lördag 15 februari 2014

Dagens citat: Robert Hannah


"Som kandidat till Sveriges riksdag kommer jag göra det till min högsta prioritet att riksdagen inför 100-årsminnet av folkmordet Seyfo, som infaller nästa år, beslutar att resa ett minnesmonument på en central plats i Stockholm."

I ett inlägg på SVT Debatt förklarar folkpartisten och assyriern Robert Hannah vad som blir den absolut viktigaste frågan för honom i Sveriges Riksdag, nämligen ett monument över ett folkmord av assyrier, kallat "Seyfo". Även andra avsnitt av hans inlägg är talande:

"Men hela det svenska folket påverkas gemensamt indirekt av Seyfo. Det är en angelägenhet för hela Sverige att uppmärksamma varför det bor 120 000 svenskar i Sverige med assyrisk bakgrund. Vi är fler än invånarna i Örebro, Västerås eller Linköping."

Så här kommer det att bli framöver, mer och mer för varje år. Vad turkar gjorde mot assyrier för nästan 100 år sedan är en angelägenhet för hela landet. Liksom konflikten mellan israeler och palestinier. Liksom klantillhörigheter i Somalia. För att inte tala om varje aspekt av islam som vi bör ta hänsyn till dagligen och visa stor känslighet inför. Genom sina volymer kan nämligen varje grupp göra stora anspråk:

"Seyfo är numera en lika viktig del av den svenska historien som slaget vid Poltava. Det finns till exempel fler släktingar till överlevande från folkmordet Seyfo i Sverige än från Förintelsen."

Det är också viktigt att vi förstår, och helst absorberar, gruppernas fiendebilder:

"Det enda som har med utrikespolitik att göra i fallet om ett Seyfo-monument i Botkyrka kommun är Moderaternas fjäskande för den turkiska staten, ett land som har begått flera folkmord (assyrier, pontiska greker och armenier) som de vägrar erkänna och som än i dag begår grova brott mot mänskligheten mot såväl assyrier som mot andra minoritetsgrupper i landet."

Den svenska riksdagen kommer att bli alltmer spännande, där visserligen bevarande av Sverige bespottas, men som står vidöppen för all annan nationalism:

Miljöpartiets Jabar Amin vill betona
sin kurdiska identitet i riksdagen...

..medan religionen är viktigast för
Moderaternas Abdirizak Waberi.

Miljöpartiets Mehmet Kaplan
vill förstås "öppna fler dörrar".

Centerns riksdagsledamot Abir al-Sahlani blir förtjust när hon får
träffa sin egen president i Irak, där hon dessutom bor under delar av
året och nu kan leva gott av förskingrade biståndspengar.

Denna bild är dock från Sverige,
där det går bra att locka väljare.
Här ser vi samma Abir al-Sahlani
på väg ut från riksdagen.


8 kommentarer:

 1. Framtiden ligger utstakad,ett multikulturellt inferno frambesvärjt av okunniga 7 klöverpolitiker.fattar de inte vad de lagt grunden till? Om förståndet finns,så måste deras gärning betraktas som rent djävelskap!

  SvaraRadera
 2. Jag vill dö när jag läser detta. Det är åt helvete. Sverige utplånar sig självt.

  SvaraRadera
 3. Jag är för ett monument. Förhoppningsvis gör det Erdoğan så upprörd så han skrinlägger planer på ett EU-medlemskap. Sedan kan vi göra med monumentet som de gjorde med Vladimir Iljitj i Kiev.

  SvaraRadera
 4. Allt annat än den svenska kulturen och etniciteten är värd att bevara och kämpa för som det förefaller. är det inte dags att vi svenskar börjar kämpa för att få behålla vårt land svenskt. Vi har ju bara Sverige?

  SvaraRadera
 5. Reinfeldt och "gänget" styr landet efter nyliberala och skrupelfria premisser. Naturligtvis behöver kapitalet också en underklass som kan göra skitjobbet - det är därför man har importerat in en sådan.

  När man ser den här filmen av Stefan Jarl (något vänstervinklad) så förstår man att sjuklövern och det globalt fixerade kapitalet hänger tätt ihop. Tur att någon tar ett socialkonservativt ansvar omkring Sveriges framtid.

  Se filmen genom att kopiera länken nedan:

  http://dreamfilm.se/movies/details/2624-godheten/

  SvaraRadera
 6. Jag citerar signaturen Tony_1958 på FT:  Jag har ett flertal förslag på nya nationella årsdagar:

  Dagen Till Åminnelse Av Offren För Folkförrädarpolitiken;
  Dagen När Sveriges Folk Störtade Och Dömde Folkförrädarna;
  Det Dagliga Firandet Av Sveriges Bevakade Gränser;
  Den Nationella Dagen För Firandet Av Ett Norden Fritt Från Islam;
  Dagen Då Makten Åter Utgick Från Svea Rikes Folk;
  Fri Medias Dag

  SvaraRadera
 7. Hannah borde vurma för ett minnesmonument på platsen för det påstådda folkmordet - platsen för detta torde rimligtvis inte vara Sverige.

  SvaraRadera