tisdag 4 februari 2014

Protestlista mot åsikter på SVT Debatt
När kommentarsfält började dyka upp under nättidningars artiklar innebar det i viss mån en demokratisk revolution; plötsligt kunde helt vanliga människor säga vad de tyckte om artikeln och dess ämne. Det ledde till att även obekväma åsikter kunde luftas, vilket naturligtvis skapade panik i medieetablissemanget och ledde till att många kommentarsfält försvann lika snabbt som de dykt upp.

Jag misstänker att det blev en chock för många inom etablissemanget att upptäcka att inte alla höll med dem. Då de själva aldrig träffar någon med avvikande åsikter, eller ens träffar någon som i sin tur träffar någon sådan individ, blev det en märklig upplevelse att se helt nya tankar på de etablerade mediernas sidor.

Idag ger tre politiskt korrekta kvinnor uttryck för denna frustration. Det har nämligen visat sig att en mängd kommentatorer på SVT Debatt inte ligger i linje med kvinnornas egna åsikter. De lämnar in en protestlista mot åsikterna och att invandringskritiska inlägg får publiceras, eller som de själva upplever det: att SVD Debatt "kapats av rasister". Formuleringarna vittnar om en intressant inställning till debatt och yttrandefrihet, där en av initiativtagarna, Katarina Persson säger:

"Vi tänker inte låta oss våldföras verbalt längre. Nu är det bara högerextremister och sverigedemokrater kvar, de dominerar kommentarsfälten."

De kan naturligtvis inte tänka sig att en stor del av svenskarna är kritiska till invandringspolitiken, eller "högerextremister och sverigedemokrater" för att använda regimspråk, då de inte själva känner någon. Vi kan nog anta att de inte skulle vara det minsta förfärade, eller ens reagera, om kommentarsfälten helt befolkades av extrema vänsterelement. Troligen skulle de se det som helt i sin ordning. Maj Wechselmann är ju för övrigt en närmast parodisk figur. Hon är född på 1940-talet, har varit kommunist i hela sitt liv, har belönats med Lenin-priset av Jan Myrdal-sällskapet och erhåller statlig inkomstgaranti som kulturarbetare.

GP berättar vidare:

"På tre veckor har Katarina Persson tillsammans med ytterligare tre kvinnor samlat in 1 046 namnunderskrifter. I morgon ska hon personligen lämna in protesten till SVT Debatt i Göteborg. På listan finns många kända namn, bland andra Maria Sveland, Maj Wechselmann och Anna Steele."

Det är egentligen helt fantastiskt att man utan vidare kan få ihop över 1000 personer som protesterar mot vilka åsikter som ryms i ett kommentarsfält! Det orwellska nyspråket firar också nya triumfer när Katarina Persson tar ordet demokrati i sin mun:

"Det är en rent demokratisk fråga, vi är måna om kvinnors yttrandefrihet och public service har ett publicistiskt ansvar."

När exakt övergick demokrati i Sverige till att betyda vänsterhegemoni? Samma definition används för övrigt när man identifierar Sverigedemokraterna som ett odemokratiskt parti. Partiet är visserligen demokratiskt uppbyggt och deltar i demokratiska val, men det är kritiskt mot invandringspolitiken och då tillhör man i Sverige inte längre "demokraterna". För att få veta vilka som kommenterar på SVT Debatt tvekar dessa kvinnor inte inför att använda sig av kommunistiska Researchgruppen, här kallad "ideell förening":

"Katarina Persson säger att majoriteten av inläggen skrivs av högerextremister och SD-anhängare, och att det blir allt färre kvinnor som kommenterar. Enligt en undersökning av den ideella föreningen Researchgruppen, är hälften av inläggen på Debattsajten skrivna av användare som också skriver på den kontroversiella hemsidan Avpixlat."

Själv tycker jag inte att det är särskilt märkligt att många som gärna kommenterar på en sida, också gör det på en annan. Gissningsvis kommenterar många också på Aftonbladet, vilket förstås inte ses som ett problem, inte heller av mig.

