anhöriginvandrare, nästa år minst lika många osv. Hur kan man ens låtsas att man vill lösa någonting i samhället med denna politik?

Studera bilden ovan, och notera även gärna planschen med alfabetet.7 kommentarer:

 1. Ett självspelande piano. Holmertz och Krabit har säkert fullt upp och tycker nog att deras uppdrag är väldigt stimulerande

  SvaraRadera
 2. "Hur kan man ens låtsas att man vill lösa någonting i samhället med denna politik?"

  Mycket bra fråga, de enda som möjligtvis kan svara på det är någon seriös forskare specialiserad på hjärnans mysterier eller en väldigt skicklig psykolog.

  SvaraRadera
 3. Kanske det är som de säger: -Ett land som inte varit i krig på 200 år behöver "utmaningar"...

  SvaraRadera
 4. Jaha, själv fick jag finansiera mina studier med lånade pengar, numera återbetalda till sista krona. Jag känner mig grundlurad, blåst. Och Sverige fortsätter att rutscha mot avgrunden...

  SvaraRadera
 5. När man donerar via PayPal undrar man ibland om de snor pengarna. Skulle du kunna bekräfta att du fått 1.000 kr som donerats idag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadå, det är på plats! Stort tack - mycket generöst och mycket viktigt!

   Radera