onsdag 5 mars 2014

Vlaams Belang för kampanj mot illegala
Bland Belgiens uppsjö av märkliga lagar, inte minst kring val, finns en, som sätter ett datum fram till vilket man får lov att föra kampanj. Som en av sina sista spektakulära kampanjer innan denna "spärrperiod" träder i kraft innan Europavalet, ville Vlaams Belang fästa uppmärksamheten på illegal invandring, där budskapet och utformningen med skåpbilar är inspirerade av den brittiska regeringens tidigare kampanj.


Maggie De Block (av elaka tungor även kallad "Mega-Maggie"), som nämns flitigt i inslaget, kommer från liberala Open Vld och är migrationsminister. I Sverige innebär en sådan post att man blir landets mest hatade politiker, av naturliga skäl, men då De Block anses stå för en strikt linje är hon istället bland Belgiens populäraste. Våra vänner i Vlaams Belang är dock inte särskilt nöjda med hennes bedrifter. 

I inslaget medverkar de tre partitoppar, som den flitige läsaren numera är väl förtrogen med: partiledare Gerolf Annemans, före detta partiledare Filip Dewinter och senator Anke Van dermeersch.2 kommentarer:

 1. Vet inte om det är möjligt. Men på vissa ställen så kommer det upp en knapp på filmklippet som säger "download". Och klickar man där så kan man ladda ner filmen direkt. Utan att behöva se den i webläsaren. Är det något som skulle vara möjligt på din blog?

  Jag har ganska ofta en rätt dålig uppkoppling som inte orkar visa några youtube-klipp. I alla fall inte utan problem. Då kan det bli ständiga avbrott och buffringar etc. Så en tre minuters snutt kan ta sex minuter att se. Nästan olidligt. Inte ett datorproblem utan en internet brist på vissa platser.

  Eftersom du väldigt ofta lägger ut intressanta och unika klipp från europa som ingen annan publicerar så vill jag gärna se det mesta. Att ladda ner filmerna, om än lite långsamt ibland, för att sedan se dem ordentligt i korrekt hastighet vore mycket värt.

  Eller har du något emot att man laddar ner dem? De kan ju cirkuleras utan att du då får besöksträffar, kanske. Jag har förståelse för det i så fall.

  Och en annan detalj, det vore jättepraktiskt med en arkivlista till högerspalten på din sida så att man snabbt kan bläddra bland alla artiklar du skrivit. Främst här på bloggen. Men ev också andra ställen. Nu är det lite småtungt att leta sig tillbaka till gamla inlägg och filmklipp.

  SvaraRadera
 2. För att ladda ner filmklipp från youtube använder jag sidan www.keepvid.com
  Kopiera adressen för youtube-sidan med filmen du vill ha och klistra in den adressen i fältet på keepvid. Det kräver att du har java i webbläsaren, dock.

  SvaraRadera