tisdag 22 april 2014

43% stödjer Geert Wilders uttalande
När Geert Wilders under ett valmöte i Haag ställde frågan till de församlade anhängarna om de ville ha fler eller färre marockaner i staden, följdes utspelet av tumult, både i partiet och i samhället i stort.

Nu visar en undersökning från opinionsinstitutet Maurice De Hond, där 2500 personer har tillfrågats, att 43% instämmer i att de vill se färre marockaner i landet. Endast 3% vill se fler. 48% uppger att det inte spelar dem någon roll. 55% av samtliga tillfrågade anser att Wilders inte bör åtalas för sitt uttalande.

Geert Wilders kommenterar:

"Dessa siffror säger enormt mycket. Miljoner nederländare håller alltså med mig. Det är också fantastiskt att en majoritet av nederländarna anser att jag inte ska bestraffas."

Föga förvånande är andelen som vill se färre marockaner störst bland PVV-anhängare; 95%. Bland de som stödjer socialdemokratiska PvdA är andelen 27%, medan siffran för kristdemokratiska CDA är 71%.

Telegraaf
2 kommentarer:

 1. SVT:s Europakorrespondent Ulrika Bergsten säger: "Flera av hans partikamrater hoppade av i protest mot uppmaningen om att skicka iväg alla marockaner".

  När uppmanade Wilders till att "skicka iväg alla marockaner"? Om man bodde i ett normalt land så skulle man bli förvånad över denna usla journalistik.

  Oscar

  SvaraRadera
 2. Här borde väl ändå komma fram anledningen till just marockaners impopularitet i jämförelse med andra etniska grupper.

  Överrepresenterade vad gäller vissa typer av brott?

  SvaraRadera