måndag 20 januari 2014

Dagens citat: Oisin Cantwell


"Vita, heterosexuella toppolitiker med penis tillhör inte samhällets svaga."


Trots att vi sedan länge fått lära oss att det är fel att dra hela grupper över en kam, särskilt i etniskt avseende, förekommer det just nu fantastiskt mycket attacker mot "vita män", som överhuvudtaget inte skall yttra sig i olika frågor, eftersom de genom sin färg och sitt kön anses besitta makt.

Det, om något, är ju en generalisering som är helt absurd. Tillhör någon toppolitiker, oavsett genitalier, samhällets svaga? Är den svarta kvinnan Nyamko Sabuni svag i samhället? Hur utslagen är bisexuelle Tobias Billström?

Fallet Oisin Cantwell kommenterar handlar givetvis om Kent Ekeroths krogbesök. Det är dock ingen som har hävdat att han tillhör samhällets svaga, utan att han blev illa behandlad enbart på grund av partitillhörighet. Jag har mycket svårt att tro att Oisin Cantwell, trots att han har de uppräknade egenskaperna, skulle tycka att det var helt i sin ordning att bli avvisad från någon lokal för att personalen där ogillar pk-krönikörer.

Jag förstår att Cantwell här vill tala om någon sorts struktur, men få grupper torde vara så mångfacetterade som vita, heterosexuella män. Det finns en mängd kvinnor, homosexuella, svarta och till och med svarta kvinnor, som har en starkare ställning i samhället än vad jag själv har. Jag känner mig inte det minsta kränkt av Cantwells lilla alster, men det är i sammanhanget märkligt att exempelvis Jimmie Åkessons omnämnande av somalier som en svårintegrerad grupp väckte så mycket harm.

Aftonbladet10 kommentarer:

 1. Debaclet med anmälan har i alla fall visat vem som talade sanning. Det tycks inte det twittrande folket ha fattat.

  SvaraRadera
 2. Av bilden att döma verkar hen vara gravid. Hen har nog ingen penis själv, eftersom hen uttalar sig som hen gör, den goda Cuntwell.

  SvaraRadera
 3. Är det Oisín på bilden? Sover han på jobbet? Med kläderna på?

  Han verkar mest bekymrad över Säpos (in)kompetens, eftersom de inte kan Brottsbalken på sina fem fingrar

  Hur som helst så får ju Sverigedemokraterna sjukt mycket media; det skadar aldrig

  SvaraRadera
 4. Numera går jag alltid till din blogg om jag är osäker på vad jag ska tycka!

  SvaraRadera
 5. Får man fråga i vilken del av Sverige du håller till Tobbe? Nyfiken bara...jag förstår om du inte vill nämna vilken stad.
  /Anna

  SvaraRadera
 6. Hade Osmo Vallo penis?

  http://polytempik.blogspot.se/

  SvaraRadera
 7. Dessutom rörande brott så verkar EU kalla det som, enligt SÄPO, hänt för diskriminering.....vi har tydligen en lagstiftning apart från EU´s direktiv....varför ska det alltid vara till men för oss?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huvudet på spiken. När det är emot oss så gäller internationella konventioner, "- Vi har förbundit oss att ta emot - 1,5 miljoner flyktingar", men när dessa är till för att ge oss skydd "- Oh lalalalala".

   Radera
 8. Guldbaggegalan var full av politik. Alliansen häcklades nästan lika mycket som Jimmie Åkesson. Mitt i allt satt Löfven och flabbade.

  SvaraRadera
 9. Jag tror inte att idioten och mongot Oisin Cantwell är särskilt omtyckt utanför journalistkretsarna. Dessutom lider han nog själv av penisavund.

  SvaraRadera