torsdag 13 mars 2014

Dagens citat: Henrik Arnstad


"Fascismen har kidnappat optimismen. Vänstern och högern måste ta den tillbaka. Vänstern och högern måste formulera sin framtidsbild. Visa hur deras drömsamhälle ser ut."

Henrik Arnstad sitter och funderar.
Troligen på fascism.

Nu är det väl i och för sig ytterst få som tar Henrik Arnstad på allvar, men det var ändå trevligt att höra att han ser mycket optimism hos nationellt sinnade. Jag kan ibland tycka att det förekommer lite för mycket tal om att Sverige redan skulle vara förlorat och att endast emigration återstår. Det är för övrigt märkligt, att när vi uttrycker optimism inför framtiden, och faktiskt har visioner, så har vi "kidnappat" optimismen. Annars skulle Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt stråla av djärva framtidsvisioner, eller?

Att sedan vänstern och högern inte har någon optimism att bjuda på är förstås helt naturligt. De saknar idag nämligen alla visioner. Framför allt när det gäller deras politik på migrationsområdet, gör de nog bäst i att tala mycket tyst. De bedriver samtliga där en politik som är så destruktiv, att varje annan tänkbar vision blir helt meningslös. Det skulle vara mycket intressant att få en ordentlig utfrågning av exempelvis Miljöpartiet eller Vänsterpartiet om hur de tänker sig ett välfärdssamhälle med fri invandring, men någon sådan granskning sker aldrig och kommer troligen heller aldrig att ske.

Tydligen har Arnstads inlägg från igår delats flitigt på sociala medier, vilket han själv kommenterar med:

"Det är en ära för mig."

Att du delades här, Henrik, var absolut inte någon ärebetygelse.

GP1 kommentar:

  1. Hayek skriver i Vägen till träldom - inte om migrationspolitik, men ändå:

    "Om undersåtarna skall stödja den gemensamma ansträngningen utan att tveka, måste de övertygas om att inte endast målet utan även medlen är de rätta. Den officiella läran, som alla måste tro på, kommer därför att omfatta alla de åsikter om fakta på vilken planen bygger. Offentlig kritik eller ens tvivel måste undertryckas därför att de försvagar allmänhetens stöd."

    http://danne-nordling.blogspot.se/2014/03/hayek-och-vagen-till-traldom.html

    SvaraRadera