måndag 3 februari 2014

Vlaams Belang inleder kampanjen inför Europavalet
Under parollen "Uw stok achter de deur" (er käpp bakom dörren) inledde i dessa dagar Vlaams Belang sin kampanj inför kommande Europaval. Slagordet kommer från ett nederländskt uttryck, som sägs syfta på att föräldrar i äldre tider skulle ha haft en käpp bakom dörren, som ett dolt hot till barnen om de inte uppförde sig.

I inslaget ser vi bland annat partiledare Gerolf Annemans, före detta partiledare Filip Dewinter och Anke Van dermeersch (hon stavar det faktiskt så), gruppledare för partiet i Senaten.

Wetstraat är den belgiske premiärministerns kanslis adress i Bryssel.
En bakgrund till Belgiens situation och Vlaams Belang finner ni här, samt förstås mycket mer under etiketten "Belgien".5 kommentarer:

 1. Tack Tobbe för dessa översättningar. De är viktiga därför att man i Sverige kallar dessa partier för fascister och nazister. Vi ser här själva och kan förstå tack vara dig vad de säger och det förefaller vara helt vanliga förnuftiga människor. Det är ju det jag misstänkte. De beskrivningar i svensk media som finna om dessa partier är grovt felaktiga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är egentligen huvudsyftet med att lyfta fram dem; att visa att det finns motrörelser över hela Europa och att vi inte har någonting att skämmas för.

   Radera
 2. Texten svår att följa, vit text borde vara mörk. Men tack iaf, har vi lika frispråkiga kvinnor i Sverige? Merit Wager och Ingrid Carlkvist, men finns det fler? Tack och lov att det växer ett EU-avståndstagande, Flandern kanske kan bryta sig ut som egen nation, men än viktigare att t ex Frankrike, England eller Holland skippar EU, då faller kolossen på lerfötter, och utvecklingen mot Sovjetunionen v.2, kan stoppas.

  SvaraRadera
 3. Frågan är om inte flamländsk dialekt slår afrikaans i fråga om coolhetsfaktor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, själv är jag dock svag för afrikaans!

   Radera