Det är som vanligt uppenbart att vänstermänniskor och liberaler har förlorat debatten och numera uteslutande ägnar sig åt att försöka förstöra, stoppa och censurera. En åsikt försvinner dock inte för att man slipper se den i Stockholms innerstad, och dessa försök är snarare att se som de sista skriken från en döende elit. Framtiden tillhör oss.

12 kommentarer:

 1. Svensk demokrati = vänsterhegemoni, den var bra...

  http://polytempik.blogspot.se/

  SvaraRadera
 2. Om man är kommunist så ter sig alla andra som högerextrema, även de som står i mitten. Det kallas perspektiv.

  SvaraRadera
 3. Man vill alltså värna yttandefriheten genom att begränsa yttrandefriheten (för vissa)?

  SvaraRadera
 4. Som kvinna, 71 år, så är jag bara så in i "helvitte" trött på dessa feministiska fjollor. Är det fullständigt tomt ovanför halsen på dem?

  SvaraRadera
 5. Hur kan man få för sig att protestera mot åsikter?

  "Vi tänker inte låta oss våldföras verbalt längre. Nu är det bara högerextremister och sverigedemokrater kvar, de dominerar kommentarsfälten."

  Jag tror inte det tänkesätt som ligger bakom yttrandet fanns för sådär 40 år sedan. Menar de att vissa åsikter är så främmande eller skrämmande att de inte vågar skriva sina egna kommentarer bland dessa. Vad tror de kan hända? Är de rädda att upptäcka att deras världsbild är verklighetsfrämmande och därmed fel?

  Är det dagis som förvandlar människor till sådana mesiga mähän som dessa? Måste alla tycka lika? Jag tror detta har med uppfostran att göra.

  SvaraRadera
 6. Detta är bara små pip.Sossarna har i EU krävt Censur av nätet och det skrivna ordet om det är negativt mot Islamiseringen.FP har i Riksdagen krävt lagändring så det blir olagligt att överklaga mosske byggen eller böneutrop.
  När man kommer upp i åren kan man skryta med att när jag var ung var det DEMOKRATI,och bara Censur på sex i filmer.Är det sant säger barnbarnen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vat inte vad mosske är för något. Men det skulle kanske kunna vara klokt av FP om dom har insett vilken islamofobi vi har här i landet

   Radera
 7. Tobbe, suveränt formulerat som vanligt.
  Jag har helt slutat att kommentera på SVT Debatt och SvD eftersom de censurerar så mycket politiskt inkorrekta åsikter. Det som gör tidningarna levande är ju kommentarerna som tillför oerhört mycket mera insikter än de förtorkade journalisterna. Jag hoppas på något sätt att de skall självdö av torkan och att människor som klarar av att det finns olika åsikter söker sig till andra sajter, som denna, Avpixlat, Fria Tider, everykindapeople.blogspot.com etc.
  Jag kan t.ex. kommentera en hel del på Fria Tider trots att jag tycker att några där hyser väl konspiratoriska idéer om judarnas världsdominans och det finns också de som har rent rasistiska åsikter om gen-pooler och liknande. Ändå föredrar jag detta: låt alla åsikter komma till tals. Det bästa sättet att komma till rätta med "felaktiga" åsikter är ju ändå att man luftar dessa öppet. Jag har fullt förtroende för att människor kan fås att bli förnuftiga efterhand som alla fakta läggs på bordet och jag är glad att FT inte censurerar sådana åsikter som inte jag gillar. De värsta är faktiskt de som inte klarar av en öppen diskussion och vill ha censur därför att deras argument är så dåliga. I alla fall verkar de tvivla på sin egen förmåga att vinna en öppen debatt med fakta. Dessa är demokratins dödgrävare.
  Gunnar B.

  SvaraRadera
 8. Det stämmer ju helt med bilden jag har av twitter. Alla tycker lika och skickar bara in kommentarer som helt bekräftar de rätta åsikterna. Inte ens nyanser bland de rätta finns heller. Syftet med att ens kommentera verkar helt vara socialt. Att stämma in och känna tillhörighet. Inte att fördjupa, nyansera eller diskutera.

