lördag 12 april 2014

Dagens citat: Arash Bolouri


"Kanske det går emot svensk föreningskultur, men Miljöpartiet är ju ett parti med mångfald, och det måste kunna bemöta nya kulturer och deras normer. Annars bidrar vi mer till utanförskapet."
Miljöpartisten Arash Bolouri förklarar för sura partikamrater att vill man komma först på riksdagslistan för sitt distrikt, så ordnar man det genom att snabbt skriva in vänner och släktingar, eftersom det tillhör det nya och spännande. Allt annat skulle ju bidra till utanförskap.

Det är tråkigt att se att Miljöpartiet anammar främlingsfientliga strömningar, endast för att en partimedlem utmanar deras alltför svenska och förstockade syn på valprocesser.5 kommentarer:

 1. Edward Ulfertz12 april 2014 15:46

  Om man är för mångkultur, så får man vara beredd på att vissa klankulturer skaffar sig sådana positioner att personer som inte ingår i klanen verkligen får känna av utanförskap.

  SvaraRadera
 2. En försmak i liten skala av vad som komma skall. Men Den Politiska Klassen i Sverige kommer inte att dra några slutsatser av detta. Inte heller exemplet Södertälje som i stor skala visat vad som händer när Mellanöstern kommer till Sverige kan bringa våra makthavare till insikt om att även de kommer att skuffas ut ur boet av invandringens gökungar. Den Politiska Klassen har surrat sig vid masten på den stolta fullriggaren Mångkulturen och kommer att gå till botten tillsammans med den.
  Min undran är för övrigt är om Arash Bolouri fick idén om hur man kuppar ett parti från SD Kungsbacka.
  /J_B

  SvaraRadera
 3. Underbart!

  En så kallad tillbakakaka till de världsfrånvända miljömupparna.

  SvaraRadera
 4. Sverige har haft stor korruption och även nepotism och klankultur. Klankulturen försvann dock för hundratals år sedan och den korrumperade mutkulturen försvann under 1800- och främst 1900-talen. Dick Harrisson skriver om det här: http://blog.svd.se/historia/2011/06/29/var-det-ok-att-muta-politiker-forr/

  De som är för mångkultur och stor invandring borde rimligtvis inte ha något emot ökande korruption, mutkultur och nepotism. Det är ju en berikande mångfald!

  SvaraRadera
 5. Vad är denne Arash Bolouri för landsman? Vad gör han i svensk politik?
  Beträffande klankultur så är det ju inte så förfärligt länge sedan som vi befriade oss från sådan i Sverige. Det brukar kallas för "Det demokratiska genombrottet" när allmän och lika rösträtt genomfördes.
  Dessförinnan var det ju de adliga klanerna som bestämde allt i Sverige.
  Rune

  SvaraRadera