onsdag 1 januari 2014

Marine Le Pens önskningar inför 2014
När vi nu inleder ett nytt år, vill Marine Le Pen skicka en hälsning med lite inspiration inför 2014. I många svenska öron låter hennes retorik kanske högtravande och ibland som tomma fraser, men man skall komma ihåg att dessa tal just syftar till att inspirera och ge oss kraft inför framtiden. Sedan har vi naturligtvis något skilda kulturer, vilket märks även av det höga tonläget i de debatter där Marine Le Pen deltar. Även om svenskar har svårt för patriotiska formuleringar av Le Pens typ, skulle vi sannerligen må bra av att någon gång få höra en bråkdel av detta i Sverige. När hörde ni senast en svensk politiker hylla Sverige, svensken eller svensk historia?

Den trogne läsaren har säkert lärt sig dessa begrepp vid det här laget, men för eventuella nytillkomna vill jag som vanligt bjuda på några förklaringar:

DOM-TOM (départements d'outre-mer - territoires d'outre-mer) är franska områden utanför vad vi betraktar som det "egentliga" Frankrike, som i dessa sammanhang då kallas för La Métropole. Dessa DOM-TOM ses inte som kolonier, utan som delar av Frankrike, särskilt eftersom många av dem tillhört Frankrike längre än vissa delar av Metropolen.

Kommunitarism innebär här en utveckling där olika grupper strävar efter att leva i sina egna samhällen.

Rassemblement Bleu Marine ("Marin/e/blå samling") är en koalition av FN och andra patriotiska partier, skapad 2012.1 kommentar:

  1. Hallå! Julia Caesar utsedd till Sveriges 80:e viktigaste opinionsbildare i tidskriften DSM:s årliga omröstning! Helt otroligt! Det är nog första gången som en pseudonym valts in på den listan och så högt upp!

    Läs mer om det här:

    www.korta.nu/flbl

    SvaraRadera