söndag 13 april 2014

Norsk niqabist känner sig utsatt för "häxjakt"


"Shirin-Gol" promenerar i Oslo, som om
hon hade all rätt i världen att vara där

Aftenposten berättar historien om en 24-årig kvinna, som kommit till Norge som flykting i tidig ålder, men vars bakgrund och namn man i övrigt inte tillkännager. Hon sitter i styrelsen för Al Furqan Relief Kvinner, som är en del av organisationen Al Furqan Relief. Norska säkerhetspolisen PST menar att organisationen är ansvarig för terrorfinansiering och rekrytering av minderåriga till krigshandlingar utomlands. Själva hävdar de att de samlar in mat och kläder till hjälpbehövande i Syrien. Kvinnan ifråga vill kalla sig "Shirin-Gol" och samlar in pengar till organisationen genom att sälja barnkläder, kakor och niqaber.

"Hon skakar uppgivet på huvudet. Hon kan inte förstå att hennes praktiserande av islam och brinnande engagemang för flyktingar i Syrien kan skapa rädsla för terror eller vara något hot mot Norge."

Det är naturligtvis ingen slump att hon engagerar sig i Syrien och inte i exempelvis Kongo-Kinshasa eller Haiti. Jag har aldrig hört talas om en muslimsk hjälporganisation som hjälper någon annan än muslimer. På Facebook skriver organisationen:

"Dette livet og denne tryggheten og velstanden vi lever i her, er både velsignelse og test, for hva gjør vi med disse ressursene for vår ummah? Måtte Allah swt (subhanahu wa ta'ala) belønne alle som bidrar, og veilede oss til å bidra mer og tilgi oss for å ha sviktet vår ummah!"

Kommentarer saknas inte heller:

"Helt fantastisk hvordan søsterskapet vårt har utviklet seg, og alt er barakah (välsignelse) fra Allah"

"Blir så utrolig stolt av mine søsken i islam"

Den niqabdraperade kvinnan känner sig förstås diskriminerad av det norska samhället:

"Först flydde vi från krigen, och så måste vi nu slåss mot rasism och trakasserier."

Hon uppger att detta gjorde henne skeptisk till norrmän och arg på okunnigt uppförande, orättvisa och brist på empati. Som om hon skulle se norrmän som jämlikar annars. Hon får sedan ett antal frågor om hur hon ser på sharia, dödstraff för homosexualitet och kvinnans roll, men svarar att hon inte vill gå in på det. Det framgår dock mellan raderna att hon naturligtvis vill ha sharia i Norge, och resten av världen, med allt vad det innebär av dödsstraff, stympningar och inskränkningar. På frågan om hon inte kan förstå att det kan verka skrämmande för många, svarar hon ändå:

"Det är inte rationellt att vara rädd för muslimer. Det är propaganda mot islam som skapar hat och rädsla. Inga muslimer i Norge är ett hot mot Norge eller norrmän på något sätt."

Ubaydullah Hussain stödjer organisationen, vilket de värdesätter.
Här står han åtalad för att ha hotat journalister och judar. Även han
är utsatt för en häxjakt, menar "Shirin-Gol".

Det är naturligtvis svårt för oss utomstående att veta vad organisationen egentligen sysslar med. Min enda fråga blir, som alltid annars i dessa sammanhang: vad gör människor som Shirin-Gol och Ubaydullah Hussain överhuvudtaget i Europa?
9 kommentarer:

 1. dom livnär sig på de bidrag vi i Europa så generöst överöser dem med. Dessa bidrag går sedan vidare till de "hjälporganisationer" de påstår sig stödja. Hur ofta har det inte uppdagats att dessa bidragstagare skickar pengarna ner till terrororganisationer för att finansiera kriget i bl.a Syrien?
  Så sent som igår läste jag om en man som skrapat ihop tillräckligt med bidrar i England för att finansiera ett palats hemma i Pakistan.

  Våra naiva politiker hävdar ju dock hela tiden att ingen människa vill något ont. Vad nu det goda i detta må vara?

  SvaraRadera
 2. Shirin-Gol... Inte är det väl bara jag som tycker det låter som namnet på ett monster i Sagan om Ringen?

  (Detta inte menat som en förolämpning mot kvinnan. För det var verkligen min spontana reaktion.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, samma sak slog mig när jag läste hennes namn. Vi kanske tänker på Nazgul som huserade i Minas Morgul och Dol Guldur. Shirin Gol... ja nog låter det som en i det gänget... :)

   Radera
  2. Ok, tydligen valde hon alltså detta namn i artikeln för att det ska vara ett "afghanskt" namn för vacker blomma.

   Radera
  3. Cirith Ungol...platsen där "honmonstret" (jättespindeln) bodde...

   /Fredrik H

   Radera
 3. Ser inte problemet,då insamlade pengar används för dödliga terror dåd i Syrien
  då hjälper hon i mina ögon bara.Om lyckan är där så år det sådana som hon och Hussain som blir martyrer.Då får dom betydligt svårare att ta sig till Norden och sprida sin hatiska religion.Martyrer är den bästa formen av Islamism.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan man se det. Dock tänker nog dessa individer, samt ett otal andra, bita sig fast här, vilket är problemet.

   Radera
 4. Det är av yttersta vikt att känna till islamistiskt nyspråk, sådant de använder överallt ända upp på FN-nivå.

  Islamistisk ordbok:

  Mänskliga rättigheter = Människors rätt (muslimer OCH icke-muslimer) under sharia (orderat av Koranen, Sirah och haditherna), eftersom "människgjorda" lagar inte har samma vikt som Muhamme.. oj ursäkta "Allahs" lagar. Trots det var kaliferna som skrev ned det?

  Religionsfrihet = Frihet för alla att ansluta sig till Islam eller leva som slavar (dhimmi), fastän också muslimerna betraktar sig själv som slavar under Allah..

  Terrorism = Allt som inkräktar på områden erövrade av "Ummah" (muslimsk överhöghet), exempelvis USA, Ryssland och andra "otrogna" som styr över muslimer..

  Välgörenhet = Medel för att utöka "Ummah" (det muslimsk överhöghet) och dess makt på vilket sätt som möjligt, då oftast våld.

  Det är det jag kommer på just nu. Men om det är taqqiyyah eller inte, så är det en väsensskild rättsuppfattning vi har att göra med jämfört med västvärlden..

  Dom lever dessutom i villfarelsen att bara man inför total sharia, vilket de anser inte ens Saudiarabien kommer upp till, så kommer det bli det allra bästa..

  Men man kan inte ha mera fel, ren sharia är rent helvete!

  SvaraRadera
 5. Jag är för dödsstraff numera. En del förtjänar det. Jag är emot sharia.

  SvaraRadera