  Den tendensen finns ju också på alla andra bloggar i ärlighetens namn. Men skall man hitta udda funderingar och lite överraskande vinklar så går detta inte alls i den röda världen. Allt går på tomgång där. Det känns enbart som ekon från industrialismens allra mest konfliktfyllda period. När villkoren var ensidigt dåliga för många. När samhället blir mer komplicerat så verkar inte någon form av intellektuell vilja räcka till för att tänka två steg längre. Man kommer undan med, och vill bara höra lättsålda klyschor. Tyvärr sitter det ju så djupt rotat både i medvetande och kultur att inga som helst motkrafter orkar nyansera eller tränga igenom. Alla går i samma klass. Om inte så blir det spö.

  Utomlands finns samma tendens förstås, men också en betydligt mer levande och versifierad intellektuell debatt. Där man orkar ifrågasätta betydligt större delar av samhället. Och inte på samma räddhågsna vis bli automatiskt rädd för andra människors åsikter.

  Enligt mig är det mycket sociala och psykologiska faktorer bakom det här. Kultur och tradition. Det konservativa arvet har med tiden blivit en fördummad nomenklatura av vänsterextrema karriärister som känner sig hotade av allting.

  Och där motståndet borde vuxit har det istället blivit anpassning och ynklighet.

  SvaraRadera
 9. Ni har noll koll på vad ni gaggar på om här. Det ing dagisuppfostrade småflickor det rör sig men om vuxna yrkesarbetade och äldre kvinnor, mödrar , mor och farmödrar med flera års erfarenhet av nätdebatter. Mainstreamfeminister, inte några "radikala extremfeminister som vi skälls för. Sorten som bekymrar sig över kvinnors eländiga villkor globalt, klassiska kvinnofrågor som arbetsvillkor och lönegap, kvinnomisshandel och hedersvåld, at tmajoriten av Sveriges kvinnor går ut i fattgpension, att ensamma mödrar tillhör de fattigaste 30 procenten av befolkningen i Sverige att det förekommer ett extra brutalt sexualiserat våld mot kvinnor och att det brister kvinnors rättsäkerhet sådana fall. Sedan valrörelsen 2010 och SDs inträde som riksdagsparti har klimatet hårdnat för kvinnors närvaro i offentligheten. Detta upplever vi som en medveten strategi från SD;S fotsoldater viket researchgruppens arbete har bekräftat. Kvinnnor med femistska och eller vänsteråsikter eller BARA kvinnor är illa sedda i kommentarsfält där SD regerar och vi utsätts för kriminella metoder för att driva bort oss från det offentliga samtalet. genom metoder som mobbingdrev, hatkampanjer, ständiga förlöjliganden, pådyvlande av åsikter och attityder vi inte representerar. Hjjälper inte detta tar man till regelrätta hot om våld, stalking, dataintrång och identitetskapningar som ett led i försöken att skrämma och jag bort de kvinnor som har invändningar mot SD.s politik. Vi tillhör ingen karikerad "kulturmarxistisk" karriärelit och är inte förespråkare för åsiktsförtryck. Vi vill tvärtemot bevara yttrandefriheten även för kvinnor i vårt land. Public Service bör vara fredat för lagstridiga övergrepp mot yttrandefrihet, övergrepp mot kvinnor och hets mot folkgrupp. Att försöka dribbla bort korten som görs här är VERKLIGEN ynkligt! SHAMe on you snorungar som saknar all respekt för demokrati och humanistiska värden! Public Service har ett etisk ansvar som ingår i deras uppdrag En policy som bör åtföljas. Vi har inte yrkat på varken mer eller mindre. Ta reda på sakförhållnden innan ni skriver en massa okunnigt blaj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådär ja. "Gaggar", "snorungar" och "blaj" - vänsterargument känns alltid igen. Vilka tror du utför sexualiserat våld och tror du på allvar att det är en strategi från SD? Du tror alltså inte att ökat sexuellt våld har någonting alls med massinvandringen att göra, just det som SD vill stoppa? "Researchgruppens arbete" - ja, vad tror du att en vänsterextrem våldsorganisation skulle komma fram till?

   Radera