torsdag 6 februari 2014

Försök att frånta islamist belgisk nationalitet


Fouad Belkacem i mitten,
omgiven av två andra nya belgare

I Belgien har den politiska världen pläderat för att frånta Fouad Belkacem, talesman för Sharia4Belgium, hans belgiska medborgarskap. Idag meddelar emellertid justitiedepartementet att det inte är möjligt.

Fouad Belkacem, också känd som Abu Imran, har de senaste åren skapat en hel del uppmärksamhet. Det var dock först efter att han i videomeddelanden glorifierade en misshandel av en polis och uppmanade till våld, som politikerna fick upp ögonen för denne individ, och krävde att hans belgiska pass skulle dras in.

Efter att ha undersökt frågan, har Justitiedepartementet nu kommit fram till att detta inte går:

"Faktum är fråntagandet av någons belgiska nationalitet endast kan ske vid mycket allvarliga fall, kopplade till ett tungt straff. Straffet han nu har fått, är otillräckligt för att inleda processen att ta ifrån honom hans nationalitet."

Justitieminister Annemie Turtelboom, från liberala Open VLD, utesluter dock inte att det inom kort kommer ytterligare en dom. För närvarande sitter Belkacem i häkte, misstänkt för rekrytering av jihadister till Syrien, vilket kan ge honom ett hårdare straff. Denna process kan dock ta lång tid.

De Standaard

För ett år sedan deltog Belkacem i en debatt med Vlaams Belangs Filip Dewinter:


5 kommentarer:

 1. Mest av allt visar detta exempel på att man inte bör dela ut medborgarskap så lättvindigt från första början, en läxa som inte minst Sverige skulle behöva ta till sig.
  /Andreas

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Liksom hela europa om vi inte sätter stopp nu!

   Radera
 3. Anas Khalifa mot Ekeroth skulle slå publikrekord i ett motsvarande program i Sv

  SvaraRadera
 4. Islamisterna agerar utifrån och har sin självsäkerhet och självgodhet utifrån den islamistiska profetian om att de kommer att dominera och äga världen inom en mycket snar framtid. De offer de då gör i ansträngningarna att skapa detta världsherravälde och förtryck av alla andra som inte tror som dem, kommer att bli rikt belönade i Paradiset, det är deras säkra förvissning.
  I denna profetia ingår den muslimske Jesus, som är samma Jesus som vi tidigare känner från Bibeln, men som vi påstås ha totalt missuppfattat och som nu återkommer för att ställa allting tillrätta, vilket han skall göra genom att hugga huvudet av judar och kristna och riva ner alla kors på alla kyrkor. Denne muslimske Jesus är en helt påhittad person, men icke desto mindre en oerhört viktig inspirationskälla för muslimerna och de tror på fullt allvar att Jesus var och är muslim.
  Denna "muslimska Jesus" kommer dock att vara underställd den muslimske Messias, som kallas Mahdi och är en världslig ledare. Det kan nämnas att ledaren för USAs muslimer Louis Farrakhan anser att Barack Hussein Obama är denna muslimske Messias. Så tidsrymden är kort innan övertagandet av världen.
  Det är då intressant att veta att det finns en biblisk profetia, som är flera tusen år äldre, och som visar på ett helt motsatt förlopp. Profetiorna är helt identiska fram till slutet, då den bibliska profetian berättar att Odjuret (=Islam), som man tidigare trodde hade siffran 666, men som man nu vet har orden "In the name of Islam" + två korslagda svärd i pannan, kommer att lida ett totalt och slutgiltigt nederlag, varvid Islam försvinner från jordens yta, så som detta efterblivna förtryckarsystem förtjänar.
  Det förvånar mig att så få Islamkritiker har uppmärksammat denna profetia. Låt så vara att man som ateist inte tror på profetior och av denna anledning lämnar det utan avseende. Men det är många andra saker som vi inte förstår men som ändå visar sig vara sanna.
  Hur man än ser på detta så måste man erkänna att denna muslimska (falska) profetia är en enorm inspirationskälla när det gäller att kriga och slakta andra människor. Så länge inte motståndarna har något att tro på, står vi oss slätt. Tyvärr.
  Börja med att undersöka vad f.d. muslimen och PLO-terroristen Walid Shoebat berättar på YouTube. Det är inspirerande. Han har undersökt båda dessa profetior.
  Gunnar B.

  SvaraRadera