torsdag 13 mars 2014

Dagens nya lilla migrationsbeslut


"Imponerande av @MariaFerm att få Billström att gå med bra migrationspolitik, igen." Islamisten Omar Mustafa uttrycker på Twitter sin förtjusning över den senaste överenskommelsen mellan Alliansen och Miljöpartiet. Allvarligt talat, hur nöjda är ni alliansväljare över att ni har sett till att extremisterna i Miljöpartiet styr en allt vansinnigare invandringspolitik? En politik som hyllas av socialdemokratiska islamister?

Vad det handlar om idag är att regeringen klubbat igenom så kallad "cirkulär migration". Det ska bli lättare för asylsökande som har fått avslag att stanna i Sverige som arbetskraftsinvandrare. Det är regeringen och Miljöpartiet nu överens om. Utländska doktorander ska också kunna beviljas permanent uppehållstillstånd.

Tobias Billström säger:

"Att man blir det vi kallar en cirkulär migrant är positivt. Men det ställer en hel del krav på de system vi har, som ursprungligen inte är byggda för den här typen av rörelser. Vi behöver anpassa systemen."

Jag är helt för en liten arbetskraftsinvandring av högt kvalificerade personer, men misstanken gnager att även dessa regler kommer att användas av helt andra grupper. Tanken är nämligen att man lättare skall kunna vistas i hemlandet, utan att för den skull förlora möjligheten till permanent uppehållstillstånd här. Tidigare har huvudregeln varit att man förlorar sitt permanenta uppehållstillstånd när ens bosättning i Sverige upphört, vilket kan tyckas ganska logiskt. Nu får man alltså möjlighet att bo utomlands i två år och ändå ha kvar sin formella koppling till Sverige. Jag gissar att regeln kommer att användas av fler irakier än amerikaner. Maria Ferm förklarar:

"Det är just för att inte låsa in människor."


Hur stolta är ni moderatväljare?

Alla dessa olika små överenskommelser brukar på något sätt motiveras av Tobias Billström. Problemet är dock att de inte är enskilda tekniska lösningar, utan av Miljöpartiet ses som små delsegrar mot det stora slutmålet; en helt fri invandring. Därför finns det ingen logik eller systematik i vad som beslutas, eftersom tanken är att landet ska stå helt vidöppet en dag.

SvDInga kommentarer:

Skicka en kommentar